İsrail çalkalanıyor!

14.01.2020 - 21:30, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 1124+ kez okundu.
 

İsrail çalkalanıyor!

Kudüs'te bir haham, yasa dışı olarak kült benzeri kapalı bir topluluğu yönettiği, 50'ye yakın kadın ve çocuğu kölelik koşullarında tutup çalıştırdığı suçlamalarıyla tutuklandı. Söz konusu haham hakkında ayrıca cinsel içerikli suçlarla da soruşturma yürütüldüğü haberleri İsrail gündemine bomba gibi düştü.

Kudüs'te bir haham, 50'ye yakın kadın ve çocuğu "kölelik koşullarında tutup çalıştırdığı" şüphesiyle tutuklandı. 60'lı yaşlardaki şüpheli ise yanlış bir şey yapmadığını savunuyor.   KÜLT BENZERİ KAPALI BİR TOPLULUĞU YÖNETİYORDU Tutuklama kararı kentte bir binaya düzenlenen baskının ardından alındı. İsrail polisi, hahamın kült benzeri kapalı bir topluluğu yönettiğini açıkladı.   CİNSEL SUÇLARIYLA İLGİLİ DE SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR Basına göre polis, hahamın işlemiş olabileceği cinsel suçlarla ilgili olarak da bir soruşturma yürütüyor. Polis iki aydır süren soruşturmanın, hahamın ciddi suçlar işlediğine dair şikayetler üzerine başlatıldığını açıkladı.   KADINLAR CEZALANDIRILDI, PARALARI ÇALINDI Hahamın kadınları ellerini ateşe koymaya zorladığı iddia ediliyor. Mağdurların, ailelerinden kopuk bir şekilde tutulduğuna inanılıyor. Polis yetkilileri kadınların çeşitli yöntemlerle cezalandırıldığını ve paralarının çalındığını söyledi.   'SEKİZ KADIN İŞBİRLİKÇİSİ DE TUTUKLANDI' Hahamın yanı sıra sekiz kadın işbirlikçisi de tutuklandı. Yetkililer, binada bulunan çocukların en büyüğünün beş yaşında olduğunu belirtti.   2015'TE DE TUTUKLANMIŞTI Olay yerine dair videolarda, içeridekilerin ranzalarda tıklım tıklım kaldığı, binanın bir köşesinde de bir yığın nakit bulunduğu görülüyor. Aynı haham 2015'te de tutuklanmış, binada tutulan kadınların lehine ifade vermeleri üzerine serbest bırakılmıştı.   HAHAM NEDİR? Haham ya da rabbi, Musevilikte din adamı. Haham kelimesi, Sami bir dil olan İbranicede bilge adam anlamına gelir ve Yahudi yasalarını bilen, Tevrat'ı iyice öğrenmiş kişileri tanımlamak için kullanılır.
Kudüs'te bir haham, yasa dışı olarak kült benzeri kapalı bir topluluğu yönettiği, 50'ye yakın kadın ve çocuğu kölelik koşullarında tutup çalıştırdığı suçlamalarıyla tutuklandı. Söz konusu haham hakkında ayrıca cinsel içerikli suçlarla da soruşturma yürütüldüğü haberleri İsrail gündemine bomba gibi düştü.

'te bir , 50'ye yakın kadın ve çocuğu "kölelik koşullarında tutup çalıştırdığı" şüphesiyle tutuklandı. 60'lı yaşlardaki şüpheli ise yanlış bir şey yapmadığını savunuyor.

 

KÜLT BENZERİ KAPALI BİR TOPLULUĞU YÖNETİYORDU

Tutuklama kararı kentte bir binaya düzenlenen baskının ardından alındı.  polisi, hahamın kült benzeri kapalı bir topluluğu yönettiğini açıkladı.

 

CİNSEL SUÇLARIYLA İLGİLİ DE SORUŞTURMA YÜRÜTÜLÜYOR

Basına göre polis, hahamın işlemiş olabileceği cinsel suçlarla ilgili olarak da bir soruşturma yürütüyor. Polis iki aydır süren soruşturmanın, hahamın ciddi suçlar işlediğine dair şikayetler üzerine başlatıldığını açıkladı.

 

KADINLAR CEZALANDIRILDI, PARALARI ÇALINDI

Hahamın kadınları ellerini ateşe koymaya zorladığı iddia ediliyor. Mağdurların, ailelerinden kopuk bir şekilde tutulduğuna inanılıyor. Polis yetkilileri kadınların çeşitli yöntemlerle cezalandırıldığını ve paralarının çalındığını söyledi.

 

'SEKİZ KADIN İŞBİRLİKÇİSİ DE TUTUKLANDI'

Hahamın yanı sıra sekiz kadın işbirlikçisi de tutuklandı. Yetkililer, binada bulunan çocukların en büyüğünün beş yaşında olduğunu belirtti.

 

2015'TE DE TUTUKLANMIŞTI

Olay yerine dair videolarda, içeridekilerin ranzalarda tıklım tıklım kaldığı, binanın bir köşesinde de bir yığın nakit bulunduğu görülüyor. Aynı haham 2015'te de tutuklanmış, binada tutulan kadınların lehine ifade vermeleri üzerine serbest bırakılmıştı.

 

HAHAM NEDİR?

Haham ya da rabbi, Musevilikte din adamı. Haham kelimesi, Sami bir dil olan İbranicede bilge adam anlamına gelir ve Yahudi yasalarını bilen, Tevrat'ı iyice öğrenmiş kişileri tanımlamak için kullanılır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.