Baykal'ın kızından CHP'ye tepki!

GÜNDEM 21.09.2021 - 11:26, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1604+ kez okundu.
 

Baykal'ın kızından CHP'ye tepki!

CHP'nin "Mavi Vatan" hakkındaki skandal çıkışına bir tepki de Aslı Baykal'dan geldi. Baykal, "Mavi Vatan söylemini düşmanlık yaratıcı, saldırganlık gibi sunmak ana muhalefet için olacak iş değil." " dedi.

Biyokimya Profesörü ve TIP doktoru Aslı Baykal, CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz'ün Mavi Vatan hakkındaki skandal sözlerine tepki gösterdi. Aslı Baykal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Mavi Vatan emperyalizm değil, hakkına, hukukuna Akdeniz'de sahip çıkmak. 'Buralar da vatandır' demek. Yunanistan'ın bu kadar saldırgan olduğu, hukukumuza el attığı bir ortamda Mavi Vatan söylemini düşmanlık yaratıcı, saldırganlık gibi sunmak ana muhalefet için olacak iş değil." "Mavi Vatan'ın tarifine baktığınız da bu aslında zaman egemenlik haklarının ötesinde alanı kapsayan ve bu şekilde egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir kavram." ifadesini kullanan Çeviköz, şunları söylemişti: "Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız."
CHP'nin "Mavi Vatan" hakkındaki skandal çıkışına bir tepki de Aslı Baykal'dan geldi. Baykal, "Mavi Vatan söylemini düşmanlık yaratıcı, saldırganlık gibi sunmak ana muhalefet için olacak iş değil." " dedi.

Biyokimya Profesörü ve TIP doktoru Aslı Baykal, CHP Grup Sözcüsü Ünal Çeviköz'ün Mavi Vatan hakkındaki skandal sözlerine tepki gösterdi.

Aslı Baykal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Mavi Vatan emperyalizm değil, hakkına, hukukuna Akdeniz'de sahip çıkmak. 'Buralar da vatandır' demek. Yunanistan'ın bu kadar saldırgan olduğu, hukukumuza el attığı bir ortamda Mavi Vatan söylemini düşmanlık yaratıcı, saldırganlık gibi sunmak ana muhalefet için olacak iş değil."

"Mavi Vatan'ın tarifine baktığınız da bu aslında zaman egemenlik haklarının ötesinde alanı kapsayan ve bu şekilde egemenliğin daha geniş bir alana yayılmasını öngören bir kavram." ifadesini kullanan Çeviköz, şunları söylemişti:

"Mavi Vatan diye bu 200 mile kadar uzanan alanı da kendi egemenlik alanınız olarak görürseniz, o zaman saldırgan ve yayılmacı bir algı yaratırsınız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.