Bütün ihaleler İmamoğlu'nun hemşehrisine!

24.05.2020 - 00:36, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1119+ kez okundu.
 

Bütün ihaleler İmamoğlu'nun hemşehrisine!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun inşaat şirketiyle ortak işler yapan Adem Soytekin’e adeta talih kuşu kondu. Hem Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hem Ekrem İmamoğlu ile hemşehri olan Soytekin ,iki belediyeden de peş peşe ihaleler kazandı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından müdürlükler tarafından kullanılacak olan hizmet araçlarının kiralanması için ihale duyurusu yapıldı. 16 Aralık 2019 tarihinde duyurusu yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti ise 36 milyon 091 bin 755 TL olarak belirlendi. Yaklaşık 2 yıl süreli olan ihale duyurusunu internet üzerinden 10 şirket satın aldı.   Haberkimde'nin haberine göre, Çok sayıda firma ihale dosyası almasına rağmen ihaleye sadece Sulkar İnşaat isimli firma katıldı. CHP'ye yakınlığıyla bilinen Adem Soytekin'in sahip olduğu firma ihalede tek kaldı. İhale yaklaşık maliyetin çok az altında bir fiyatla Soytekin'in oldu. Rekabet koşullarının oluşmadığı ihalede toplam kırımın 150 bin TL olduğu görüldü. İhalenin bitiş tarihi ise 2022 yılının Aralık ayı. Birden fazla şirketi bulunan Soytekin'in Sulkar İnşaat isimli firması ilk defa kamudan ihale kazanmış oldu. Beylikdüzü Belediyesi'nin ihalenin teknik şartnamesini diğer şirketler ihaleye katılmasınlar diye Sulkar İnşaat'a göre düzenlendiği iddia edildi. İddiaya göre Beylikdüzü’nde yapılan en yüksek projenin de ortağı olan Soytekin, ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiriyordu. Daha önce İmamoğlu İnşaat ile ortak işler de yapan Soytekin’in imdadına İmamoğlu yetişti. İBB, Sarıyer Hacıosman’da yapacağı ‘çevre düzenleme’ ihalesi için sadece iki firmaya davet çıkardı. Yaklaşık maliyeti 29 milyon TL olan iş için davet gönderilen firmalardan biri de Soytekin’in Sulkar İnşaat’ı oldu. İhaleyi 26 milyon 600 bin TL’ye Sulkar İnşaat kazandı. Soytekin’in çevre düzenlemesi yaptığı Sarıyer’deki koruda 19 Mayıs’ta sembolik bir açılış gerçekleşti. Alanda bulunan yaklaşık 20 sporcu, 30 saniye ara ile 10 grup halinde sembolik koşu gerçekleştirdi. Yarışın bitmesinin ardından alana gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile İBB üst yönetimi eşlik etti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun inşaat şirketiyle ortak işler yapan Adem Soytekin’e adeta talih kuşu kondu. Hem Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hem Ekrem İmamoğlu ile hemşehri olan Soytekin ,iki belediyeden de peş peşe ihaleler kazandı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından müdürlükler tarafından kullanılacak olan hizmet araçlarının kiralanması için ihale duyurusu yapıldı. 16 Aralık 2019 tarihinde duyurusu yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti ise 36 milyon 091 bin 755 TL olarak belirlendi. Yaklaşık 2 yıl süreli olan ihale duyurusunu internet üzerinden 10 şirket satın aldı.

 

Haberkimde'nin haberine göre, Çok sayıda firma ihale dosyası almasına rağmen ihaleye sadece Sulkar İnşaat isimli firma katıldı. CHP'ye yakınlığıyla bilinen Adem Soytekin'in sahip olduğu firma ihalede tek kaldı. İhale yaklaşık maliyetin çok az altında bir fiyatla Soytekin'in oldu. Rekabet koşullarının oluşmadığı ihalede toplam kırımın 150 bin TL olduğu görüldü. İhalenin bitiş tarihi ise 2022 yılının Aralık ayı. Birden fazla şirketi bulunan Soytekin'in Sulkar İnşaat isimli firması ilk defa kamudan ihale kazanmış oldu. Beylikdüzü Belediyesi'nin ihalenin teknik şartnamesini diğer şirketler ihaleye katılmasınlar diye Sulkar İnşaat'a göre düzenlendiği iddia edildi.


İddiaya göre Beylikdüzü’nde yapılan en yüksek projenin de ortağı olan Soytekin, ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiriyordu. Daha önce İmamoğlu İnşaat ile ortak işler de yapan Soytekin’in imdadına İmamoğlu yetişti. İBB, Sarıyer Hacıosman’da yapacağı ‘çevre düzenleme’ ihalesi için sadece iki firmaya davet çıkardı. Yaklaşık maliyeti 29 milyon TL olan iş için davet gönderilen firmalardan biri de Soytekin’in Sulkar İnşaat’ı oldu. İhaleyi 26 milyon 600 bin TL’ye Sulkar İnşaat kazandı.

Soytekin’in çevre düzenlemesi yaptığı Sarıyer’deki koruda 19 Mayıs’ta sembolik bir açılış gerçekleşti. Alanda bulunan yaklaşık 20 sporcu, 30 saniye ara ile 10 grup halinde sembolik koşu gerçekleştirdi. Yarışın bitmesinin ardından alana gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile İBB üst yönetimi eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.