En ufak bir fırsatta birbirini satacak zihniyetteler..

03.07.2020 - 11:58, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1959+ kez okundu.
 

En ufak bir fırsatta birbirini satacak zihniyetteler..

Optimar Araştırma'nın yaptığı Mayıs 2020 araştırmasına göre HDP’nin ortağı CHP’de Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçti.

Optimar Araştırma'nın yaptığı Mayıs 2020 araştırmasının detayları ortaya çıktı. Optimar Araştırma'nın yaptığı Mayıs 2020 araştırmasının sonuçları belli oldu. Başında Hilmi Daşdemir'in olduğu Optimar Araştırma'ya göre; toplumun sorunlarını yüzde 50.5'i AK Parti çözer diyor. Ana muhalefete bakıldığında halkın sadece yüzde 23.3'ü sorunları CHP çözer diyor. Aradaki fark çok büyük. En ilginci ise "ekonomi" alanındaki geçmişiyle övünen ve siyaset sahnesine sadece o nedenle çıkan Ali Babacan'a verilen oyun yüzde 1.5 olması. Optimar'ın bu ayki araştırmasında siyasi aktörlere ilişkin toplumun kanaatleri de sorulmuş... Olumlu-olumsuz ve kararsız gibi üç seçenek var. Aralarında Berat Albayrak, Doğu Perinçek, Ali Babacan, Mansur Yavaş, Yavuz Ağıralioğlu ve Selahattin Demirtaş'ın da yer aldığı 21 siyasi aktör oylanıyor. Bu veriler, içinden geçtiğimiz sürece ışık tutması açısından bir hayli ilginç. Bir siyasi aktöre toplumun her kesiminin olumlu bakması elbette mümkün değil ama olumsuzluk oranının çok yüksek olması gelecek açısından bir işaret. Bu açıdan 21 kişi arasında durumu tersine çeviren sadece üç isim var; Başkan Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca... Üçüne de olumlu bakanların oranı olumsuzlardan fazla... Muhalefet cephesinde ise en "olumlu" bakılan isim, Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'nu geride bırakan Mansur Yavaş oldu.
Optimar Araştırma'nın yaptığı Mayıs 2020 araştırmasına göre HDP’nin ortağı CHP’de Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçti.

Optimar Araştırma'nın yaptığı Mayıs 2020 araştırmasının detayları ortaya çıktı.

Optimar Araştırma'nın yaptığı Mayıs 2020 araştırmasının sonuçları belli oldu. Başında Hilmi Daşdemir'in olduğu Optimar Araştırma'ya göre; toplumun sorunlarını yüzde 50.5'i AK Parti çözer diyor.

Ana muhalefete bakıldığında halkın sadece yüzde 23.3'ü sorunları CHP çözer diyor. Aradaki fark çok büyük. En ilginci ise "ekonomi" alanındaki geçmişiyle övünen ve siyaset sahnesine sadece o nedenle çıkan Ali Babacan'a verilen oyun yüzde 1.5 olması.

Optimar'ın bu ayki araştırmasında siyasi aktörlere ilişkin toplumun kanaatleri de sorulmuş... Olumlu-olumsuz ve kararsız gibi üç seçenek var. Aralarında Berat Albayrak, Doğu Perinçek, Ali Babacan, Mansur Yavaş, Yavuz Ağıralioğlu ve Selahattin Demirtaş'ın da yer aldığı 21 siyasi aktör oylanıyor.

Bu veriler, içinden geçtiğimiz sürece ışık tutması açısından bir hayli ilginç. Bir siyasi aktöre toplumun her kesiminin olumlu bakması elbette mümkün değil ama olumsuzluk oranının çok yüksek olması gelecek açısından bir işaret. Bu açıdan 21 kişi arasında durumu tersine çeviren sadece üç isim var; Başkan Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca... Üçüne de olumlu bakanların oranı olumsuzlardan fazla...

Muhalefet cephesinde ise en "olumlu" bakılan isim, Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu'nu geride bırakan Mansur Yavaş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.