Hortumcu Cem Uzan’a kaporta cila!

23.12.2020 - 15:14, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1297+ kez okundu.
 

Hortumcu Cem Uzan’a kaporta cila!

Solak medya son dönemde hortumcu Cem Uzan’ı cilalamaya hız verdi. Önce Sözcü şimdi de Cumhuriyet gazetesi hortumcuya mikrofon uzatarak AK Parti'ye saldırtıp 2023 seçimlerine hazırlıyor. Cumhuriyet gazetesine röportaj veren Uzan, alenen darbe çığırtkanlığı da yaptı.

Önce kasetle CHP’nin başına gelen Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra da MHP’nin atıklarıyla İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener’den umduğunu bulamayan solak medyanın yeni gözdesi hortumcu Cem Uzan oldu. Türkiye’de muhalefetin içler acısı halinin farkında olan solak medya çareyi Cem Uzan’a sarılmakta buldu. Son dönemde solak medyada Cem Uzan ile ilgili peş peşe röportajlar ve haberler yayınlanmaya başladı. Yurtdışına kaçan firari Cem Uzan ile geçtiğimiz günlerde Sözcü gazetesi röportaj yapmıştı. Şimdi de kemalist Cumhuriyet gazetesi Uzan ile yaptıkları röportajı yayınladı. Uzan’ın mesnetsiz iddialar ile AK Parti’yi eleştirdiği sözlerine yer verilen röportajda sorulan sorularla da Uzan, kirli geçmişine cila çekilerek muhalif kesime yeni lider olarak sunuluyor.   'Hırsız'a iş adamı güzellemesi Röportajda "Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu, Akşener’i, Karamollaoğlu’nu, Demirtaş’ı takdir ediyorum" diyerek muhalefete selam çakan Türkiye'nin 15 milyar dolarını çalan hırsız Uzan, Cumhuriyet gazetesi tarafından işadamı gibi takdim edildi. Aynı hırsız Uzan, aleyhindeki 20 yılı aşkın mahkumiyet kararını itiraf ederek, Kılıçdaroğlu, Akşener, Karamollaoğlu ve Demirtaş'a övgüler düzdü. Darbe iması Cem Uzan Cumhuriyet’e verdiği skandal röportajda alenen darbe iması yapmaktan da geri durmadı. “Bu iktidar seçimle gitmez” diyen Uzan alenen darbe çığırtkanlığında bulundu. Uzan şu skandal ifadeleri sarfetti; “Bugün iktidarın koalisyonla bile yüzde 40’ı bulma ihtimali yok. Bunu herkes gibi iktidar da biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybedeceği bir seçime gitmez. 2023’te 5 sene doluyor. O gün seçim olmadığını varsayın. Bir kararname yayımlarlar, iki sene ertelerler... İtiraz merciiniz neresi? Belediye seçimlerini iptal ettiren Yüksek Seçim Kurulu mu? Bu tarz iktidarlar seçime gelir, seçimle gitmezler. Seçimle gideceklerine inanmıyorum.”   Millet İttifakı’na göz kırptı Türkiye’ye döneceğinin sinyalini de veren Uzan, kendisini FETÖ’nün tasviye ettiğini ileri sürdü. Hangi ittifakta yer alacağı sorulan Cem Uzan, Ali Babacan’ın DEVA  Partisi’ne ve Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ne kapıyı kapatarak CHP, İYİ Parti ve HDP’nin dahil olduğu (sözde) Millet İttifakı’na göz kırptı.   Uzan “İttifak izdivaç gibidir. İki tarafın da istemesi lazım. Benim Atatürkçü düşüncem ve duruşum nerede olabileceğimizi gösteriyor. Ama seçim olmayan yerde ittifakı konuşmak çok erken. Bakın Türkiye iflas etti. Damat şimdi nerede? İnsanların cebinden çaldıkları 130 milyar nerede? Ben onların soteledikleri paraların nerede olduğunu da biliyorum. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu, Akşener’i, Karamollaoğlu’nu, Demirtaş’ı takdir ediyorum. Onlar bu ülkenin kıymetleri. Davutoğlu ve Babacan’a gelince onlar AKP artıkları. Emekli olsunlar gitsinler köşelerine.” ifadelerini kullandı.                
Solak medya son dönemde hortumcu Cem Uzan’ı cilalamaya hız verdi. Önce Sözcü şimdi de Cumhuriyet gazetesi hortumcuya mikrofon uzatarak AK Parti'ye saldırtıp 2023 seçimlerine hazırlıyor. Cumhuriyet gazetesine röportaj veren Uzan, alenen darbe çığırtkanlığı da yaptı.

