Çeket üzerinden Tansiyon ölçen Fetocu Doktor itiraf etti

31.05.2020 - 15:24, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1259+ kez okundu.
 

Çeket üzerinden Tansiyon ölçen Fetocu Doktor itiraf etti

Firari Gülen’in doktoru ve sağ kolu, örgüt üyelerini motive etmek ve cezaevindekilerin itirafçı olmasına engel olmak için ‘fedakarlık’ edebiyatı yapmak isterken karanlık yapıya hakim zihniyeti ifşa etti. Örgüt tabanını üzerine basılıp geçilecek bir köprü olarak tasvir eden paylaşımın kısa süre sonra silinmesi dikkat çekti.

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in 15 Temmuz’dan önce darbe talimatına aracılık eden doktoru Kudret Ünal, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla ‘cemaat tabanı’nı maşa olarak kullandıklarını itiraf etti.  17/25 Aralık, MİT operasyonu ve 15 Temmuz darbe girişimi ile devleti ele geçirmeye çalışan terör örgütü FETÖ, örgüt tabanının gevşememesi ve cezaevlerindeki üyelerinin itirafçı olmaması için sosyal medya ve internet sitelerinden propaganda faaliyetlerini sürdürüyor. Yakalama kararlarına rağmen ABD başta olmak üzere birçok ülkede faaliyetlerini sürdüren üst düzey üyeleri ile Türkiye’yi hedef alan paylaşımlar ve haberleri yayan örgüt bir yandan da tabanına yönelik mesajlar yayıyor.    TEPKİ GELİNCE SİLDİ 15 Temmuz ihanetinden önce ‘şifreli darbe’ talimatını Türkiye’deki örgüt üyelerine gönderdiği tespit edilen elebaşı Gülen’in doktoru Kudret Ünal da 8 Mayıs’ta ‘@DrKudret’ hesabından benzer bir paylaşım yaptı. Üst düzey örgüt üyelerinin yurtdışındaki yaşantısının cezaevindeki ve ihraç edilen örgüt üyeleri arasında oluşan rahatsızlığa karşı ‘sabırlı olun’ mesajı vermeye çalışan Ünal, paylaşımda Gülen’in şu sözlerini kullandı: “Baş yüceler  geçsin diye köprü olmuş canlar, bu fedakârlığı insan olan insan anlar; dünya bu civanmertliği anladığı zaman, dinecektir bütün kin ve nefreti hicranlar.” Ünal, paylaşımında örgüt içi tayin ve terfileri belirleyen ‘Baş yüceler’in köprü olarak tasvir edilen ‘cemaat üyesi’nin üzerine basarak geçtiğini gösteren bir fotoğrafı da kullandı. Ünal’ın kısa süre sonra paylaşımı silmesi ‘örgüt tabanından tepki geldi’ yorumlarına neden oldu.   ‘BYLOCK’TAKİ MENKIBE FABRİKASI Twitter hesabından örgütün ve Gülen’in propagandasını yaptığı paylaşımlarla bilinen Ünal’ın FETÖ’nün gizli iletişim uygulaması Bylocak’ta da aktif olduğu, rüya e menkıbeler üreterek paylaştığı ortaya çıkmıştı. Gülen’in tansiyonunu ceketinin üzerinden ölçmeye çalışırken çekilmiş fotoğraf ile sosyal medyada alay konusu olan Ünal’ın örgüt üyelerini efsunlamak için İslami kavramları bağlamından kopararak yazdığı o mesajlar FETÖ soruşturmalarının dosyalarına girmişti. Bylock’ta paylaşılan o yazılardan mesajlardan biri şöyle: “Dr. Kudret Abi’den… Hizmetteki abi ve ablalar, Allah Resulünün önünde toplanmışız. Allah Resulüne soru soruyoruz. Bir arkadaş ayağa kalktı ‘Ya Resulullah, bugünlerde bu olay ve hadiselerden dolayı bize ne tavsiye edersiniz?’ Allah Resulü buyurdular ki, ‘Sükunetinizi bozmayın, gece namazlarını terk etmeyin. Başka Müslümanlar hakkında gıybet etmeyin. Birlik ve beraberliğinizi bozmayın. ‘Başka arkadaşlar da başka sorular sordu. En son ben kalktım, ‘Ya Resulullah biz ve siz nasıl olacağız?’ Allah Resulü buyurdular ki ‘Haşir meydanında sizi almadan Firdevs cennetine gitmeyeceğim. Şefaatim inşallah size nail olacak.” 
Firari Gülen’in doktoru ve sağ kolu, örgüt üyelerini motive etmek ve cezaevindekilerin itirafçı olmasına engel olmak için ‘fedakarlık’ edebiyatı yapmak isterken karanlık yapıya hakim zihniyeti ifşa etti. Örgüt tabanını üzerine basılıp geçilecek bir köprü olarak tasvir eden paylaşımın kısa süre sonra silinmesi dikkat çekti.

