Çin ABD konsolosluğunu kapattı

24.07.2020 - 16:22, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2003+ kez okundu.
 

Çin ABD konsolosluğunu kapattı

Çin yönetimi, Çengdu kentinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri konsolosluğunu kapattı.

ABD'nin 'Çin'in bazı belgeleri yaktığı' iddiasıyla Texas eyaletindeki Houston kentinde bulunan Çin konsolosluğunu kapatma kararının ardından Pekin yönetimi, Çengdu kentindeki ABD konsolosluğunu kapattı. ABD ile Çin arasındaki konsolosluk krizi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde ABD, Texas eyaletindeki Houston kentinde bulunan Çin konsolosluğunu kapatma kararı aldı. Söz konusu kararın nedeninin ise konsolosluğun bahçesinde bazı belgelerin yakılması olduğu belirtildi. Pekin yönetimi, ABD'nin bu kararına misilleme olarak Siçuan bölgesindeki Çengdu kentinde bulunan ABD konsolosluğunu kapatma kararı aldı.
Çin yönetimi, Çengdu kentinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri konsolosluğunu kapattı.

ABD'nin 'Çin'in bazı belgeleri yaktığı' iddiasıyla Texas eyaletindeki Houston kentinde bulunan Çin konsolosluğunu kapatma kararının ardından Pekin yönetimi, Çengdu kentindeki ABD konsolosluğunu kapattı.

ABD ile Çin arasındaki konsolosluk krizi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde ABD, Texas eyaletindeki Houston kentinde bulunan Çin konsolosluğunu kapatma kararı aldı.

Söz konusu kararın nedeninin ise konsolosluğun bahçesinde bazı belgelerin yakılması olduğu belirtildi.

Pekin yönetimi, ABD'nin bu kararına misilleme olarak Siçuan bölgesindeki Çengdu kentinde bulunan ABD konsolosluğunu kapatma kararı aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.