Bülent Ersoy Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler

GÜNDEM 26.07.2020 - 23:11, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1673+ kez okundu.
 

Bülent Ersoy Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler

Diva lakabıyla bilinen usta ses, 9 Haziran 1952 yılında dünyaya gelmiştir. 1974 yılında Maksim gazinosunda sahne almaya başlamıştır.

Çoğu sanatçının olduğu gibi Bülent Ersoy'un da sahne adı daha doğrusu soyadı vardır. Bülent Ersoy'un gerçek soyadı, Erkoç’tur. Ersoy soyadını ona Müjdat Gezen vermiştir. Maksim gazinosunda assolist olarak çıkmaya başlayan şarkıcı, ertesi gün bu soyadıyla anılmıştır. İstanbul'da dünyaya gelen diva, aslen Bursalıdır. Anne tarafından ise Trabzonludur. 1960 yılına kadar Malatya'da bulunmuştur. Çok küçük yaşlarında müzik dünyasıyla ilgilenmeye başlayan Bülent Ersoy, almış olduğu eğitimlerle sesini muhteşem bir şekilde geliştirmiştir. Ses yarışmasında birinci gelen Ersoy, ilk 45liğini 1972 yılında çıkarmıştır.    Ersoy Soyadını Alması Soyadını Maksim Gazinosu'nda sahne almaya başladıktan sonra almıştır. 1981 yılının Nisan ayında, Londra'daki cinsiyet ameliyatı sonrasında kadın olmuştur. Bu sebeple tarihte 14 Nisan 1981 yılı Bülent Ersoy'un ikinci doğum günü olarak bilinmektedir. 1983 yılında intihar girişiminde bulundu ama ölmedi. Üstüne ülkeyi de terk etti. Ayrıca Türk filmlerinde de rol almıştır. Turgut Özal'ın getirmiş olduğu cinsiyet değiştirme kanunu ile, 1988 yılında pembe nüfus kağıdına sahip olmuştur. 1989 yılında Adana'da sahne aldığı bir yerde istenilen şarkıyı söylemek istemeyince, silahlı saldırıya uğradı ve böbreğinin birini kaybetti. 1990 yılında albümleri rekorlar kırdı.   Bülent Ersoy'un Sanatsal Başarıları Nelerdir? 1997 yılında, Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru unvanını almıştır. 2000'li yıllarda ses yarışmalarında jüri üyesi olarak karşımıza çıkmıştır. Diva olarak anılması bu dönemlerde yaygınlaşmıştır. 1995 yılında bir yıl süreyle ekranlarda Bülent Ersoy Show'u sunmuştur. Birçok ünlü tarafından taklitleri yapılmıştır. En çok taklidi yapılan ünlülerdendir. Özellikle Türkçeyi güzel konuşmasıyla herkesin beğenisini kazanmıştır. Dünyaca ünlü yıldızların sahne almış olduğu salonlarda yer almış ve başarılı konserler gerçekleştirmiştir. Ajda Pekkan ve Dario Morena gibi isimlerden sonra Olympia'da konser veren İlk Türk sanatçılar arasındadır. Kalabalık orkestrası ile çok kaliteli konserler gerçekleştirmekte ve başarılı sahneler yapmaktadır.   Bülent Ersoy Kimlerle Evlendi? Bülent Ersoy 80'li yıllarda Birol Gürkanlı ile büyük bir aşk yaşamış ve bu aşk 14 sene boyunca devam etmiştir. Ancak sonu bir türlü evliliğe ulaşmamıştır. Sadece nişanlı olarak kalabilmişlerdir. Uzun nişanlılığından sonra ilk evliliğini 1998 yılında Cem Adler ile yapmıştır. Bu evliliği ihanetten dolayı son bulmuştur. Bir ara ismi Hakan Alkoç ile aşk dedikodularına karışmış ancak ötesine geçmemiştir. İkinci evliliğini ise yine İzmirli olan Armağan Uzun ile yapmıştır. Armağan Uzun ile Popstar Alaturka programı sayesinde tanışmıştır. Bülent Ersoy'un iki evliliği de aynı sebeplerle bitmiş ve sadece bir sene sürmüştür.
Diva lakabıyla bilinen usta ses, 9 Haziran 1952 yılında dünyaya gelmiştir. 1974 yılında Maksim gazinosunda sahne almaya başlamıştır.

