Emekli 103 amirale tepkiler çığ gibi artıyor

GÜNDEM 04.04.2021 - 11:10, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1225+ kez okundu.
 

Emekli 103 amirale tepkiler çığ gibi artıyor

Çoğunlu AK Partiden olmak üzere, 103 emekli amiralin imza attığı bildiriye sert tepkiler geliyor.

Emekli 103 amiralin imza attığı bildiride, "Son zamanlarda gerek Kanal İstanbul, gerekse Uluslararası Antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması endişe ile karşılanmaktadır." ifadelerine yer verildi. Emekli amirallerin imzaladığı bildiriye tepki gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Kahraman milletimiz 15 Temmuz'da sadece FETÖ'cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka. Yıllardır, içerde dışarda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler; belli." dedi. Mahir Ünal da tepki gösterdi Ünal Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Vesayetçi aklın artığı birkaç emekli amiral “bildiri” yayınlayıp seçilmişlere “parmak sallamış." Tekrar hatırlatmakta fayda var. Topluma ve devlete dair her şeyi dizayn etmeye çalışan bu vesayet aklı eski Türkiye’de kaldı. Darbe heveslilerine" dedi. Yusuf Kaplan sert çıktı Bildiriye tepki gösteren yazar Yusuf Kaplan, "UYARI/YORUM 103 emekli general ve darbe-kafalılar! #HaddiniziBilin 15 Temmuz'u bir prova olarak düşünün! Bu millet, darbeye heveslenene bu dünyayı dar eder!" dedi.       Göksu: Geçti o günler geçti Eseneler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Türkiye'nin verdiği milli mücadeleyle soluğu kesilenler nefes alabilmek için kendilerine yeni kuklalar bulmuş. Geçti o günler geçti... O cunta rüyalarınızdan uyanın artık. Sizin darbe sevdanız oradaysa bizim de 15 Temmuz Destanımız burada." dedi. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik Çelik tarafından yapılan açıklamada, "Bazı emekli amirallerin geçmişteki kötü ve çirkin olayları hatırlatan bir yöntem ve üslupla bildiri yayınlaması kabul edilemez. Bu yöntem ve üslubun siyasi hayatımızda neye karşılık geldiği bellidir. Bugüne kadar aziz milletimizin karşısında kendisinde bir güç vehmeden her türlü vesayet odağına gereken ders verilmiştir, verilmeye de devam edilecektir." dedi.  
Çoğunlu AK Partiden olmak üzere, 103 emekli amiralin imza attığı bildiriye sert tepkiler geliyor.

Emekli 103 amiralin imza attığı bildiride, "Son zamanlarda gerek Kanal İstanbul, gerekse Uluslararası Antlaşmaların iptali yetkisi kapsamında Montrö Sözleşmesi'nin tartışmaya açılması endişe ile karşılanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Emekli amirallerin imzaladığı bildiriye tepki gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Kahraman milletimiz 15 Temmuz'da sadece FETÖ'cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka. Yıllardır, içerde dışarda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler; belli." dedi.

Mahir Ünal da tepki gösterdi

Ünal Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Vesayetçi aklın artığı birkaç emekli amiral “bildiri” yayınlayıp seçilmişlere “parmak sallamış." Tekrar hatırlatmakta fayda var. Topluma ve devlete dair her şeyi dizayn etmeye çalışan bu vesayet aklı eski Türkiye’de kaldı. Darbe heveslilerine" dedi.

Yusuf Kaplan sert çıktı

Bildiriye tepki gösteren yazar Yusuf Kaplan, "UYARI/YORUM 103 emekli general ve darbe-kafalılar! #HaddiniziBilin 15 Temmuz'u bir prova olarak düşünün! Bu millet, darbeye heveslenene bu dünyayı dar eder!" dedi.

 

 

 

Göksu: Geçti o günler geçti

Eseneler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Türkiye'nin verdiği milli mücadeleyle soluğu kesilenler nefes alabilmek için kendilerine yeni kuklalar bulmuş. Geçti o günler geçti... O cunta rüyalarınızdan uyanın artık. Sizin darbe sevdanız oradaysa bizim de 15 Temmuz Destanımız burada." dedi.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik

Çelik tarafından yapılan açıklamada, "Bazı emekli amirallerin geçmişteki kötü ve çirkin olayları hatırlatan bir yöntem ve üslupla bildiri yayınlaması kabul edilemez. Bu yöntem ve üslubun siyasi hayatımızda neye karşılık geldiği bellidir. Bugüne kadar aziz milletimizin karşısında kendisinde bir güç vehmeden her türlü vesayet odağına gereken ders verilmiştir, verilmeye de devam edilecektir." dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.