Bir kısıtlamayı daha esnaf ve bu millet kaldıramaz

GÜNDEM 28.03.2021 - 21:20, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1310+ kez okundu.
 

Bir kısıtlamayı daha esnaf ve bu millet kaldıramaz

Koronavirüs vakalarının yeniden pik yapmasının ardından herkes ‘yeni önemler gelecek mi?’ sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Son dakika gelen bilgilere göre yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı var. Bu toplantıda yeni önlemler ele alınacak. Ramazan ayında yeni önlemler söz konusu olabilir mi? İşte kısıtlamaların yeniden gelmesi beklenen o iller…

AK Parti’nin 7. Olağan kongre sürecinin sona ermesinin ardından kulislerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinenin bazı üyelerini değiştirebileceği iddiası dillendiriliyordu.     Bu nedenle Türkiye gözünü günlerdir, yeni bakan atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı kararının yayımlanacağı Resmi Gazete’de. Siyasiler, bürokratlar ve medya mensupları kongreden bu yana adeta Resmi Gazete nöbeti tutsa da, geçen süre içinde konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.     Erdoğan’dan da somut bir mesaj gelmedi. Ancak dün iki haftada bir olağan toplantısını yapan kabinenin, yarın da Külliye’de toplanacağı duyuruldu. Bu duyuruyla birlikte, siyasi kulisler yine ‘revizyon’ ve ‘bakan toto’ iddialarıyla dalgalandı.     Ramazan ayında yeni önlemler söz konusu olabilir mi? Soruların yanıtını CNN TÜRK muhabiri Ahmet Türkeş aktardı:     Kabine toplantısında hiç şüphesiz Ramazan ayında alınacak tedbir kararları da konuşulacak. Çünkü Ramazan demek sahur ve iftar sofraları demek, misafirlik demek, birlik beraberlik demek. Ancak bu durum koronavirüs salgınının yayılması için uygun ortam hazırlıyor. İşte salgının Ramazan ayında hızlanmaması için, etkisini artırmaması için kabine toplantısında bir dizi önlem alternatifleri de konuşulacak. Başlı başına bu konu masaya yatırılacak.     Özellikle şunu not düşelim... Ramazan ayı 13 Nisan salı günü başlayacak. Ancak yarın yapılacak kabine toplantısının ardından bir sonraki kaine toplantısı da onun hemen öncesinde. 1 gün önce 12 Nisan pazartesi günü gerçekleştirilecek. Yani yarın konuşulacak konular özelinde Ramazan ayına kadar süreç takip edilebilir ve vaka sayıları artarsa, ölüm oranları artarsa Ramazan ayında çok sert önlemler de görülebilir.     RAMAZAN AYINDA HANGİ ÖNLEMLER GELEBİLİR? Restoran, kafe ve benzeri işetmelerin yeniden kapatılması gündemde. Ayrıca hafta sonları yeniden sokağa çıkma kısıtlamalarının geldiğini görebiliriz. Yine toplu iftarlara izin verilmemesi yarın masada olacak.      Özellikle İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Kocaeli gibi büyükşehirlerde Ramazan ayı boyunca tam kapanmaya geçilmesi masada olacak. Yine yaklaşık 1 aylık süreçte yani Ramazan ayı boyunca alınan kısıtlama kararlarıyla birlikte koronavirüs salgınının kontrol altına alınması olabildiğince hafifletilmesi hedefleniyor
Koronavirüs vakalarının yeniden pik yapmasının ardından herkes ‘yeni önemler gelecek mi?’ sorusunun cevabını merak etmeye başladı. Son dakika gelen bilgilere göre yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı var. Bu toplantıda yeni önlemler ele alınacak. Ramazan ayında yeni önlemler söz konusu olabilir mi? İşte kısıtlamaların yeniden gelmesi beklenen o iller…
AK Parti’nin 7. Olağan kongre sürecinin sona ermesinin ardından kulislerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinenin bazı üyelerini değiştirebileceği iddiası dillendiriliyordu.
 
 
Bu nedenle Türkiye gözünü günlerdir, yeni bakan atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı kararının yayımlanacağı Resmi Gazete’de. Siyasiler, bürokratlar ve medya mensupları kongreden bu yana adeta Resmi Gazete nöbeti tutsa da, geçen süre içinde konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
 
 
Erdoğan’dan da somut bir mesaj gelmedi. Ancak dün iki haftada bir olağan toplantısını yapan kabinenin, yarın da Külliye’de toplanacağı duyuruldu. Bu duyuruyla birlikte, siyasi kulisler yine ‘revizyon’ ve ‘bakan toto’ iddialarıyla dalgalandı.
 
 
Ramazan ayında yeni önlemler söz konusu olabilir mi? Soruların yanıtını CNN TÜRK muhabiri Ahmet Türkeş aktardı:
 
 
Kabine toplantısında hiç şüphesiz Ramazan ayında alınacak tedbir kararları da konuşulacak. Çünkü Ramazan demek sahur ve iftar sofraları demek, misafirlik demek, birlik beraberlik demek. Ancak bu durum koronavirüs salgınının yayılması için uygun ortam hazırlıyor. İşte salgının Ramazan ayında hızlanmaması için, etkisini artırmaması için kabine toplantısında bir dizi önlem alternatifleri de konuşulacak. Başlı başına bu konu masaya yatırılacak.
 
 
Özellikle şunu not düşelim... Ramazan ayı 13 Nisan salı günü başlayacak. Ancak yarın yapılacak kabine toplantısının ardından bir sonraki kaine toplantısı da onun hemen öncesinde. 1 gün önce 12 Nisan pazartesi günü gerçekleştirilecek. Yani yarın konuşulacak konular özelinde Ramazan ayına kadar süreç takip edilebilir ve vaka sayıları artarsa, ölüm oranları artarsa Ramazan ayında çok sert önlemler de görülebilir.
 
 
RAMAZAN AYINDA HANGİ ÖNLEMLER GELEBİLİR?
Restoran, kafe ve benzeri işetmelerin yeniden kapatılması gündemde. Ayrıca hafta sonları yeniden sokağa çıkma kısıtlamalarının geldiğini görebiliriz. Yine toplu iftarlara izin verilmemesi yarın masada olacak. 
 
 
Özellikle İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Kocaeli gibi büyükşehirlerde Ramazan ayı boyunca tam kapanmaya geçilmesi masada olacak. Yine yaklaşık 1 aylık süreçte yani Ramazan ayı boyunca alınan kısıtlama kararlarıyla birlikte koronavirüs salgınının kontrol altına alınması olabildiğince hafifletilmesi hedefleniyor
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.