İngilizler Venezuela Altınlarını gasp etti

GÜNDEM 02.07.2020 - 16:12, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1381+ kez okundu.
 

İngilizler Venezuela Altınlarını gasp etti

Venezuela hükümetinin, İngiltere Merkez Bankası'nın dondurduğu yaklaşık 930 milyon euro değerindeki altın rezervi için açtığı dava reddedildi.

İngiltere Yüksek Mahkemesi'nin kararında; İngiltere'nin, Nicolas Maduro yerine "tartışmasız bir biçimde" muhalefet lideri Juan Guaido'yu başkan olarak tanıdığı belirtildi.   VENEZUELA HÜKÜMETİNİN TALEBİ REDDEDİLDİ, ALTINLARIN DEĞER 930 MİLYON EURO Bu gerekçeyle Maduro hükümetinin talebinin dikkate alınamayacağı vurgulanarak, davanın reddine karar verildi. Venezuela'nın İngiltere Merkez Bankası'ndaki altınlarının değerinin 930 milyon euro olduğu tahmin ediliyor. Venezuela yönetimi, ilk kez 2018'in sonunda İngiltere Merkez Bankası'ndan altınları serbest bırakmasını talep etmişti. Bu talebi reddedilen Maduro hükümeti, altın rezervini koronavirüs salgınıyla mücadelede kullanmak istediğini belirterek, İngiltere Merkez Bankası aleyhine mayısta dava açmıştı.     GUAIDO, REZERVİN İADE EDİLMEMESİNİ İSTEMİŞTİ Dava dosyasında, altınların bir kısmının satılmasıyla elde edilecek paranın, başka amaçlarla kullanılmadığından emin olunması için doğrudan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'na (UNDP) aktarılabileceği belirtilmişti. Kendini başkan ilan eden Guaido, "altınların başka amaçlarla kullanılacağı" iddiasıyla rezervin iade edilmemesini istemişti. Devlet Başkanı Maduro'yu görevi bırakmaya zorlamak için yaptırım uygulayan ABD, bu yaptırımların ihlal edilmemesi konusunda diğer ülkeler, yabancı bankalar ve şirketleri tehdit etmişti.
Venezuela hükümetinin, İngiltere Merkez Bankası'nın dondurduğu yaklaşık 930 milyon euro değerindeki altın rezervi için açtığı dava reddedildi.

İngiltere Yüksek Mahkemesi'nin kararında; İngiltere'nin, Nicolas Maduro yerine "tartışmasız bir biçimde" muhalefet lideri Juan Guaido'yu başkan olarak tanıdığı belirtildi.

 

VENEZUELA HÜKÜMETİNİN TALEBİ REDDEDİLDİ, ALTINLARIN DEĞER 930 MİLYON EURO
Bu gerekçeyle Maduro hükümetinin talebinin dikkate alınamayacağı vurgulanarak, davanın reddine karar verildi.

Venezuela'nın İngiltere Merkez Bankası'ndaki altınlarının değerinin 930 milyon euro olduğu tahmin ediliyor.

Venezuela yönetimi, ilk kez 2018'in sonunda İngiltere Merkez Bankası'ndan altınları serbest bırakmasını talep etmişti.

Bu talebi reddedilen Maduro hükümeti, altın rezervini koronavirüs salgınıyla mücadelede kullanmak istediğini belirterek, İngiltere Merkez Bankası aleyhine mayısta dava açmıştı.

 

 

GUAIDO, REZERVİN İADE EDİLMEMESİNİ İSTEMİŞTİ
Dava dosyasında, altınların bir kısmının satılmasıyla elde edilecek paranın, başka amaçlarla kullanılmadığından emin olunması için doğrudan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'na (UNDP) aktarılabileceği belirtilmişti.

Kendini başkan ilan eden Guaido, "altınların başka amaçlarla kullanılacağı" iddiasıyla rezervin iade edilmemesini istemişti.

Devlet Başkanı Maduro'yu görevi bırakmaya zorlamak için yaptırım uygulayan ABD, bu yaptırımların ihlal edilmemesi konusunda diğer ülkeler, yabancı bankalar ve şirketleri tehdit etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.