İlahları Para olan ne Kilisede dinler nede camii.,yıkar geçer

GÜNDEM 28.07.2020 - 12:17, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1072+ kez okundu.
 

İlahları Para olan ne Kilisede dinler nede camii.,yıkar geçer

Düsseldorf'ta bulunan 130 yaşındaki St Lambertus katedrali ve bütün Stiftspl köyü maden açılacağı sebebiyle yerle bir edildi.

Almanya'da kömür maden üretimi 2030 yılına kadar kaldırılacağı açıklanmıştı. Ancak bu kararın tersi yönde bir kararla, maden kurulması amacıyla Düsseldorf kenti Stiftspl köyünde bulunan 130 yıllık St Lambertus katedrali 2018 yılında yıkıldı. Katedralle birlikte köyün tamamı yok edildi.   AYASOFYA'NIN YENİDEN CAMİ OLUŞUNU KINAMIŞLARDI Alman hükümeti, Türkiye'nin Ayasofya Müzesi'ni camiye dönüştüme kararından üzüntü duyduğunu bildirdi. Federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Ayasofya'nın gerek Hristiyanlık gerek ise İslamiyet için, kültür tarihi ve dini açıdan büyük bir öneme sahip olduğuna işaret etti.   Almanya'nın dinler arası diyaloğa büyük önem atfettiğine vurgu yapan Seibert, "Karardan üzüntü duyduğumuzu gizlemek istemiyorum" diye konuştu.   "Eserin müze statüsünün, tüm inançlardan insanlar için bu başyapıta her an serbest  erişim imkanı sağladığına" dikkat çeken Alman hükümet sözcüsü, şu an Ayasofya'nın kullanımının ne şekilde belirleneceğini bekleyip görmek gerektiğini kaydetti.
Düsseldorf'ta bulunan 130 yaşındaki St Lambertus katedrali ve bütün Stiftspl köyü maden açılacağı sebebiyle yerle bir edildi.

Almanya'da kömür maden üretimi 2030 yılına kadar kaldırılacağı açıklanmıştı.

Ancak bu kararın tersi yönde bir kararla, maden kurulması amacıyla Düsseldorf kenti Stiftspl köyünde bulunan 130 yıllık St Lambertus katedrali 2018 yılında yıkıldı.

Katedralle birlikte köyün tamamı yok edildi.

 

AYASOFYA'NIN YENİDEN CAMİ OLUŞUNU KINAMIŞLARDI

Alman hükümeti, Türkiye'nin Ayasofya Müzesi'ni camiye dönüştüme kararından üzüntü duyduğunu bildirdi. Federal hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Ayasofya'nın gerek Hristiyanlık gerek ise İslamiyet için, kültür tarihi ve dini açıdan büyük bir öneme sahip olduğuna işaret etti.

 

Almanya'nın dinler arası diyaloğa büyük önem atfettiğine vurgu yapan Seibert, "Karardan üzüntü duyduğumuzu gizlemek istemiyorum" diye konuştu.

 

"Eserin müze statüsünün, tüm inançlardan insanlar için bu başyapıta her an serbest  erişim imkanı sağladığına" dikkat çeken Alman hükümet sözcüsü, şu an Ayasofya'nın kullanımının ne şekilde belirleneceğini bekleyip görmek gerektiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.