Çarpıcı koronavirüs iddiası: ABD istihbaratı İsrail ve NATO'yu uyardı

17.04.2020 - 14:56, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1598+ kez okundu.
 

Çarpıcı koronavirüs iddiası: ABD istihbaratı İsrail ve NATO'yu uyardı

İsrail basını, ABD istihbaratının İsrail ve NATO'yu Çin'deki koronavirüs salgınıyla ilgili olarak Kasım'da uyardığını iddia etti. Ölümcül virüs resmi kaynaklara göre; 12 Aralık'ta Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıktı.

İsrail'de yayın yapan Kanal 12, yayımladığı bir haberinde, Vuhan'da ortaya çıkan hastalıktan Kasım ayının ikinci haftası haberdar olan Amerikan istihbaratının, koronavirüsle ilgili bir gizli belge hazırladığı belirtildi. O dönemde henüz yalnızca Çin yönetiminin haberi olan salgınla ilgili olarak, Trump yönetiminin yanı sıra NATO ve İsrail'in de bilgilendirildiği öne sürüldü.   Uyarılar ciddiye alınmadı Independent Türkçe'nin haberine göre; televizyon kanalı ne NATO'nun, ne de İsrailli siyasetçilerin bu bilgilendirmeyi ciddiye aldığını iddia etti. Habere göre, İsrail ordusuysa virüsün bölgeye sıçraması durumunda Ortadoğu'da ne olacağını Kasım sonunda ele aldı.   İsrail'de 148 kişi öldü ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nin derlediği verilere göre, İsrail'de yaklaşık 13 bin kişiye koronavirüs teşhisi konulurken, salgın yüzünden ölenlerin sayısı 148 olarak açıklandı.   "Kasım'da Beyaz Saray uyarıldı" Geçen hafta ABC News, ABD Ulusal Tıbbi İstihbarat Merkezi'nin (NCMI) Kasım'da Vuhan'daki koronavirüsle ilgili rapor hazırlayarak Pentagon ve Beyaz Saray'daki yetkilileri uyardığını öne sürmüştü. NCMI Direktörü Albay R. Shane Day ise ABD merkezli televizyon kanalını yalanlamıştı.
İsrail basını, ABD istihbaratının İsrail ve NATO'yu Çin'deki koronavirüs salgınıyla ilgili olarak Kasım'da uyardığını iddia etti. Ölümcül virüs resmi kaynaklara göre; 12 Aralık'ta Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıktı.

İsrail'de yayın yapan Kanal 12, yayımladığı bir haberinde, Vuhan'da ortaya çıkan hastalıktan Kasım ayının ikinci haftası haberdar olan Amerikan istihbaratının, koronavirüsle ilgili bir gizli belge hazırladığı belirtildi. O dönemde henüz yalnızca Çin yönetiminin haberi olan salgınla ilgili olarak, Trump yönetiminin yanı sıra NATO ve İsrail'in de bilgilendirildiği öne sürüldü.

 

Uyarılar ciddiye alınmadı

Independent Türkçe'nin haberine göre; televizyon kanalı ne NATO'nun, ne de İsrailli siyasetçilerin bu bilgilendirmeyi ciddiye aldığını iddia etti. Habere göre, İsrail ordusuysa virüsün bölgeye sıçraması durumunda Ortadoğu'da ne olacağını Kasım sonunda ele aldı.

 

İsrail'de 148 kişi öldü

ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nin derlediği verilere göre, İsrail'de yaklaşık 13 bin kişiye koronavirüs teşhisi konulurken, salgın yüzünden ölenlerin sayısı 148 olarak açıklandı.

 

"Kasım'da Beyaz Saray uyarıldı"

Geçen hafta ABC News, ABD Ulusal Tıbbi İstihbarat Merkezi'nin (NCMI) Kasım'da Vuhan'daki koronavirüsle ilgili rapor hazırlayarak Pentagon ve Beyaz Saray'daki yetkilileri uyardığını öne sürmüştü.

NCMI Direktörü Albay R. Shane Day ise ABD merkezli televizyon kanalını yalanlamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.