Ekrem İmamoğlu'nun villası usulsüz çıktı

18.07.2020 - 12:00, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2264+ kez okundu.
 

Ekrem İmamoğlu'nun villası usulsüz çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) CHP'li Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Muğla Bodrum'da eşi Dilek İmamoğlu için satın aldığı villanın imar planında turizm tesis alanında kaldığı, fakat buna aykırı biçimde satılan kişilere kat mülkiyeti verildiği belirlendi.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yahşi beldesinde geçtiğimiz aralık ayında eşi Dilek İmamoğlu adına satın aldığı villanın usulsüz şekilde inşa edildiği ortaya çıktı. Sabah'ta yer alan habere göre, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Bodrum Yahşi'de eşi Dilek İmamoğlu adına satın aldığı villanın turizm tesis alanına yapıldığı ve İmamoğlu'na yasaya aykırı şekilde kat mülkiyeti tapusu verildiği ortaya çıktı. Villanın imar planında turizm tesis alanında kaldığı, fakat buna aykırı biçimde satılan kişilere kat mülkiyeti verildiği belirlendi. Turizm tesis alanlarına sadece otel yapılabilirken İmamoğlu'na yasadışı şekilde kat mülkiyeti verilmesi dikkat çekti. Alanın amaç dışı kullanımı yasak CHP'li Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz yıl aralık ayında Bodrum Yahşi'den eşi Dilek İmamoğlu adına bir villa satın aldı. Ulaşılan belgelere göre satış işlemi 22 Kasım 2019 günü gerçekleştirildi. Villa, Alptekin Polat'ın sahibi olduğu Polat HCK Yapı'dan satın alındı. Bodrum Yahşi Mahallesi 209 ada 3 parselde bulunan villa, İmar Planında Turizm Tesis Alanı içerisinde kalıyor. Plan notuna göre otel, butik otel yapılması durumunda emsal yüzde 45, diğer turizm amaçlı apart, pansiyon yapılması durumunda emsal yüzde 7,5 -15 kullanılabilir. Bu da yaklaşık 3'te 1'lik daha az yapı yapılabileceği anlamına geliyor. Plan notuna göre otel yapılabilmesi için en küçük parsel büyüklüğü 7 bin 500 m2 olmak zorunda. 5 bin 186 m2 olan arsaya otel inşaatı olarak yapı ruhsatı verildi. Yasaya göre alanda turizm amaçlı yapılar haricinde yapı yapılması, amaç dışı kullanılması yasak. Kâğıt üzerinde otel olsa da uygulamada yer, otel koşullarında değil. Hiçbir sosyal tesis alanı da bulunmuyor. Yatırım ve işletme belgelerinin iptal edilmesi gerekiyor Otel olarak yapı ruhsatı almış olan parsel, kat irtifakı tapusuyla bağımsız bölümlere ayrılarak farklı kişilere satıldı. Yasa gereğince turizm tesis alanlarında sadece otel, butik otel, tatil köyü, apart otel veya pansiyon yapılabiliyor. Bu alanlarda otel yapılabilmesi için turizm yatırım belgesi alınması ve yapı kullanma izni sonrası turizm işletme belgesi alma zorunluluğu bulunuyor. Otel amacı dışında kullanılıyorsa yatırım ve işletme belgeleri iptal edilmesi ve kanuna uygun hale getirilmesi gerekiyor. Turizm tesisleri başka amaçla kullanılamıyor. Tapudaki şerhe rağmen usulsüzlük Dilek Kaya İmamoğlu'na ait tapu kaydında, tatil evi', "Toplumun yararlanmasına ayrılan yapı ve turizm tesisidir. Başka bir amaçla kullanılamaz. (22.10.2018/26184)", "Yönetim Planı (29/11/2018)" şerhi de bulunuyor. Yapı ruhsatı almakta ön koşul olan turizm yatırım belgesinin iptali, inşaat izni emsal yüzde 45'e göre düzenlendiği ve otel için alındığından dolayı ruhsatı otomatikman hükümsüz hale getirmiş oluyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) CHP'li Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Muğla Bodrum'da eşi Dilek İmamoğlu için satın aldığı villanın imar planında turizm tesis alanında kaldığı, fakat buna aykırı biçimde satılan kişilere kat mülkiyeti verildiği belirlendi.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yahşi beldesinde geçtiğimiz aralık ayında eşi Dilek İmamoğlu adına satın aldığı villanın usulsüz şekilde inşa edildiği ortaya çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Bodrum Yahşi'de eşi Dilek İmamoğlu adına satın aldığı villanın turizm tesis alanına yapıldığı ve İmamoğlu'na yasaya aykırı şekilde kat mülkiyeti tapusu verildiği ortaya çıktı. Villanın imar planında turizm tesis alanında kaldığı, fakat buna aykırı biçimde satılan kişilere kat mülkiyeti verildiği belirlendi. Turizm tesis alanlarına sadece otel yapılabilirken İmamoğlu'na yasadışı şekilde kat mülkiyeti verilmesi dikkat çekti.

