HSK'dan Gezi Parkı davasında beraat veren hakimlere soruşturma

19.02.2020 - 20:48, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2212+ kez okundu.
 

HSK'dan Gezi Parkı davasında beraat veren hakimlere soruşturma

HSK, Gezi Parkı davasında beraat kararı veren hakimlere soruşturma izni verdi.

Dün görülen Gezi Parkı davasında, davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala dahil tüm sanıklar beraat etmiş, Kavala hakkında da tahliye kararı verilmişti. Kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ayağı içerideydi bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar." ifadelerini kullanmış ve Kavala hakkında 15 Temmuz soruşturması kapsamında çıkartılan gözaltı kararına saygı duymak gerektiğini vurgulamıştı. HAKİMLER HAKKINDA SORUŞTURMA Dün açıklanan kararın ardından bugün Hakimler Savcılar Kurulu (HSK), Gezi Parkı davasında yargılanan Osman Kavala'nın da arasında bulunduğu 9 sanık hakkında beraat kararı veren hakimler için soruşturma izni verdi. MÜFETTİŞ İNCELEYECEK Kararı veren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Galip Mehmet Perk ile üye hakimler Ahmet Tarık Çiftçioğlu ve Talip Ergen hakkında inceleme ve soruşturma yapılacak. Bu kapsamda görevlendirilecek müfettiş, heyet ile ilgili araştırmalarda bulunacak.
HSK, Gezi Parkı davasında beraat kararı veren hakimlere soruşturma izni verdi.

Dün görülen Gezi Parkı davasında, davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala dahil tüm sanıklar beraat etmiş, Kavala hakkında da tahliye kararı verilmişti.

Kararın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ayağı içerideydi bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar." ifadelerini kullanmış ve Kavala hakkında 15 Temmuz soruşturması kapsamında çıkartılan gözaltı kararına saygı duymak gerektiğini vurgulamıştı.

HAKİMLER HAKKINDA SORUŞTURMA

Dün açıklanan kararın ardından bugün Hakimler Savcılar Kurulu (HSK), Gezi Parkı davasında yargılanan Osman Kavala'nın da arasında bulunduğu 9 sanık hakkında beraat kararı veren hakimler için soruşturma izni verdi.

MÜFETTİŞ İNCELEYECEK

Kararı veren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Galip Mehmet Perk ile üye hakimler Ahmet Tarık Çiftçioğlu ve Talip Ergen hakkında inceleme ve soruşturma yapılacak.

Bu kapsamda görevlendirilecek müfettiş, heyet ile ilgili araştırmalarda bulunacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.