Destici'den ABD-İran gerilimi açıklaması

09.01.2020 - 15:08, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 2200+ kez okundu.
 

Destici'den ABD-İran gerilimi açıklaması

ABD-İran gerilimine ilişkin açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak'ı Iraklıların yönetmesi gerektiğini belirterek, "Ne İran ne ABD ne de başka bir güç buraya müdahale etmesin." dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda, Türk demokrasisine katkılarından dolayı teşekkür ettiği gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Barış Pınarı Harekatı bölgesinde dün şehit düşen 4 askere Allah'tan rahmet dileyen Destici, İdlib'den gelen yeni göç dalgasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu: "Bu grupların Esed rejimi ve Rusya tarafından bilinçli bir şekilde Türkiye'ye yönlendirildiği noktasında bilgiler var. Özellikle Halep gibi iç bölgelere göç eden ya da canını kurtarmak için giden İdliblilerin tekrar otobüslere doldurularak İdlib'e getirildiği ve hava bombardımanlarıyla da Türkiye'ye doğru yönlendirildikleri bilgisi var." Geçen yıl meydana gelen ulusal ve uluslararası gelişmelere değinen Destici, Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasındaki gerilimde Türkiye'nin barış için girişimde bulunduğunu anımsatarak "Amerika ve İran'a şunu söylüyoruz, Irak'tan elinizi çekin. Irak'ı Iraklılar yönetsin. Ne İran ne ABD ne de başka bir güç buraya müdahale etmesin." ifadesini kullandı. Mustafa Destici, sorular üzerine, Kanal İstanbul Projesi'ne baştan karşı durmanın doğru olmadığını, toplumda biraz daha tartışılarak kamuoyu desteğinin alınması gerektiğini dile getirdi.
ABD-İran gerilimine ilişkin açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak'ı Iraklıların yönetmesi gerektiğini belirterek, "Ne İran ne ABD ne de başka bir güç buraya müdahale etmesin." dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda, Türk demokrasisine katkılarından dolayı teşekkür ettiği gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde dün şehit düşen 4 askere Allah'tan rahmet dileyen Destici, İdlib'den gelen yeni göç dalgasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Bu grupların Esed rejimi ve Rusya tarafından bilinçli bir şekilde Türkiye'ye yönlendirildiği noktasında bilgiler var. Özellikle Halep gibi iç bölgelere göç eden ya da canını kurtarmak için giden İdliblilerin tekrar otobüslere doldurularak İdlib'e getirildiği ve hava bombardımanlarıyla da Türkiye'ye doğru yönlendirildikleri bilgisi var."

Geçen yıl meydana gelen ulusal ve uluslararası gelişmelere değinen Destici, Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasındaki gerilimde Türkiye'nin barış için girişimde bulunduğunu anımsatarak "Amerika ve İran'a şunu söylüyoruz, Irak'tan elinizi çekin. Irak'ı Iraklılar yönetsin. Ne İran ne ABD ne de başka bir güç buraya müdahale etmesin." ifadesini kullandı.

Mustafa Destici, sorular üzerine, Kanal İstanbul Projesi'ne baştan karşı durmanın doğru olmadığını, toplumda biraz daha tartışılarak kamuoyu desteğinin alınması gerektiğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.