İNGİLTERE'DE YARDIM HATTINA REKOR ÇAĞRI

18.10.2021 - 21:11, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1929+ kez okundu.
 

İNGİLTERE'DE YARDIM HATTINA REKOR ÇAĞRI

Son 5 yılda, İngiltere’de evsiz gençlerin sayısı yaklaşık yüzde 40 artış gösterdi. Yaşanan durumdan en fazla etkilenen kesimin, siyahi vatandaşlar olduğu belirtildi.

İngiltere'de genç evsizlere yardım amacıyla kurulan Centrepoint Vakfı, ülkede 2016-2017 tarihleri arasında 86 bin gencin evsiz veya evsiz kalma risk altında olduğunu açıkladı. Vakıf, bu rakamın 2019-2020'de yaklaşık yüzde 40 artarak 121 bine yükseldiğini belirtti. Yapılan araştırma neticesinde, ülkede evsiz veya evsiz kalma riskiyle karşı karşıya olan gençlerin sayısının, üç yılda 35 bin arttığı belirtildi.   EN FAZLA SİYAHİLERİ ETKİLEDİ Konuya ilişkin haber yapan The Guradian gazetesinde, bu durumdan en fazla siyahilerin etkilendiği belirtildi.     YARDIM HATTINA REKOR ÇAĞRI Centrepoint Yöneticisi Seyi Obakin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana, vakfın yardım hattının rekor sayıda çağrı aldığını vurguladı. Genç evsizlerin durumunun daha da kötüleşeceğinden endişe ettiğini dile getiren Obakin, artışı, akıl sağlığı sorunları ve yüksek işsizliğe kadar, gençleri orantısız şekilde etkileyen çoklu krizlere bağladı.   “GENÇLERİN BEŞTE ÜÇÜ ETNİK OLARAK FARKLI GEÇMİŞLERDEN” Genç siyahi İngilizlerin ise bu artıştan en fazla etkilendiğine işaret eden Seyi Obakin, şu sözleri kaydetti: "Verilerimizden, Centrepoint'ten yardım arayan gençlerin yaklaşık beşte üçünün etnik olarak farklı geçmişlerden geldiğini biliyoruz. Resmi evsizlik istatistiklerinde siyahi hanelerin sayısının yüksek olması şaşırtıcı değil. Ancak bu durum, buna müsamaha göstermemiz gerektiği anlamına gelmiyor. Bir ev olmadan, çocukların gelişimi ve eğitim kazanımları zarar görür ve iş bulmak, sağlıklı kalmak veya insanların gelişmesini sağlayan ilişkileri sürdürmek zorlaşır."
Son 5 yılda, İngiltere’de evsiz gençlerin sayısı yaklaşık yüzde 40 artış gösterdi. Yaşanan durumdan en fazla etkilenen kesimin, siyahi vatandaşlar olduğu belirtildi.

İngiltere'de genç evsizlere yardım amacıyla kurulan Centrepoint Vakfı, ülkede 2016-2017 tarihleri arasında 86 bin gencin evsiz veya evsiz kalma risk altında olduğunu açıkladı.

Vakıf, bu rakamın 2019-2020'de yaklaşık yüzde 40 artarak 121 bine yükseldiğini belirtti.

Yapılan araştırma neticesinde, ülkede evsiz veya evsiz kalma riskiyle karşı karşıya olan gençlerin sayısının, üç yılda 35 bin arttığı belirtildi.

 

EN FAZLA SİYAHİLERİ ETKİLEDİ
Konuya ilişkin haber yapan The Guradian gazetesinde, bu durumdan en fazla siyahilerin etkilendiği belirtildi.

 

 

YARDIM HATTINA REKOR ÇAĞRI
Centrepoint Yöneticisi Seyi Obakin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana, vakfın yardım hattının rekor sayıda çağrı aldığını vurguladı.

Genç evsizlerin durumunun daha da kötüleşeceğinden endişe ettiğini dile getiren Obakin, artışı, akıl sağlığı sorunları ve yüksek işsizliğe kadar, gençleri orantısız şekilde etkileyen çoklu krizlere bağladı.

 

“GENÇLERİN BEŞTE ÜÇÜ ETNİK OLARAK FARKLI GEÇMİŞLERDEN”
Genç siyahi İngilizlerin ise bu artıştan en fazla etkilendiğine işaret eden Seyi Obakin, şu sözleri kaydetti:

"Verilerimizden, Centrepoint'ten yardım arayan gençlerin yaklaşık beşte üçünün etnik olarak farklı geçmişlerden geldiğini biliyoruz. Resmi evsizlik istatistiklerinde siyahi hanelerin sayısının yüksek olması şaşırtıcı değil. Ancak bu durum, buna müsamaha göstermemiz gerektiği anlamına gelmiyor. Bir ev olmadan, çocukların gelişimi ve eğitim kazanımları zarar görür ve iş bulmak, sağlıklı kalmak veya insanların gelişmesini sağlayan ilişkileri sürdürmek zorlaşır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.