Ermenistan Başbakanı Avrupa'yı PKK ile tehdit etti

09.10.2020 - 11:41, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1770+ kez okundu.
 

Ermenistan Başbakanı Avrupa'yı PKK ile tehdit etti

Azerbaycan Ermenistan çatışmaları sürerken siyasi ayakta da son dakika gelişmeleri birbirini takip ediyor. Azerbaycan'a karşı terör örgütü PKK ile anlaşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Türkiye ve Azerbaycan'dan söz ederken terör kelimesini ağzına alırken hiç utanmadı ve savaşın içine kendisi lehinde çekmeye çalıştığı Avrupa ülkelerini "Türkiye'nin ayak sesleri ile" tehdit etti.

ÖNCE TÜRKİYE'NİN AZERBAYCAN'I ELE GEÇİRDİĞİNİ İDDİA ETTİ Paşinyan, "Türkiye'nin Azerbaycan devletini ele geçirme sorununun çözümünü görüyoruz. Artık Azerbaycan kendi geleceğiyle ilgili kararlar almıyor, onun yerine bunu Türkiye yapıyor" ifadesini kullandı.   SON DAKİKA AVRUPA ÜLKELERİNİ 'TÜRKİYE' İLE TEHDİT ETTİ Türkiye'nin Dağlık Karabağ konusundaki duruşunu, Akdeniz dahil genel dış politikası bağlamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Ermeni Başbakan, "Bu politikanın içine teröristler ve paralı askerler çekiliyor. Uluslararası toplum ve özellikle de Avrupa bunu değerlendirmeli. Eğer bunu yapmazsa Türkiye'yi, böyle bir yayılmacı politikasıyla Viyana kapılarında bekleyebilir" diye konuştu.   KOMİK İDDİALARA SARILDI Azerbaycan'dan ağır darbe yiyen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ne yapacağını şaşırdı. AB, Fransa, Rusya ve ABD'den beklediği desteği bulamayan Ermenistan Başbakanı gülünç iddialara sarıldı. Çağırdığı PKK'lı teröristlerle birlikte Karabağ'da hezimete uğrayan Paşinyan, Avrupa'yı Türkiye ile korkutarak tahrik etmeye çalışıyor.   AYARI İYİCE KAÇIRDI Ermenistan'ın PKK'yı ülkesine yardıma çağırarak yardım isteyen Başbakanı Nikol Paşinyan, Alman Spiegel'e skandal açıklamalarda bulunurken uluslararası toplumdan beklediği yardımı görememenin saldırganlığı ile açıklamalarının ayarını iyice kaçırdı. Rusya, çatışmaların "Ermenistan" topraklarında yaşanmadığını hatırlatarak duruma müdahale için ışık vermedi. Terör örgütlerinin yuvalandığı Ermenistan, PKK'dan destek istedi ve bu teröristleri çatışma sahalarına taşıdı. Ancak güçlü Azerbaycan ordusu, SİHA'ların da yardımıyla bu teröistleri de nefessiz bırakmayı başardı.   AVRUPA'YI KORKUTMAYA ÇALIŞIYOR Türkiye'nin Karabağ tutumunu, Akdeniz dahil genel dış politikası bağlamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen ve "Avrupa bunu değerlendirsin" diyen Paşinyan "Eğer bunu yapmazsanız Türkiye'yi Viyana kapılarında bekleyin" sözlerini kullandı.
Azerbaycan Ermenistan çatışmaları sürerken siyasi ayakta da son dakika gelişmeleri birbirini takip ediyor. Azerbaycan'a karşı terör örgütü PKK ile anlaşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Türkiye ve Azerbaycan'dan söz ederken terör kelimesini ağzına alırken hiç utanmadı ve savaşın içine kendisi lehinde çekmeye çalıştığı Avrupa ülkelerini "Türkiye'nin ayak sesleri ile" tehdit etti.

ÖNCE TÜRKİYE'NİN AZERBAYCAN'I ELE GEÇİRDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Paşinyan, "Türkiye'nin Azerbaycan devletini ele geçirme sorununun çözümünü görüyoruz. Artık Azerbaycan kendi geleceğiyle ilgili kararlar almıyor, onun yerine bunu Türkiye yapıyor" ifadesini kullandı.

 

SON DAKİKA AVRUPA ÜLKELERİNİ 'TÜRKİYE' İLE TEHDİT ETTİ

Türkiye'nin Dağlık Karabağ konusundaki duruşunu, Akdeniz dahil genel dış politikası bağlamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Ermeni Başbakan, "Bu politikanın içine teröristler ve paralı askerler çekiliyor. Uluslararası toplum ve özellikle de Avrupa bunu değerlendirmeli. Eğer bunu yapmazsa Türkiye'yi, böyle bir yayılmacı politikasıyla Viyana kapılarında bekleyebilir" diye konuştu.

 

KOMİK İDDİALARA SARILDI

Azerbaycan'dan ağır darbe yiyen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ne yapacağını şaşırdı. AB, Fransa, Rusya ve ABD'den beklediği desteği bulamayan Ermenistan Başbakanı gülünç iddialara sarıldı. Çağırdığı PKK'lı teröristlerle birlikte Karabağ'da hezimete uğrayan Paşinyan, Avrupa'yı Türkiye ile korkutarak tahrik etmeye çalışıyor.

 

AYARI İYİCE KAÇIRDI

Ermenistan'ın PKK'yı ülkesine yardıma çağırarak yardım isteyen Başbakanı Nikol Paşinyan, Alman Spiegel'e skandal açıklamalarda bulunurken uluslararası toplumdan beklediği yardımı görememenin saldırganlığı ile açıklamalarının ayarını iyice kaçırdı. Rusya, çatışmaların "Ermenistan" topraklarında yaşanmadığını hatırlatarak duruma müdahale için ışık vermedi. Terör örgütlerinin yuvalandığı Ermenistan, PKK'dan destek istedi ve bu teröristleri çatışma sahalarına taşıdı. Ancak güçlü Azerbaycan ordusu, SİHA'ların da yardımıyla bu teröistleri de nefessiz bırakmayı başardı.

 

AVRUPA'YI KORKUTMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye'nin Karabağ tutumunu, Akdeniz dahil genel dış politikası bağlamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen ve "Avrupa bunu değerlendirsin" diyen Paşinyan "Eğer bunu yapmazsanız Türkiye'yi Viyana kapılarında bekleyin" sözlerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.