Barolar CHP'nin arka bahçesi der gibi...

GÜNDEM 30.06.2020 - 23:35, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2237+ kez okundu.
 

Barolar CHP'nin arka bahçesi der gibi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te gündeme gelen çoklu baro düzenlemesine ilişkin, "Barolar siyasi kuruluş değildir. Bir ilde iki ayrı baro olmaz. Bu teklife hep birlikte karşı çıkacağız" ifadelerini kullandı.

  Barolarla ilgli kanun teklifi Meclis'e verildi. Baroların parçalanmasına ayrılmasına itiraz ediyorlar. Fotoğrafta baro başkanları yerde arkalarında bir polis duvarı var.  Bu tabloyu dünyanın hangi ülkesindeki vatandaş görürse görsün Türkiye'de demokrasinin olmadığına inanır. Devlet adaletle değil, elinde sopayla yönetilirse bu tablo çıkar. Mansur Bey, kendisi de bir avukat çadır gönderdi, su gönderdi. Saray istemedi, yemek bile vermediler. Dolayısıyla bu tablo Türkiye demokrasisine darbe vuran bir tablodu. Bu fotoğraf tek başına demokrasinin olmadığını gösteriyor.  Barolar siyasi kuruluş değildir. Niye bölüyorsunuz? Geçen hadta söylemiştim. Bir ilde iki vali olmaz, bir ülkede iki ayrı hazine bakanı olmaz. Bana biat eden baro olsun diyemezsin. Barolar dernek değildir. Bir ile iki tane esnaf odası, ticaret odası olur mu? Ülkeyi bölme ve parçalama yöntemlerinden birisidir. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te gündeme gelen çoklu baro düzenlemesine ilişkin, "Barolar siyasi kuruluş değildir. Bir ilde iki ayrı baro olmaz. Bu teklife hep birlikte karşı çıkacağız" ifadelerini kullandı.

 

Barolarla ilgli kanun teklifi Meclis'e verildi. Baroların parçalanmasına ayrılmasına itiraz ediyorlar. Fotoğrafta baro başkanları yerde arkalarında bir polis duvarı var.  Bu tabloyu dünyanın hangi ülkesindeki vatandaş görürse görsün Türkiye'de demokrasinin olmadığına inanır. Devlet adaletle değil, elinde sopayla yönetilirse bu tablo çıkar. Mansur Bey, kendisi de bir avukat çadır gönderdi, su gönderdi. Saray istemedi, yemek bile vermediler. Dolayısıyla bu tablo Türkiye demokrasisine darbe vuran bir tablodu. Bu fotoğraf tek başına demokrasinin olmadığını gösteriyor. 

Barolar siyasi kuruluş değildir. Niye bölüyorsunuz? Geçen hadta söylemiştim. Bir ilde iki vali olmaz, bir ülkede iki ayrı hazine bakanı olmaz. Bana biat eden baro olsun diyemezsin. Barolar dernek değildir. Bir ile iki tane esnaf odası, ticaret odası olur mu? Ülkeyi bölme ve parçalama yöntemlerinden birisidir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.