Cenazeye Abdest Aldıran Mezhepsel Dinler

19.12.2019 - 12:51, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 820+ kez okundu.
 

Cenazeye Abdest Aldıran Mezhepsel Dinler

Ölmüş bir insan yıkanmalı kurulanmalı sanki ölü bedende Sitatic elektirik varmış gibi vede biraz dan uyanıp namaz kılacakmış gibi abdest aldırmak Kuran bilimine uygunmu?

Sağlığında Kuran'ı anlayarak okumayan ayetlerin manasından uzak sevap umarak latın alfabesi ile arabca Kuran'nın tamamını  okumak ama okuduğunu anlamamak ve Namazı aksatmak kılmamak Kuran emirlerine ters bir yaşam sürmek...sonrasında vefat!  Sonra bir hoca eşliğinde vefat eden kişinin bedeninin yıkanması ve hatta abdest aldırılması.   Ölmüş kişi yıkamak Kuran emrimi! Vefat etmiş kişi " Bir Kazada, Bir silahlı çatışmada, Bir patlamada, Bir doğal afette vefat etmişse vefat eden kişinin parcalara ayrılmış bedeni yıkanıp bir araya getirilebilir. Böyle bedenler temizlenebilir ama kesinlikle bir ölmüşün işine yaramıyacak olan Abdest aldırılmaz. Çünkü kul vefat ettirimiş ölmüş defterleri dürülmüştür. Artık o saatten sonra Namaz eda edemez. O halde İslamın içine sızmış Mezhepsel Hadis dinlerinin uydurduğu ve uyulması istenen ölü yıkama ve üstüne abdest aldırma neyin nesidir.  Ben size şunu yazayım ki bu sadece bir oyun cenazeyi yıkayan kişinin para kazanma hırsından baska bir sey değildir. Ayrıca şunu bilmeliyiz ki Bedenler elbet bir gün toprak olup çürüyecek ve mahşere kadar da mezarıda derin uykuda olacaktır. Ruhlar ise ARAF denen bekleme yerinde hesap günü olan mahşer bekletileceklerdir. Evde rahat döşeğinde bedeni bozulmadan ve sağı solu kan irin camur yağ buna benzer lekeleri olmayan temiz cenazelerin yıkanması üstüne abdest aldırılması İslam dinine aykırıdır.    
Ölmüş bir insan yıkanmalı kurulanmalı sanki ölü bedende Sitatic elektirik varmış gibi vede biraz dan uyanıp namaz kılacakmış gibi abdest aldırmak Kuran bilimine uygunmu?

Sağlığında Kuran'ı anlayarak okumayan ayetlerin manasından uzak sevap umarak latın alfabesi ile arabca Kuran'nın tamamını  okumak ama okuduğunu anlamamak ve Namazı aksatmak kılmamak Kuran emirlerine ters bir yaşam sürmek...sonrasında vefat!  Sonra bir hoca eşliğinde vefat eden kişinin bedeninin yıkanması ve hatta abdest aldırılması.

 

Ölmüş kişi yıkamak Kuran emrimi!

Vefat etmiş kişi " Bir Kazada, Bir silahlı çatışmada, Bir patlamada, Bir doğal afette vefat etmişse vefat eden kişinin parcalara ayrılmış bedeni yıkanıp bir araya getirilebilir. Böyle bedenler temizlenebilir ama kesinlikle bir ölmüşün işine yaramıyacak olan Abdest aldırılmaz. Çünkü kul vefat ettirimiş ölmüş defterleri dürülmüştür. Artık o saatten sonra Namaz eda edemez. O halde İslamın içine sızmış Mezhepsel Hadis dinlerinin uydurduğu ve uyulması istenen ölü yıkama ve üstüne abdest aldırma neyin nesidir. 
Ben size şunu yazayım ki bu sadece bir oyun cenazeyi yıkayan kişinin para kazanma hırsından baska bir sey değildir.

Ayrıca şunu bilmeliyiz ki Bedenler elbet bir gün toprak olup çürüyecek ve mahşere kadar da mezarıda derin uykuda olacaktır. Ruhlar ise ARAF denen bekleme yerinde hesap günü olan mahşer bekletileceklerdir.

Evde rahat döşeğinde bedeni bozulmadan ve sağı solu kan irin camur yağ buna benzer lekeleri olmayan temiz cenazelerin yıkanması üstüne abdest aldırılması İslam dinine aykırıdır.

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.