İzmir tramvay güvenlikte çalışan kadınlar altına bez bağlıyor

22.01.2021 - 18:13, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1252+ kez okundu.
 

İzmir tramvay güvenlikte çalışan kadınlar altına bez bağlıyor

İzmir’de tramvayda çalışan kadın güvenliklerle ilgili önemli bir iddia ki bu iddia CHP'li Belediyeyi zor durumda bırakacak cinsten.

Kadın güvenliklerin iddiasına göre, tramvay çevresinde tuvalet ihtiyacını giderecek bir imkan olmadığı ve mesaide tüm gün boyunca ayrılamadıkları için kadın güvenlikler tuvalet ihtiyacını bez bağlayarak gideriyor. İsimlerini vermek istemeyen güvenlikci kadın ve erkekler çalışma koşullar ağır insanlıktan uzak bir şekilde çalıştıklarını ve tuvalet sorunun çözülmesi için amirlerine sıkıntıyı bildirdiklerini ancak sonuç alamadıklarını söylüyor. Tuvalet ihtiyacı gibi bir önemli konuda Tramvay duraklarında bulunan kulubelere güvenlik görevlilerin ısınma amaçlı girememeleri. Çünkü kulubelerde -18 derede çalısması gereken klimalar .. Sendika da iddiaları doğruladı Sendika temsilcisi Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız da iddiaları doğruladı. Yıldız şunları söyledi:  "Sıkıntılar bize birkaç hafta önce iletildi. Biz de bununla ilgili Metro Genel Müdürü Sönmez Alev ve Metro Genel Müdür Yardımcısı Ertan Sayılkan’ı aradık ancak kendileri sendikayla görüşmek istemediklerini belirtti. Bu sıkıntının bir an önce çözülmesi gerekiyor. Görüşme çabalarımız sürüyor. Eğer önümüzdeki günlerde bu sorun çözülmezse daha sert bir tutum sergileyeceğiz. Arkadaşlarımızın yaşadığı bu çağ dışı sorunu çözmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız."
İzmir’de tramvayda çalışan kadın güvenliklerle ilgili önemli bir iddia ki bu iddia CHP'li Belediyeyi zor durumda bırakacak cinsten.

Kadın güvenliklerin iddiasına göre, tramvay çevresinde tuvalet ihtiyacını giderecek bir imkan olmadığı ve mesaide tüm gün boyunca ayrılamadıkları için kadın güvenlikler tuvalet ihtiyacını bez bağlayarak gideriyor.
İsimlerini vermek istemeyen güvenlikci kadın ve erkekler çalışma koşullar ağır insanlıktan uzak bir şekilde çalıştıklarını ve tuvalet sorunun çözülmesi için amirlerine sıkıntıyı bildirdiklerini ancak sonuç alamadıklarını söylüyor.

Tuvalet ihtiyacı gibi bir önemli konuda Tramvay duraklarında bulunan kulubelere güvenlik görevlilerin ısınma amaçlı girememeleri. Çünkü kulubelerde -18 derede çalısması gereken klimalar ..

Sendika da iddiaları doğruladı
Sendika temsilcisi Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız da iddiaları doğruladı. Yıldız şunları söyledi: 

"Sıkıntılar bize birkaç hafta önce iletildi. Biz de bununla ilgili Metro Genel Müdürü Sönmez Alev ve Metro Genel Müdür Yardımcısı Ertan Sayılkan’ı aradık ancak kendileri sendikayla görüşmek istemediklerini belirtti. Bu sıkıntının bir an önce çözülmesi gerekiyor. Görüşme çabalarımız sürüyor. Eğer önümüzdeki günlerde bu sorun çözülmezse daha sert bir tutum sergileyeceğiz. Arkadaşlarımızın yaşadığı bu çağ dışı sorunu çözmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.