Çinli "El Chapo" yakalandı

UYUŞTURUCU 24.01.2021 - 15:07, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1374+ kez okundu.
 

Çinli "El Chapo" yakalandı

Asya'nın uyuşturucu ağının başındaki Çinli "El Chapo" olarak bilinen Tse Chi Lop tutuklandı.

Çinli "El Chapo" olarak da bilinen dünyanın en çok aranan suçlularından Tse Chi Lop,  Hollanda'da yakalandı. Independent Türkçe'nin haberine göre uyuşturucu baronları "El Chapo" lakapı Joaquin Guzman ve Pablo Escobar'la kıyaslanan Tse, yılda 70 milyar dolar (yaklaşık 519 milyar TL) getirisi bulunan Asya-Pasifik arasındaki yasadışı uyuşturucu satışı ağını yönetmekle suçlanıyor. Yetkililer, Çinli "El Chapo"nun başında olduğu iddia edilen ve "Şirket" ya da "Sam Gor" adlarıyla bilinen uyuşturucu şebekesinin, Japonya'dan Yeni Zelanda'ya en az bir düzine farklı ülkeye tonlarca metamfetamin, eroin ve ketamin satışından sorumlu olduğunu düşünüyor. Avusturya Federal Polisi'nin operasyonuyla, "El Chapo" Tayvan'dan Çin'e giden uçak seferinde Amsterdam'daki aktarma sırasında yakalandı. Tse'nin Avusturya’ya giren uyuşturucuların yüzde 70'inden sorumlu olduğu düşünülüyor. Ayrıca şebeke için çalışanların uyuşturucuları çay paketlerine gizleyerek ülkeye soktuğu düşünülüyor. Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (United Nations Office on Drugs and Crime –UNODC) uyuşturucu şebekesinin metamfetaminlerden yıllık gelirinin 2018'de 8 milyar dolar (yaklaşık 59,5 milyar TL) olarak belirlendiğini fakat bu rakamın 17.7 milyar dolara (yaklaşık 131,2 milyar TL) kadar çıkabileceğini belirtti. Öte yandan, uyuşturucu örgütünde çalışan bazı isimlerin Asya'daki hükümetlerde yüksek mevkideki isimlerle bağlantıları olduğu yönünde iddialar da bulunuyor.
Asya'nın uyuşturucu ağının başındaki Çinli "El Chapo" olarak bilinen Tse Chi Lop tutuklandı.

Çinli "El Chapo" olarak da bilinen dünyanın en çok aranan suçlularından Tse Chi Lop,  Hollanda'da yakalandı.

Independent Türkçe'nin haberine göre uyuşturucu baronları "El Chapo" lakapı Joaquin Guzman ve Pablo Escobar'la kıyaslanan Tse, yılda 70 milyar dolar (yaklaşık 519 milyar TL) getirisi bulunan Asya-Pasifik arasındaki yasadışı uyuşturucu satışı ağını yönetmekle suçlanıyor.

Yetkililer, Çinli "El Chapo"nun başında olduğu iddia edilen ve "Şirket" ya da "Sam Gor" adlarıyla bilinen uyuşturucu şebekesinin, Japonya'dan Yeni Zelanda'ya en az bir düzine farklı ülkeye tonlarca metamfetamin, eroin ve ketamin satışından sorumlu olduğunu düşünüyor.

Avusturya Federal Polisi'nin operasyonuyla, "El Chapo" Tayvan'dan Çin'e giden uçak seferinde Amsterdam'daki aktarma sırasında yakalandı.

Tse'nin Avusturya’ya giren uyuşturucuların yüzde 70'inden sorumlu olduğu düşünülüyor. Ayrıca şebeke için çalışanların uyuşturucuları çay paketlerine gizleyerek ülkeye soktuğu düşünülüyor.
Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (United Nations Office on Drugs and Crime –UNODC) uyuşturucu şebekesinin metamfetaminlerden yıllık gelirinin 2018'de 8 milyar dolar (yaklaşık 59,5 milyar TL) olarak belirlendiğini fakat bu rakamın 17.7 milyar dolara (yaklaşık 131,2 milyar TL) kadar çıkabileceğini belirtti.

Öte yandan, uyuşturucu örgütünde çalışan bazı isimlerin Asya'daki hükümetlerde yüksek mevkideki isimlerle bağlantıları olduğu yönünde iddialar da bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.