Alanın amaç dışı kullanımı yasak

CHP'li Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz yıl aralık ayında Bodrum Yahşi'den eşi Dilek İmamoğlu adına bir villa satın aldı. Ulaşılan belgelere göre satış işlemi 22 Kasım 2019 günü gerçekleştirildi. Villa, Alptekin Polat'ın sahibi olduğu Polat HCK Yapı'dan satın alındı. Bodrum Yahşi Mahallesi 209 ada 3 parselde bulunan villa, İmar Planında Turizm Tesis Alanı içerisinde kalıyor.

Plan notuna göre otel, butik otel yapılması durumunda emsal yüzde 45, diğer turizm amaçlı apart, pansiyon yapılması durumunda emsal yüzde 7,5 -15 kullanılabilir. Bu da yaklaşık 3'te 1'lik daha az yapı yapılabileceği anlamına geliyor. Plan notuna göre otel yapılabilmesi için en küçük parsel büyüklüğü 7 bin 500 m2 olmak zorunda. 5 bin 186 m2 olan arsaya otel inşaatı olarak yapı ruhsatı verildi. Yasaya göre alanda turizm amaçlı yapılar haricinde yapı yapılması, amaç dışı kullanılması yasak. Kâğıt üzerinde otel olsa da uygulamada yer, otel koşullarında değil. Hiçbir sosyal tesis alanı da bulunmuyor.

Yatırım ve işletme belgelerinin iptal edilmesi gerekiyor

Otel olarak yapı ruhsatı almış olan parsel, kat irtifakı tapusuyla bağımsız bölümlere ayrılarak farklı kişilere satıldı.

Yasa gereğince turizm tesis alanlarında sadece otel, butik otel, tatil köyü, apart otel veya pansiyon yapılabiliyor. Bu alanlarda otel yapılabilmesi için turizm yatırım belgesi alınması ve yapı kullanma izni sonrası turizm işletme belgesi alma zorunluluğu bulunuyor. Otel amacı dışında kullanılıyorsa yatırım ve işletme belgeleri iptal edilmesi ve kanuna uygun hale getirilmesi gerekiyor. Turizm tesisleri başka amaçla kullanılamıyor.

Tapudaki şerhe rağmen usulsüzlük

Dilek Kaya İmamoğlu'na ait tapu kaydında, tatil evi', "Toplumun yararlanmasına ayrılan yapı ve turizm tesisidir. Başka bir amaçla kullanılamaz. (22.10.2018/26184)", "Yönetim Planı (29/11/2018)" şerhi de bulunuyor. Yapı ruhsatı almakta ön koşul olan turizm yatırım belgesinin iptali, inşaat izni emsal yüzde 45'e göre düzenlendiği ve otel için alındığından dolayı ruhsatı otomatikman hükümsüz hale getirmiş oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.