İtalya'nın bilinen ilk corona virüs hastası iyileşti

24.03.2020 - 11:33, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1085+ kez okundu.
 

İtalya'nın bilinen ilk corona virüs hastası iyileşti

İtalya'nın ilk corona virüs hastası olarak kayıtlara geçen Mattia adındaki hasta, hastaneden ayrıldı. Doktorlar ise Mattia'dan önce bile virüsün ülkelerinde olabileceğinden şüphelendiklerini dile getirdi.

İtalya'da şiddetli corona virüs geçirmesi nedeniyle hastaneye yatırılan ilk hasta, hastaneden çıktı. Corona virüsün en sert yaşandığı bölge olan Lombardiya'daki yetkililer 38 yaşındaki bir adamın sesli mesajını dinlediler. Hastaneden ayrılan hasta sesli mesajda "Bu hastalıktan kurtulabilirsiniz" dedi. Sadece Mattia adıyla bilinen adam, 18 gün boyunca solunum cihazıyla yoğun bakımda kaldı. Hastaneden ayrılan adam nefes almayı "en basit ve en güzel şey" olarak tanımladı. Geçen hafta, İtalyan basını salgının kalbinde yer alan Lombardiya'daki kasabalardan birisinde yaşayan babasının, öldüğünü bildirdi. İyileşen hasta aynı zamanda birkaç gün için de çocuk sahibi olmayı bekliyor. İtalyan doktorlar, Mattia vakasından önce bile virüsün İtalya'da dolaştığından şüphelendiklerini açıklayarak geçen sonbaharda zatürreden ölen bazı hastaların corona virüs geçirmiş olabileceklerini söyledi.
İtalya'nın ilk corona virüs hastası olarak kayıtlara geçen Mattia adındaki hasta, hastaneden ayrıldı. Doktorlar ise Mattia'dan önce bile virüsün ülkelerinde olabileceğinden şüphelendiklerini dile getirdi.

İtalya'da şiddetli corona virüs geçirmesi nedeniyle hastaneye yatırılan ilk hasta, hastaneden çıktı.

Corona virüsün en sert yaşandığı bölge olan Lombardiya'daki yetkililer 38 yaşındaki bir adamın sesli mesajını dinlediler. Hastaneden ayrılan hasta sesli mesajda "Bu hastalıktan kurtulabilirsiniz" dedi.

Sadece Mattia adıyla bilinen adam, 18 gün boyunca solunum cihazıyla yoğun bakımda kaldı. Hastaneden ayrılan adam nefes almayı "en basit ve en güzel şey" olarak tanımladı.

Geçen hafta, İtalyan basını salgının kalbinde yer alan Lombardiya'daki kasabalardan birisinde yaşayan babasının, öldüğünü bildirdi. İyileşen hasta aynı zamanda birkaç gün için de çocuk sahibi olmayı bekliyor.

İtalyan doktorlar, Mattia vakasından önce bile virüsün İtalya'da dolaştığından şüphelendiklerini açıklayarak geçen sonbaharda zatürreden ölen bazı hastaların corona virüs geçirmiş olabileceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.