İngiltere'den flaş karar!

11.11.2020 - 15:31, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 619+ kez okundu.
 

İngiltere'den flaş karar!

İngiltere'de hükümet ulusal güvenliği tehdit edebilecek yabancıların blok devralmalarına ve şirket anlaşmalarına müdahale edecek.

İngiltere'de hükümet, savunma ve enerji gibi hassasiyet potansiyeli olan sektörleri kapsayan ve ulusal güvenliği tehdit eden devralmalara ve şirket anlaşmalarına müdahale imkanı veren yeni yasa tasarısının detaylarını açıkladı. Ulusal Güvenlik ve Yatırım Tasarısı adı verilen yasa tasarısı bakanlara, "kötü amaçlı" yabancı yatırımları inceleme ve müdahale etme konusunda yeni yetkiler verecek. İngiltere İşletmeler Bakanı Alok Sharma yaptığı açıklamada, "Düşman aktörlerin hiç kuşkuları olmasın, İngiltere'ye girişte bir arka kapı olmayacak. Yasa tasarısı, İngiliz halkının güvenliğini tehdit edebileceklere kapıyı kapatırken, istihdam yaratan yatırımları memnuniyetle karşılamaya devam edeceğimiz anlamına geliyor" diye konuştu.
İngiltere'de hükümet ulusal güvenliği tehdit edebilecek yabancıların blok devralmalarına ve şirket anlaşmalarına müdahale edecek.

İngiltere'de hükümet, savunma ve enerji gibi hassasiyet potansiyeli olan sektörleri kapsayan ve ulusal güvenliği tehdit eden devralmalara ve şirket anlaşmalarına müdahale imkanı veren yeni yasa tasarısının detaylarını açıkladı.

Ulusal Güvenlik ve Yatırım Tasarısı adı verilen yasa tasarısı bakanlara, "kötü amaçlı" yabancı yatırımları inceleme ve müdahale etme konusunda yeni yetkiler verecek.

İngiltere İşletmeler Bakanı Alok Sharma yaptığı açıklamada, "Düşman aktörlerin hiç kuşkuları olmasın, İngiltere'ye girişte bir arka kapı olmayacak. Yasa tasarısı, İngiliz halkının güvenliğini tehdit edebileceklere kapıyı kapatırken, istihdam yaratan yatırımları memnuniyetle karşılamaya devam edeceğimiz anlamına geliyor" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.