Hey Yunan ve Rum 'Yakında açıyoruz, bekleriz.

GÜNDEM 09.09.2020 - 10:44, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2028+ kez okundu.
 

Hey Yunan ve Rum 'Yakında açıyoruz, bekleriz.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kapalı Maraş konusunda ortak adım atma kararı aldı. 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın sivil yaşama açılması için yeni bir adımın hazırlığı yapılıyor.

Maraş’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönteminde tekrar iskana açılması için uzun süredir yapılan toplantılar sonucunda, Türkiye ve KKTC ortak adım atma kararı aldı.   KKTC Bakanlar Kurulu’nun 11 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Maraş’a ilişkin askeri statüsünün değişmesi kararını vermesi bekleniyor. Bölgenin statüsünün "sivil" olarak değiştirilmesinin ardından, 1974’ten önce Maraş’ta mülkü olanlara çağrı yapılacak. Mülk anlaşmazlığı olması halinde KKTC’deki Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) devreye girecek. Kıbrıs Rumları da TMK’ya başvurabilecek.   KKTC Vakıflar İdaresi de bölgede bulunan "vakıf mülkleri" ile ilgili adımlar atacak. Maraş'ın açılmasıyla birlikte bazı binaların, sahipleri tarafından tamir edilmesi, bazıları da yeniden inşa edilmek üzere yıkılması bekleniyor. 5 bin 500 mülkün yer aldığı şehirde Rumların yanı sıra, İngiliz, İtalyan ve ABD’lilerin mülkü bulunuyor. İç hukuk yollarının denenmesi için oluşturulan TMK’ye şimdiye dek 281 Rum başvurdu. Bunlardan 192’si malını geri isterken, 89’u para talebinde bulundu.
Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kapalı Maraş konusunda ortak adım atma kararı aldı. 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın sivil yaşama açılması için yeni bir adımın hazırlığı yapılıyor.

Maraş’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönteminde tekrar iskana açılması için uzun süredir yapılan toplantılar sonucunda, Türkiye ve KKTC ortak adım atma kararı aldı.

 

KKTC Bakanlar Kurulu’nun 11 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Maraş’a ilişkin askeri statüsünün değişmesi kararını vermesi bekleniyor. Bölgenin statüsünün "sivil" olarak değiştirilmesinin ardından, 1974’ten önce Maraş’ta mülkü olanlara çağrı yapılacak. Mülk anlaşmazlığı olması halinde KKTC’deki Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) devreye girecek. Kıbrıs Rumları da TMK’ya başvurabilecek.

 

KKTC Vakıflar İdaresi de bölgede bulunan "vakıf mülkleri" ile ilgili adımlar atacak. Maraş'ın açılmasıyla birlikte bazı binaların, sahipleri tarafından tamir edilmesi, bazıları da yeniden inşa edilmek üzere yıkılması bekleniyor. 5 bin 500 mülkün yer aldığı şehirde Rumların yanı sıra, İngiliz, İtalyan ve ABD’lilerin mülkü bulunuyor. İç hukuk yollarının denenmesi için oluşturulan TMK’ye şimdiye dek 281 Rum başvurdu. Bunlardan 192’si malını geri isterken, 89’u para talebinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.