KILIÇDAROĞLU'NUN ORTAKLARI BİR POLİSİMİZİ ŞEHİT ETTİ

27.09.2022 - 03:50, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1743+ kez okundu.
 

KILIÇDAROĞLU'NUN ORTAKLARI BİR POLİSİMİZİ ŞEHİT ETTİ

Mersin Mezitli'de bulunan Tece Polisevi'ne kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 2 polis yaralanırken, yaralanan polislerden biri şehit oldu.

Mersin'in Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’nde bulunan Tece Polisevi'ne saat 23.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. 2 polis yaralandı Saldırı sonrası çıkan çatışmada 2 polis yaralandı. Bomba düzeneği kontrollü patlatıldı Ayrıca, polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatıldı. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler olay yerinde güvenlik önlemi aldı. Saldırı anı kamerada Öte yandan, silah sesleri ve patlama anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.   İçişleri Bakanlığı: 1 şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alındı İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: "Mersin'in Mezitli İlçesindeki Polisevine saat 23.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlenmiş, çıkan çatışmada 2 polisimiz yaralanmıştır. Ayrıca Polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir."   Bekir Bozdağ: Adli soruşturma başlatılmıştır Konuyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamasında "Mersin ili Mezitli ilçesi Tece Polisevi’ne yapılan saldırıda yaralanan polislerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adli soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır." ifadelerini kullandı. Bakan Soylu bölgeye gitti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırının ardından Mersin'e gitti. Bakan Soylu: "Polislerimizden biri şehit oldu" İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'deki polisevine yönelik terör saldırısında bir polisin şehit olduğunu, bir polisin de yaralandığını açıkladı. "Yaralanan kadın teröristler kendini patlattı" Saldırıyı terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiğini belirten Bakan Soylu, "Yaralanan 2 kadın terörist kendini patlattı. Teröristlerden birinin kimliğini büyük ölçüde belirledik. 2 teröristin de kırsaldan geldiği tahmin ediliyor" ifadelerini kullandı.
Mersin Mezitli'de bulunan Tece Polisevi'ne kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 2 polis yaralanırken, yaralanan polislerden biri şehit oldu.

Mersin'in Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’nde bulunan Tece Polisevi'ne saat 23.00 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

2 polis yaralandı
Saldırı sonrası çıkan çatışmada 2 polis yaralandı.

Bomba düzeneği kontrollü patlatıldı
Ayrıca, polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatıldı.

Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler olay yerinde güvenlik önlemi aldı.

Saldırı anı kamerada
Öte yandan, silah sesleri ve patlama anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

 

İçişleri Bakanlığı: 1 şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alındı
İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Mersin'in Mezitli İlçesindeki Polisevine saat 23.00 sularında kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlenmiş, çıkan çatışmada 2 polisimiz yaralanmıştır. Ayrıca Polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir."

 

Bekir Bozdağ: Adli soruşturma başlatılmıştır
Konuyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamasında "Mersin ili Mezitli ilçesi Tece Polisevi’ne yapılan saldırıda yaralanan polislerimize Rabbimden acil şifalar diliyorum. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, adli soruşturma başlatmıştır. Saldırı bütün boyutlarıyla araştırılmakta ve soruşturulmaktadır." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu bölgeye gitti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik saldırının ardından Mersin'e gitti.


Bakan Soylu: "Polislerimizden biri şehit oldu"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin'deki polisevine yönelik terör saldırısında bir polisin şehit olduğunu, bir polisin de yaralandığını açıkladı.

"Yaralanan kadın teröristler kendini patlattı"
Saldırıyı terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiğini belirten Bakan Soylu, "Yaralanan 2 kadın terörist kendini patlattı. Teröristlerden birinin kimliğini büyük ölçüde belirledik. 2 teröristin de kırsaldan geldiği tahmin ediliyor" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.