CHP bu sefer Heykel yerine Cami yapmaya karar verdi

29.06.2020 - 16:33, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1266+ kez okundu.
 

CHP bu sefer Heykel yerine Cami yapmaya karar verdi

Yaklaşık 4 bin metrekarelik alana yapılacak olan 1500 kişi kapasiteli cami için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında protokol imzalandı.

Projesi Diyanet Vakfı tarafından yapılan Kızılay’daki cami için ilk adım atıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında, Kumrular Sokak ile Necatibey Caddesi’nin kesişiminde bulunan alana cami yapılması için protokol imzalandı. Yapılan protokole göre 1500 kişi kapasiteli caminin bulunduğu 4 bin metrekarelik alana çok amaçlı salon, abdesthane, kafeterya ve satış alanları da yapılacak.   DOLMUŞ DEPOLAMA ALANI DA YAPILACAK Alanın zemin altı üç katı ise dolmuş depolama alanı ve otoparkı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilecek. Bölgeyi otopark ve depolama alanı olarak kullanacak olan dolmuş esnafı, Güvenpark’tan yolcu alabilecek.     2021 YILININ SONUNA BİTECEK Bu sayede Güvenpark'taki yeşil alan bölgesi yaklaşık 2 bin metrekare artacak, parka 241 yeni ağaç dikilecek. Kızılay’a yapılacak cami için proje çalışmaları ile ilgili hazırlıkların sürdüğü süreç, 18 ay içinde tamamlanacak. Caminin, 2021 yılı sonuna kadar bitirilerek ibadete açılması planlanıyor.
Yaklaşık 4 bin metrekarelik alana yapılacak olan 1500 kişi kapasiteli cami için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında protokol imzalandı.

Projesi Diyanet Vakfı tarafından yapılan Kızılay’daki cami için ilk adım atıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında, Kumrular Sokak ile Necatibey Caddesi’nin kesişiminde bulunan alana cami yapılması için protokol imzalandı.

Yapılan protokole göre 1500 kişi kapasiteli caminin bulunduğu 4 bin metrekarelik alana çok amaçlı salon, abdesthane, kafeterya ve satış alanları da yapılacak.

 

DOLMUŞ DEPOLAMA ALANI DA YAPILACAK
Alanın zemin altı üç katı ise dolmuş depolama alanı ve otoparkı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilecek. Bölgeyi otopark ve depolama alanı olarak kullanacak olan dolmuş esnafı, Güvenpark’tan yolcu alabilecek.

 

 

2021 YILININ SONUNA BİTECEK
Bu sayede Güvenpark'taki yeşil alan bölgesi yaklaşık 2 bin metrekare artacak, parka 241 yeni ağaç dikilecek. Kızılay’a yapılacak cami için proje çalışmaları ile ilgili hazırlıkların sürdüğü süreç, 18 ay içinde tamamlanacak.

Caminin, 2021 yılı sonuna kadar bitirilerek ibadete açılması planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.