Beyaz Saray'ın önünde inanılmaz anlar!

GÜNDEM 23.06.2020 - 14:12, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1362+ kez okundu.
 

Beyaz Saray'ın önünde inanılmaz anlar!

ABD'de sular George Floyd adlı siyahi vatandaşın mayıs ayında polis şiddeti yüzünden hayatını kaybetmesinden beri durulmadı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde 1 aya yakın süredir ırkçılık karşıtı protesto eylemleri düzenlenmeye devam ediyor.     ABD'nin çeşitli eyaletlerinde bulunan eski siyasetçilere ait heykeller de ırkçılığı temsil ettikleri iddiasıyla bu eylemlerden nasibini alıyor. Eski ABD başkanları, köle tacirleri ve köleliği savunan siyasetçilerin heykelleri yıkılıyor ya da tahrip ediliyor.     Siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ırkçılığa tepki olarak başlayan ABD'nin farklı yerlerindeki "heykel yıkma" eylemleri, Beyaz Saray'a ulaştı.     Dün de Beyaz Saray'ın önünde bulunan Lafayette Park'ın sembolü sayılan 7. ABD Başkanı Andrew Jackson'ın heykelini iplerle bağlayan yüzlerce gösterici, heykeli devirmeye çalıştı. Bu esnada Jackson aleyhinde sloganlar da atan göstericiler, heykeli yıkma girişimlerine devam ederken park polisi ve Gizli Servis polisi olaya hızla müdahale etti.     Polis, göstericileri göz yaşartıcı gaz da kullanarak olay yerinden uzaklaştırdı ve heykeli korumaya aldı.     Jackson, çok sayıda yerlinin ölümüne neden olan Kızılderili Tehcir Yasası'nın mimarı ve çok sayıda kölesi olan bir başkan olarak biliniyor.     Öte yandan söz konusu olaya Twitter hesabından tepki gösteren ABD Başkanı Donald Trump, "Lafayette Park'ın içindeki muhteşem Andrew Jackson heykeline yönelik utanç verici Vandalizm'de birçok kişi tutuklandı." ifadesini kullandı.     Trump, söz konusu kişilerin ilgili yasa gereği 10 yıl hapis cezası alabileceklerini sözlerine ekledi.     ABD'nin farklı eyaletlerinde son birkaç haftada kölelik yanlısı Konfederasyon dönemi yöneticileri ve komutanlarına ait çok sayıda heykel yıkılmış ya da tahrip edilmişti.     Göstericiler heykelin bulunduğu parkta toplanarak ellerindeki pankartlarla ülkedeki ırkçılık ve polis şiddetini de protesto ettiler.     Göstericilerden bazılarının eylem sırasında Andrew Jackson'ın heykeline tırmandığı görüldü.     Protesto eyleminde Andrew Jackson'ın heykeline zinciler takılarak kölelik sembolleri eleştirildi.     Polis parkın çevresinde heykelin bulunduğu yerde geniş güvenlik önlemleri alırken göstericilerle polis arasında arbedeler yaşandı.
ABD'de sular George Floyd adlı siyahi vatandaşın mayıs ayında polis şiddeti yüzünden hayatını kaybetmesinden beri durulmadı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde 1 aya yakın süredir ırkçılık karşıtı protesto eylemleri düzenlenmeye devam ediyor.

   
ABD'nin çeşitli eyaletlerinde bulunan eski siyasetçilere ait heykeller de ırkçılığı temsil ettikleri iddiasıyla bu eylemlerden nasibini alıyor. Eski ABD başkanları, köle tacirleri ve köleliği savunan siyasetçilerin heykelleri yıkılıyor ya da tahrip ediliyor.

   
Siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ırkçılığa tepki olarak başlayan ABD'nin farklı yerlerindeki "heykel yıkma" eylemleri, Beyaz Saray'a ulaştı.

   
Dün de Beyaz Saray'ın önünde bulunan Lafayette Park'ın sembolü sayılan 7. ABD Başkanı Andrew Jackson'ın heykelini iplerle bağlayan yüzlerce gösterici, heykeli devirmeye çalıştı.


Bu esnada Jackson aleyhinde sloganlar da atan göstericiler, heykeli yıkma girişimlerine devam ederken park polisi ve Gizli Servis polisi olaya hızla müdahale etti.

   
Polis, göstericileri göz yaşartıcı gaz da kullanarak olay yerinden uzaklaştırdı ve heykeli korumaya aldı.

   
Jackson, çok sayıda yerlinin ölümüne neden olan Kızılderili Tehcir Yasası'nın mimarı ve çok sayıda kölesi olan bir başkan olarak biliniyor.

   
Öte yandan söz konusu olaya Twitter hesabından tepki gösteren ABD Başkanı Donald Trump, "Lafayette Park'ın içindeki muhteşem Andrew Jackson heykeline yönelik utanç verici Vandalizm'de birçok kişi tutuklandı." ifadesini kullandı.

   
Trump, söz konusu kişilerin ilgili yasa gereği 10 yıl hapis cezası alabileceklerini sözlerine ekledi.

   
ABD'nin farklı eyaletlerinde son birkaç haftada kölelik yanlısı Konfederasyon dönemi yöneticileri ve komutanlarına ait çok sayıda heykel yıkılmış ya da tahrip edilmişti.

   
Göstericiler heykelin bulunduğu parkta toplanarak ellerindeki pankartlarla ülkedeki ırkçılık ve polis şiddetini de protesto ettiler.

   
Göstericilerden bazılarının eylem sırasında Andrew Jackson'ın heykeline tırmandığı görüldü.

   
Protesto eyleminde Andrew Jackson'ın heykeline zinciler takılarak kölelik sembolleri eleştirildi.

   
Polis parkın çevresinde heykelin bulunduğu yerde geniş güvenlik önlemleri alırken göstericilerle polis arasında arbedeler yaşandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.