Çoğu sanatçının olduğu gibi Bülent Ersoy'un da sahne adı daha doğrusu soyadı vardır. Bülent Ersoy'un gerçek soyadı, Erkoç’tur. Ersoy soyadını ona Müjdat Gezen vermiştir. Maksim gazinosunda assolist olarak çıkmaya başlayan şarkıcı, ertesi gün bu soyadıyla anılmıştır. İstanbul'da dünyaya gelen diva, aslen Bursalıdır. Anne tarafından ise Trabzonludur. 1960 yılına kadar Malatya'da bulunmuştur. Çok küçük yaşlarında müzik dünyasıyla ilgilenmeye başlayan Bülent Ersoy, almış olduğu eğitimlerle sesini muhteşem bir şekilde geliştirmiştir. Ses yarışmasında birinci gelen Ersoy, ilk 45liğini 1972 yılında çıkarmıştır. 

 

Ersoy Soyadını Alması
Soyadını Maksim Gazinosu'nda sahne almaya başladıktan sonra almıştır. 1981 yılının Nisan ayında, Londra'daki cinsiyet ameliyatı sonrasında kadın olmuştur. Bu sebeple tarihte 14 Nisan 1981 yılı Bülent Ersoy'un ikinci doğum günü olarak bilinmektedir. 1983 yılında intihar girişiminde bulundu ama ölmedi. Üstüne ülkeyi de terk etti. Ayrıca Türk filmlerinde de rol almıştır. Turgut Özal'ın getirmiş olduğu cinsiyet değiştirme kanunu ile, 1988 yılında pembe nüfus kağıdına sahip olmuştur. 1989 yılında Adana'da sahne aldığı bir yerde istenilen şarkıyı söylemek istemeyince, silahlı saldırıya uğradı ve böbreğinin birini kaybetti. 1990 yılında albümleri rekorlar kırdı.

 

Bülent Ersoy'un Sanatsal Başarıları Nelerdir?
1997 yılında, Uluslararası Montu Merid Müzik Doktoru unvanını almıştır. 2000'li yıllarda ses yarışmalarında jüri üyesi olarak karşımıza çıkmıştır. Diva olarak anılması bu dönemlerde yaygınlaşmıştır. 1995 yılında bir yıl süreyle ekranlarda Bülent Ersoy Show'u sunmuştur. Birçok ünlü tarafından taklitleri yapılmıştır. En çok taklidi yapılan ünlülerdendir. Özellikle Türkçeyi güzel konuşmasıyla herkesin beğenisini kazanmıştır. Dünyaca ünlü yıldızların sahne almış olduğu salonlarda yer almış ve başarılı konserler gerçekleştirmiştir. Ajda Pekkan ve Dario Morena gibi isimlerden sonra Olympia'da konser veren İlk Türk sanatçılar arasındadır. Kalabalık orkestrası ile çok kaliteli konserler gerçekleştirmekte ve başarılı sahneler yapmaktadır.

 

Bülent Ersoy Kimlerle Evlendi?
Bülent Ersoy 80'li yıllarda Birol Gürkanlı ile büyük bir aşk yaşamış ve bu aşk 14 sene boyunca devam etmiştir. Ancak sonu bir türlü evliliğe ulaşmamıştır. Sadece nişanlı olarak kalabilmişlerdir. Uzun nişanlılığından sonra ilk evliliğini 1998 yılında Cem Adler ile yapmıştır. Bu evliliği ihanetten dolayı son bulmuştur. Bir ara ismi Hakan Alkoç ile aşk dedikodularına karışmış ancak ötesine geçmemiştir. İkinci evliliğini ise yine İzmirli olan Armağan Uzun ile yapmıştır. Armağan Uzun ile Popstar Alaturka programı sayesinde tanışmıştır. Bülent Ersoy'un iki evliliği de aynı sebeplerle bitmiş ve sadece bir sene sürmüştür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.