Fransız askeri üssü ateşe verildi

04.11.2020 - 12:00, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 984+ kez okundu.
 

Fransız askeri üssü ateşe verildi

Afrika ülkesi Mali'de, Fransız askerlerinin bulunduğu askeri üs ateşe verildi. Bölge halkının, Fransa'da yaşanan karikatür krizinden kaynaklı böyle bir tepki verdiği belirtiliyor.

Mali'nin kuzeyindeki Kidal bölgesinde göstericiler, Fransız askerlerinin de konuşu bulunduğu askeri üssün nöbet kulesini ateşe verdi. Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Fransa'da yaşanan karikatür krizinin ardından Mali'nin Kidal bölgesinde Fransa karşıtı protesto gösterileri gerçekleştiren sivil halk dün bölgede bulunan bir askeri üsse saldırdı. Kidal bölgesindeki MINISMA (Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu İstikrar Misyonu) üssü Fransız askerlerinin de konuşlu bulunduğu bir askeri merkez olarak ön plana çıkıyor. Bir süredir üssün önünde sloganlar atan göstericiler, yapılan uyarı atışlarına rağmen dün üssün girişindeki nöbet kulelerinden birini ateşe verdi. Göstericiler daha sonra üssün yakınından uzaklaşırken, olası saldırı ihtimaline karşı üs içerisinde alarm durumuna geçildiği belirtildi. Kidal'deki MINUSMA kampı "Camp Kandi" ismiyle biliniyor.
Afrika ülkesi Mali'de, Fransız askerlerinin bulunduğu askeri üs ateşe verildi. Bölge halkının, Fransa'da yaşanan karikatür krizinden kaynaklı böyle bir tepki verdiği belirtiliyor.

Mali'nin kuzeyindeki Kidal bölgesinde göstericiler, Fransız askerlerinin de konuşu bulunduğu askeri üssün nöbet kulesini ateşe verdi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Fransa'da yaşanan karikatür krizinin ardından Mali'nin Kidal bölgesinde Fransa karşıtı protesto gösterileri gerçekleştiren sivil halk dün bölgede bulunan bir askeri üsse saldırdı.

Kidal bölgesindeki MINISMA (Birleşmiş Milletler Mali Çok Boyutlu İstikrar Misyonu) üssü Fransız askerlerinin de konuşlu bulunduğu bir askeri merkez olarak ön plana çıkıyor.

Bir süredir üssün önünde sloganlar atan göstericiler, yapılan uyarı atışlarına rağmen dün üssün girişindeki nöbet kulelerinden birini ateşe verdi. Göstericiler daha sonra üssün yakınından uzaklaşırken, olası saldırı ihtimaline karşı üs içerisinde alarm durumuna geçildiği belirtildi.

Kidal'deki MINUSMA kampı "Camp Kandi" ismiyle biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.