İslam ve Osmanlı düşmanı şarlatan zaten aranıyormuş

05.08.2020 - 16:27, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 977+ kez okundu.
 

İslam ve Osmanlı düşmanı şarlatan zaten aranıyormuş

.İstanbul’da Sultan Abdülhamid Han’ın türbesine giderek İslam dini ve Peygamber Efendimizin kutsal emanetleriyle dalga geçer bir video çeken Şaban Gül’ün dosyası kabarık çıktı. ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten gözaltına alan şarlatan Kütahya Sulh Ceza Hâkimliği tarafından daha önce hakkında yakalama kararının çıktığı ve yaklaşık 1,5 yıldır arandığı ortaya çıktı. Şüpheli Şaban Gül tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Fatih'te bulunan Sultan Abdülhamid Han'ın türbesine giren Şaban Gül isimli kişi kendince İslam dinini aşağılayıcı cümleler sarf etmişti. Türbe içerisinde telefonu ile video çeken Gül, Peygamber Efendimiz'den geriye kalan kutsal emanetler ve dini inançlar üzerine skandal ifadeler kullanmıştı.   Bu tür yerlerle insanların koyunlaştırıldığını söyleyen ve sözde müritleri bulunan Şaban Gül'e türbede bulunan vatandaşlardan tepki gelerek eleştirileri başka platformlarda yapmasını kendisini dinlemek zorunda olmadıklarını ifade etmişti.   Geçtiğimiz aylarda meydana gelen olay sonrası bu kez de 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu kapsamında ifadeye çağrılan Şaban Gül kendisini arayan emniyet güçlerine ifadeye gelmeyeceğini, kendisini bulabilirlerse ifadesini alacağını belirtti.   Polislerin yakalayarak gözaltına aldığı Şaban Gül, emniyette verdiği ifadesinde Sultan Abdülhamid Han'ın türbesine giderek video çektiğini, çektiği video içerisinde insanları din adı altında kandırdıklarını söylediğini ve türbe içerisinde bulunan başkaca kişiler tarafından tepki aldığı için gittiğini, hakaret içerikli sözler kullanmadığını belirtti.   Sabıkası kabarık çıktı İfadesinin ardından 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine çıkarılan sahte şeyhin sabıkası kabarık çıktı. Şaban Gül'ün Kütahya Sulh Ceza Hâkimliği tarafından daha önce hakkında yakalama kararının çıktığı ve yaklaşık 1,5 yıldır arandığı ortaya çıktı.   Tutuklandı Mahkeme Şaban Gül'ün sabit bir ikamette bulunmaması ve üzerine atılı suçun tutuklama kararı tedbirine uygunluğa usulde bir engel bulunmaması, adli kontrol hükümlerini uygulamanın yetersiz olacağı göz önünde bulundurularak tutuklanmasına karar verildi.
.İstanbul’da Sultan Abdülhamid Han’ın türbesine giderek İslam dini ve Peygamber Efendimizin kutsal emanetleriyle dalga geçer bir video çeken Şaban Gül’ün dosyası kabarık çıktı. ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten gözaltına alan şarlatan Kütahya Sulh Ceza Hâkimliği tarafından daha önce hakkında yakalama kararının çıktığı ve yaklaşık 1,5 yıldır arandığı ortaya çıktı. Şüpheli Şaban Gül tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Fatih'te bulunan Sultan Abdülhamid Han'ın türbesine giren Şaban Gül isimli kişi kendince İslam dinini aşağılayıcı cümleler sarf etmişti. Türbe içerisinde telefonu ile video çeken Gül, Peygamber Efendimiz'den geriye kalan kutsal emanetler ve dini inançlar üzerine skandal ifadeler kullanmıştı.

 

Bu tür yerlerle insanların koyunlaştırıldığını söyleyen ve sözde müritleri bulunan Şaban Gül'e türbede bulunan vatandaşlardan tepki gelerek eleştirileri başka platformlarda yapmasını kendisini dinlemek zorunda olmadıklarını ifade etmişti.

 

Geçtiğimiz aylarda meydana gelen olay sonrası bu kez de 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu kapsamında ifadeye çağrılan Şaban Gül kendisini arayan emniyet güçlerine ifadeye gelmeyeceğini, kendisini bulabilirlerse ifadesini alacağını belirtti.

 

Polislerin yakalayarak gözaltına aldığı Şaban Gül, emniyette verdiği ifadesinde Sultan Abdülhamid Han'ın türbesine giderek video çektiğini, çektiği video içerisinde insanları din adı altında kandırdıklarını söylediğini ve türbe içerisinde bulunan başkaca kişiler tarafından tepki aldığı için gittiğini, hakaret içerikli sözler kullanmadığını belirtti.

 

Sabıkası kabarık çıktı
İfadesinin ardından 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine çıkarılan sahte şeyhin sabıkası kabarık çıktı. Şaban Gül'ün Kütahya Sulh Ceza Hâkimliği tarafından daha önce hakkında yakalama kararının çıktığı ve yaklaşık 1,5 yıldır arandığı ortaya çıktı.

 

Tutuklandı
Mahkeme Şaban Gül'ün sabit bir ikamette bulunmaması ve üzerine atılı suçun tutuklama kararı tedbirine uygunluğa usulde bir engel bulunmaması, adli kontrol hükümlerini uygulamanın yetersiz olacağı göz önünde bulundurularak tutuklanmasına karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.