Ege denizi yunana aitse, senin anan kime ait ?

23.07.2020 - 14:21, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1536+ kez okundu.
 

Ege denizi yunana aitse, senin anan kime ait ?

Türkiye, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Meis adası çevresinde faaliyetlerine başlayacağını duyurdu. Bu kapsamda NAVTEX (Denizcilere Duyuru) ilan edildi. Ankara'nın bu hamlesi, Yunanistan'ın yanı sıra, ABD'de de rahatsızlığa neden oldu.   MENENDEZ'İN TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Bob Menendez, Atina'nın tutumunu görmezden gelerek, Türkiye'nin bölgede gerginlik çıkardığını iddia etti.   "GERGİNLİK ÇIKARAN ÜLKE TÜRKİYE" Menendez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Açıkça konuşalım. Bu suları tartışmaya açan tek ülke Türkiye. Bu sular Yunanistan'a ait ve ABD Dışişleri Bakanlığı, kesin surette ve açık bir şekilde Türkiye'nin bölgedeki gerginlikten tek başına sorumlu olduğunu ifade etmelidir." dedi.   YUNANİSTAN VE ABD'DEN BENZER AÇIKLAMALAR ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin NAVTEX yayınlamasının ardından, Ankara'dan planlarını askıya almasını ve bölgede "tansiyonu artıracak" adımlardan kaçınması çağrısı yaptı. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de, "Türkiye, Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükseltmeye devam ederse Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamaktan başka çaresi kalmayacak." demişti.

Türkiye, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Meis adası çevresinde faaliyetlerine başlayacağını duyurdu.

Bu kapsamda NAVTEX (Denizcilere Duyuru) ilan edildi. Ankara'nın bu hamlesi, Yunanistan'ın yanı sıra, ABD'de de rahatsızlığa neden oldu.

 

MENENDEZ'İN TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Bob Menendez, Atina'nın tutumunu görmezden gelerek, Türkiye'nin bölgede gerginlik çıkardığını iddia etti.

 

"GERGİNLİK ÇIKARAN ÜLKE TÜRKİYE"
Menendez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Açıkça konuşalım. Bu suları tartışmaya açan tek ülke Türkiye. Bu sular Yunanistan'a ait ve ABD Dışişleri Bakanlığı, kesin surette ve açık bir şekilde Türkiye'nin bölgedeki gerginlikten tek başına sorumlu olduğunu ifade etmelidir." dedi.

 

YUNANİSTAN VE ABD'DEN BENZER AÇIKLAMALAR
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin NAVTEX yayınlamasının ardından, Ankara'dan planlarını askıya almasını ve bölgede "tansiyonu artıracak" adımlardan kaçınması çağrısı yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de, "Türkiye, Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükseltmeye devam ederse Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamaktan başka çaresi kalmayacak." demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.