Önce kasetle CHP’nin başına gelen Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra da MHP’nin atıklarıyla İYİ Parti’yi kuran Meral Akşener’den umduğunu bulamayan solak medyanın yeni gözdesi hortumcu Cem Uzan oldu.

Türkiye’de muhalefetin içler acısı halinin farkında olan solak medya çareyi Cem Uzan’a sarılmakta buldu.

Son dönemde solak medyada Cem Uzan ile ilgili peş peşe röportajlar ve haberler yayınlanmaya başladı. Yurtdışına kaçan firari Cem Uzan ile geçtiğimiz günlerde Sözcü gazetesi röportaj yapmıştı. Şimdi de kemalist Cumhuriyet gazetesi Uzan ile yaptıkları röportajı yayınladı.

Uzan’ın mesnetsiz iddialar ile AK Parti’yi eleştirdiği sözlerine yer verilen röportajda sorulan sorularla da Uzan, kirli geçmişine cila çekilerek muhalif kesime yeni lider olarak sunuluyor.

 

'Hırsız'a iş adamı güzellemesi

Röportajda "Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu, Akşener’i, Karamollaoğlu’nu, Demirtaş’ı takdir ediyorum" diyerek muhalefete selam çakan Türkiye'nin 15 milyar dolarını çalan hırsız Uzan, Cumhuriyet gazetesi tarafından işadamı gibi takdim edildi. Aynı hırsız Uzan, aleyhindeki 20 yılı aşkın mahkumiyet kararını itiraf ederek, Kılıçdaroğlu, Akşener, Karamollaoğlu ve Demirtaş'a övgüler düzdü.

Darbe iması

Cem Uzan Cumhuriyet’e verdiği skandal röportajda alenen darbe iması yapmaktan da geri durmadı.

“Bu iktidar seçimle gitmez” diyen Uzan alenen darbe çığırtkanlığında bulundu. Uzan şu skandal ifadeleri sarfetti;

“Bugün iktidarın koalisyonla bile yüzde 40’ı bulma ihtimali yok. Bunu herkes gibi iktidar da biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybedeceği bir seçime gitmez. 2023’te 5 sene doluyor. O gün seçim olmadığını varsayın. Bir kararname yayımlarlar, iki sene ertelerler... İtiraz merciiniz neresi? Belediye seçimlerini iptal ettiren Yüksek Seçim Kurulu mu? Bu tarz iktidarlar seçime gelir, seçimle gitmezler. Seçimle gideceklerine inanmıyorum.”

 

Millet İttifakı’na göz kırptı

Türkiye’ye döneceğinin sinyalini de veren Uzan, kendisini FETÖ’nün tasviye ettiğini ileri sürdü. Hangi ittifakta yer alacağı sorulan Cem Uzan, Ali Babacan’ın DEVA  Partisi’ne ve Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ne kapıyı kapatarak CHP, İYİ Parti ve HDP’nin dahil olduğu (sözde) Millet İttifakı’na göz kırptı.

 

Uzan “İttifak izdivaç gibidir. İki tarafın da istemesi lazım. Benim Atatürkçü düşüncem ve duruşum nerede olabileceğimizi gösteriyor. Ama seçim olmayan yerde ittifakı konuşmak çok erken. Bakın Türkiye iflas etti. Damat şimdi nerede? İnsanların cebinden çaldıkları 130 milyar nerede? Ben onların soteledikleri paraların nerede olduğunu da biliyorum. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’nu, Akşener’i, Karamollaoğlu’nu, Demirtaş’ı takdir ediyorum. Onlar bu ülkenin kıymetleri. Davutoğlu ve Babacan’a gelince onlar AKP artıkları. Emekli olsunlar gitsinler köşelerine.” ifadelerini kullandı.

 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.