İzmir CHP'li Belediyeden PKK'lılara Maddi Destek

08.06.2020 - 22:39, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2056+ kez okundu.
 

İzmir CHP'li Belediyeden PKK'lılara Maddi Destek

CHP'li İzmir Belediyesi'nden skandal bir hamle daha geldi. Belediyenin, 2019 yerel seçimlerinden önce terörden yargılanan HDP'li Ahmet Saymadi'ye ihale verdiği öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yine bir skandala imza attığı ortaya çıktı. CHP'li belediyenin, 2019 yılında terör örgütü propagandası yaptığı için Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan HDP'li Ahmet Saymadi'ye ihale verdiği ortaya çıktı. Öte yandan, yasalar gereği ihalenin iptal edilmesi gerekirken, bile bile sözleşme imzalandığı da belirtildi. Ayrıca İzmir Emniyet Müdürlüğü, 26 Şubat 2019 tarihinde katılımcı firmalardan A.G.D Organizasyon Araştırma Danışmanlık Bilişim Yapı ve Yapı Malzemeleri San. Tic. Ltd'nin ortaklarından Ahmet Saymadi hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan Ağır Ceza Mahkemesi'nde açık dosyası bulunduğunu bildirdi. Saymadi Gezi Parkı zamanı HDP'nin o zamanki partisi BDP'nin de sözcülüğünü yaptı. Skandallar bununla da bitmedi. Soyer'in ihale verdiği Saymadi'nin sosyal medya paylaşımları da gündeme geldi. Paylaşımlarda Saymadi'nin terör örgütüne açık şekilde destek verdiği görüldü. Ahmet Saymadi'nin paylaşımları şu şekilde: Konuyla ilgili olarak AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya açıklamalarda bulundu. Kaya paylaşımında, "PKK elebaşı Karayılan'a güzellemeler yapan, teröristlere gerilla diyen, Canan Kaftancıoğlu'nun yakın arkadaşı, HDP'nin 2014 İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan adayı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonlarını yapacak! İşte maskenin arkasında sakladıkları gerçekler." ifadelerini kullandı.
CHP'li İzmir Belediyesi'nden skandal bir hamle daha geldi. Belediyenin, 2019 yerel seçimlerinden önce terörden yargılanan HDP'li Ahmet Saymadi'ye ihale verdiği öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yine bir skandala imza attığı ortaya çıktı. CHP'li belediyenin, 2019 yılında terör örgütü propagandası yaptığı için Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan HDP'li Ahmet Saymadi'ye ihale verdiği ortaya çıktı. Öte yandan, yasalar gereği ihalenin iptal edilmesi gerekirken, bile bile sözleşme imzalandığı da belirtildi.

Ayrıca İzmir Emniyet Müdürlüğü, 26 Şubat 2019 tarihinde katılımcı firmalardan A.G.D Organizasyon Araştırma Danışmanlık Bilişim Yapı ve Yapı Malzemeleri San. Tic. Ltd'nin ortaklarından Ahmet Saymadi hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan Ağır Ceza Mahkemesi'nde açık dosyası bulunduğunu bildirdi.

Saymadi Gezi Parkı zamanı HDP'nin o zamanki partisi BDP'nin de sözcülüğünü yaptı.

Skandallar bununla da bitmedi. Soyer'in ihale verdiği Saymadi'nin sosyal medya paylaşımları da gündeme geldi. Paylaşımlarda Saymadi'nin terör örgütüne açık şekilde destek verdiği görüldü.

Ahmet Saymadi'nin paylaşımları şu şekilde:

Konuyla ilgili olarak AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya açıklamalarda bulundu. Kaya paylaşımında, "PKK elebaşı Karayılan'a güzellemeler yapan, teröristlere gerilla diyen, Canan Kaftancıoğlu'nun yakın arkadaşı, HDP'nin 2014 İstanbul Beşiktaş Belediye Başkan adayı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonlarını yapacak! İşte maskenin arkasında sakladıkları gerçekler." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.