Danimarka’da AVM’de silah saldırı

04.07.2022 - 00:37, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1620+ kez okundu.
 

Danimarka’da AVM’de silah saldırı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı düzenlediği ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve hyaralandığı açıklandı.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Amager bölgesindeki Field's adlı AVM’de silahlı saldırı düzenlendi. Silah seslerinin duyulması üzerine müşteriler AVM’yi koşarak terk ederken, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi.   Ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgi yok Polis tarafından yapılan açıklamada, silah saldırıda çok sayıda kişinin vurulduğu aktarılarak, ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz net bir bilgi paylaşılmadı.   1 kişi gözaltında, terör saldırısı şüphesi var İHA'nın aktardığına göre; saldırıyla bağlantılı 22 yaşındaki Danimarkalı bir erkeğin gözaltına alındığını aktaran Thomassen, saldırının nedeninin henüz bilinmediğini fakat “terörizmi” dışlamadıklarını aktardı. Thomassen, başka saldırganlara dair bir iz olmadığını ifade etti.   Av tüfeği ile saldırdı Görgü tanıkları ise, saldırganın bir "av tüfeği" taşıdığını belirtti. Field’s, 140’tan fazla mağaza ve restoran ile Danimarka’nın en büyük alışveriş merkezi olarak biliniyor.
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki bir alışveriş merkezinde silahlı saldırı düzenlediği ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve hyaralandığı açıklandı.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Amager bölgesindeki Field's adlı AVM’de silahlı saldırı düzenlendi.

Silah seslerinin duyulması üzerine müşteriler AVM’yi koşarak terk ederken, olay yerine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi.

 

Ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgi yok
Polis tarafından yapılan açıklamada, silah saldırıda çok sayıda kişinin vurulduğu aktarılarak, ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

 

1 kişi gözaltında, terör saldırısı şüphesi var
İHA'nın aktardığına göre; saldırıyla bağlantılı 22 yaşındaki Danimarkalı bir erkeğin gözaltına alındığını aktaran Thomassen, saldırının nedeninin henüz bilinmediğini fakat “terörizmi” dışlamadıklarını aktardı. Thomassen, başka saldırganlara dair bir iz olmadığını ifade etti.

 

Av tüfeği ile saldırdı
Görgü tanıkları ise, saldırganın bir "av tüfeği" taşıdığını belirtti. Field’s, 140’tan fazla mağaza ve restoran ile Danimarka’nın en büyük alışveriş merkezi olarak biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.