DHKP-C'li ve FETO'cu Hakim ve Savcılar ayıklanmalı

GÜNDEM 12.09.2020 - 22:02, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1117+ kez okundu.
 

DHKP-C'li ve FETO'cu Hakim ve Savcılar ayıklanmalı

DHKP-C’nin Türkiye sorumlusu olan ve örgüte yönelik operasyonda hücre evindeki özel bölmede yakalanan DHKP’li Ümit İlter ve Sadık Eroğlu örgüt kurma ve yönetmekten yargılandıkları mahkemece şaşırtıcı şekilde serbest bırakılmışlardı. DHKP-C sanığı Emel Eroğlu da salınmıştı. Savcılığın yaptığı itiraz üzerine haklarında yeniden yakalama kararı çıkarılan 3 sanık yeniden tutuklandı. Sabah Gazetesi'nden Damla Kaya'nın haberi....

HaberlerGündem HaberleriŞaşırtıcı şekilde tahliye edilmişlerdi! Hücrede yakalanan DHKP-C’liler tutuklandı Şaşırtıcı şekilde tahliye edilmişlerdi! Hücrede yakalanan DHKP-C’liler tutuklandı DHKP-C’nin Türkiye sorumlusu olan ve örgüte yönelik operasyonda hücre evindeki özel bölmede yakalanan DHKP’li Ümit İlter ve Sadık Eroğlu örgüt kurma ve yönetmekten yargılandıkları mahkemece şaşırtıcı şekilde serbest bırakılmışlardı. DHKP-C sanığı Emel Eroğlu da salınmıştı. Savcılığın yaptığı itiraz üzerine haklarında yeniden yakalama kararı çıkarılan 3 sanık yeniden tutuklandı. Sabah Gazetesi'nden Damla Kaya'nın haberi... Şaşırtıcı şekilde tahliye edilmişlerdi! Hücrede yakalanan DHKP-C’liler tutuklandı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlükleri ile MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ekipleri, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik koordineli çalışmalarını çok yönlü sürdürüyor.   İstihbarat çalışmaları ile teknik ve fiziki takip sonrası operasyonlarını gerçekleştiren İstanbul polisi, terör örgütü DHKP/C'ye tarihi bir darbe vurmuştu. İçişleri Bakanlığı'nın aranan Teröristeler Listesi'ndeki biri mavi, biri yeşil ve sekizi gri kategoride bulunan 10 terörist yakalanmıştı.   ÖRGÜTÜN ELEBAŞI TUTUKLANDI DHKP/C'nin kurucusu ve lideri Dursun Karataş'ın 2008'de ölümünden sonra örgütün elebaşılığına getirilen ve 'yeşil' kategoride yer alan Ümit İlter, 26 Şubat'ta Okmeydanı'ndaki İdil Kültür Merkezi'ne yapılan baskında yakalandı. İlter'in binanın üst katındaki küçük gizli bir bölmede ele geçirilmesi örgüte büyük darbe vurulmuştu. Aynı operasyonda 'gri' kategoride aranan örgütün Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu ile Emel Yeşilırmak ve İbrahim Gökçek de gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında DHKP-C terör örgütü yöneticiliğinden iddianame düzenlenen İlter, istanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu. Mahkemeden bugün ilginç bir karar çıktı. Ümit İlter, beklenmedik bir şekilde serbest bırakıldı. Aynı şekilde örgütün diğer Türkiye sorumlusu Sadık Eroğlu ve Emel Yeşilırmak da serbest bırakıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tahliyelere hemen itiraz etti. Başsavcılığın yaptığı itiraz, İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesi'nce karara bağlandı. Sanıklar hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarıldı. Bugün mahkemeye çıkan sanıklar yüzlerine okunan karar ardından yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi. .
DHKP-C’nin Türkiye sorumlusu olan ve örgüte yönelik operasyonda hücre evindeki özel bölmede yakalanan DHKP’li Ümit İlter ve Sadık Eroğlu örgüt kurma ve yönetmekten yargılandıkları mahkemece şaşırtıcı şekilde serbest bırakılmışlardı. DHKP-C sanığı Emel Eroğlu da salınmıştı. Savcılığın yaptığı itiraz üzerine haklarında yeniden yakalama kararı çıkarılan 3 sanık yeniden tutuklandı. Sabah Gazetesi'nden Damla Kaya'nın haberi....

HaberlerGündem HaberleriŞaşırtıcı şekilde tahliye edilmişlerdi! Hücrede yakalanan DHKP-C’liler tutuklandı
Şaşırtıcı şekilde tahliye edilmişlerdi! Hücrede yakalanan DHKP-C’liler tutuklandı


DHKP-C’nin Türkiye sorumlusu olan ve örgüte yönelik operasyonda hücre evindeki özel bölmede yakalanan DHKP’li Ümit İlter ve Sadık Eroğlu örgüt kurma ve yönetmekten yargılandıkları mahkemece şaşırtıcı şekilde serbest bırakılmışlardı. DHKP-C sanığı Emel Eroğlu da salınmıştı. Savcılığın yaptığı itiraz üzerine haklarında yeniden yakalama kararı çıkarılan 3 sanık yeniden tutuklandı. Sabah Gazetesi'nden Damla Kaya'nın haberi...



Şaşırtıcı şekilde tahliye edilmişlerdi! Hücrede yakalanan DHKP-C’liler tutuklandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlükleri ile MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ekipleri, terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik koordineli çalışmalarını çok yönlü sürdürüyor.

 

İstihbarat çalışmaları ile teknik ve fiziki takip sonrası operasyonlarını gerçekleştiren İstanbul polisi, terör örgütü DHKP/C'ye tarihi bir darbe vurmuştu.

İçişleri Bakanlığı'nın aranan Teröristeler Listesi'ndeki biri mavi, biri yeşil ve sekizi gri kategoride bulunan 10 terörist yakalanmıştı.

 

ÖRGÜTÜN ELEBAŞI TUTUKLANDI

DHKP/C'nin kurucusu ve lideri Dursun Karataş'ın 2008'de ölümünden sonra örgütün elebaşılığına getirilen ve 'yeşil' kategoride yer alan Ümit İlter, 26 Şubat'ta Okmeydanı'ndaki İdil Kültür Merkezi'ne yapılan baskında yakalandı. İlter'in binanın üst katındaki küçük gizli bir bölmede ele geçirilmesi örgüte büyük darbe vurulmuştu.

Aynı operasyonda 'gri' kategoride aranan örgütün Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu ile Emel Yeşilırmak ve İbrahim Gökçek de gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında DHKP-C terör örgütü yöneticiliğinden iddianame düzenlenen İlter, istanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu.

Mahkemeden bugün ilginç bir karar çıktı. Ümit İlter, beklenmedik bir şekilde serbest bırakıldı. Aynı şekilde örgütün diğer Türkiye sorumlusu Sadık Eroğlu ve Emel Yeşilırmak da serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tahliyelere hemen itiraz etti. Başsavcılığın yaptığı itiraz, İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesi'nce karara bağlandı. Sanıklar hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarıldı. Bugün mahkemeye çıkan sanıklar yüzlerine okunan karar ardından yeniden tutuklanarak cezaevine gönderildi.

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.