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in 15 Temmuz’dan önce darbe talimatına aracılık eden doktoru Kudret Ünal, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla ‘cemaat tabanı’nı maşa olarak kullandıklarını itiraf etti.  17/25 Aralık, MİT operasyonu ve 15 Temmuz darbe girişimi ile devleti ele geçirmeye çalışan terör örgütü FETÖ, örgüt tabanının gevşememesi ve cezaevlerindeki üyelerinin itirafçı olmaması için sosyal medya ve internet sitelerinden propaganda faaliyetlerini sürdürüyor. Yakalama kararlarına rağmen ABD başta olmak üzere birçok ülkede faaliyetlerini sürdüren üst düzey üyeleri ile Türkiye’yi hedef alan paylaşımlar ve haberleri yayan örgüt bir yandan da tabanına yönelik mesajlar yayıyor. 

 

TEPKİ GELİNCE SİLDİ

15 Temmuz ihanetinden önce ‘şifreli darbe’ talimatını Türkiye’deki örgüt üyelerine gönderdiği tespit edilen elebaşı Gülen’in doktoru Kudret Ünal da 8 Mayıs’ta ‘@DrKudret’ hesabından benzer bir paylaşım yaptı. Üst düzey örgüt üyelerinin yurtdışındaki yaşantısının cezaevindeki ve ihraç edilen örgüt üyeleri arasında oluşan rahatsızlığa karşı ‘sabırlı olun’ mesajı vermeye çalışan Ünal, paylaşımda Gülen’in şu sözlerini kullandı: “Baş yüceler  geçsin diye köprü olmuş canlar, bu fedakârlığı insan olan insan anlar; dünya bu civanmertliği anladığı zaman, dinecektir bütün kin ve nefreti hicranlar.” Ünal, paylaşımında örgüt içi tayin ve terfileri belirleyen ‘Baş yüceler’in köprü olarak tasvir edilen ‘cemaat üyesi’nin üzerine basarak geçtiğini gösteren bir fotoğrafı da kullandı. Ünal’ın kısa süre sonra paylaşımı silmesi ‘örgüt tabanından tepki geldi’ yorumlarına neden oldu.

 

‘BYLOCK’TAKİ MENKIBE FABRİKASI

Twitter hesabından örgütün ve Gülen’in propagandasını yaptığı paylaşımlarla bilinen Ünal’ın FETÖ’nün gizli iletişim uygulaması Bylocak’ta da aktif olduğu, rüya e menkıbeler üreterek paylaştığı ortaya çıkmıştı. Gülen’in tansiyonunu ceketinin üzerinden ölçmeye çalışırken çekilmiş fotoğraf ile sosyal medyada alay konusu olan Ünal’ın örgüt üyelerini efsunlamak için İslami kavramları bağlamından kopararak yazdığı o mesajlar FETÖ soruşturmalarının dosyalarına girmişti. Bylock’ta paylaşılan o yazılardan mesajlardan biri şöyle:

“Dr. Kudret Abi’den… Hizmetteki abi ve ablalar, Allah Resulünün önünde toplanmışız. Allah Resulüne soru soruyoruz. Bir arkadaş ayağa kalktı ‘Ya Resulullah, bugünlerde bu olay ve hadiselerden dolayı bize ne tavsiye edersiniz?’ Allah Resulü buyurdular ki, ‘Sükunetinizi bozmayın, gece namazlarını terk etmeyin. Başka Müslümanlar hakkında gıybet etmeyin. Birlik ve beraberliğinizi bozmayın. ‘Başka arkadaşlar da başka sorular sordu. En son ben kalktım, ‘Ya Resulullah biz ve siz nasıl olacağız?’ Allah Resulü buyurdular ki ‘Haşir meydanında sizi almadan Firdevs cennetine gitmeyeceğim. Şefaatim inşallah size nail olacak.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.