Azerbaycan kendi göbeğini kendi kesmek zorunda kaldı

GÜNDEM 28.09.2020 - 14:50, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1166+ kez okundu.
 

Azerbaycan kendi göbeğini kendi kesmek zorunda kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen "Tarih, Siyaset ve Ülkelerarası İlişkiler Bakımından Uluslararası Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz Sempozyumu"nda konuştu. Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarına tepki gösteren Erdoğan "Artık hesap vakti geldi, Azerbaycan kendi göbeğini kendi kesmek zorunda kaldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen "Tarih, Siyaset ve Ülkelerarası İlişkiler Bakımından Uluslararası Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz Sempozyumu"nda konuşma yapıyor. Başkan Erdoğan konuşmasında Doğu Akdeniz'de Avrupa'nın desteğiyle Türkiye'ye karşı provokatif girişimlerde bulunan Yunanistan ile yaşanan krizden, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına kadar önemli konularda değerlendirmelerde bulundu. Ermenistan'a sert tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ve Ermenistan arasından yaşanan gerilime ilişkin önemli mesajlar verdi. Ermenistan'a tepki gösteren Erdoğan, dünya ülkelerini de Ermeni saldırılarına karşı sessiz kalmaları nedeniyle eleştirdi. Erdoğan "Artık hesap vakti geldi, Azerbaycan kendi göbeğini kendi kesmek zorunda kaldı" dedi. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları; Sözlerimin hemen başında dün Azerbaycan topraklarına saldıran Ermenistan'ı bir kez daha kınıyorum. Bölgede Dağlık Karabağ'ın işgaliyle başlayan krize artık bir son verilmelidir. Türkiye Azerbaycan'ın yanında olmayı sürdürecektir. "Minsk Üçlisü" denilen, ABD-Rusya-Fransa bu güne kadar yaklaşık 30 yıldır bu sorunu çözmemişlerdir. Adeta bu sorunu çözmemek için de ellerinden geleni yapmışlardır. Şimdi ise akıl veriyorlar. Zaman zaman ise tehdit ediyorlar. Nedir bu tehdit? Türkiye burada mı? Türk askeri burada var mı? Bunu söyleyenler güneyimizde özellikle Suriye'nin kuzeyinde binlerce TIR silahı oraya taşıyanlardır. Bunu söyleyenler Suriye kuzeyini parselleyen, orada üstleri kuranlardır. Bunu söyleyenler Koalisyon Güçleri ile Suriye'de cirit atanlardır. Şu mantığa, şu akla bakın! İşgal edilen topraklar Azerbaycan'ın toprakları. 1 milyona yakın insan topraklarından uzak yaşıyor. Azerbaycan kendi göbeğini kendisi kesmek durumunda kalmıştır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen "Tarih, Siyaset ve Ülkelerarası İlişkiler Bakımından Uluslararası Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz Sempozyumu"nda konuştu. Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarına tepki gösteren Erdoğan "Artık hesap vakti geldi, Azerbaycan kendi göbeğini kendi kesmek zorunda kaldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen "Tarih, Siyaset ve Ülkelerarası İlişkiler Bakımından Uluslararası Deniz Hukuku ve Doğu Akdeniz Sempozyumu"nda konuşma yapıyor.

Başkan Erdoğan konuşmasında Doğu Akdeniz'de Avrupa'nın desteğiyle Türkiye'ye karşı provokatif girişimlerde bulunan Yunanistan ile yaşanan krizden, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına kadar önemli konularda değerlendirmelerde bulundu.

Ermenistan'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Azerbaycan ve Ermenistan arasından yaşanan gerilime ilişkin önemli mesajlar verdi. Ermenistan'a tepki gösteren Erdoğan, dünya ülkelerini de Ermeni saldırılarına karşı sessiz kalmaları nedeniyle eleştirdi.

Erdoğan "Artık hesap vakti geldi, Azerbaycan kendi göbeğini kendi kesmek zorunda kaldı" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Sözlerimin hemen başında dün Azerbaycan topraklarına saldıran Ermenistan'ı bir kez daha kınıyorum.

Bölgede Dağlık Karabağ'ın işgaliyle başlayan krize artık bir son verilmelidir.

Türkiye Azerbaycan'ın yanında olmayı sürdürecektir.

"Minsk Üçlisü" denilen, ABD-Rusya-Fransa bu güne kadar yaklaşık 30 yıldır bu sorunu çözmemişlerdir. Adeta bu sorunu çözmemek için de ellerinden geleni yapmışlardır. Şimdi ise akıl veriyorlar. Zaman zaman ise tehdit ediyorlar. Nedir bu tehdit? Türkiye burada mı? Türk askeri burada var mı? Bunu söyleyenler güneyimizde özellikle Suriye'nin kuzeyinde binlerce TIR silahı oraya taşıyanlardır. Bunu söyleyenler Suriye kuzeyini parselleyen, orada üstleri kuranlardır. Bunu söyleyenler Koalisyon Güçleri ile Suriye'de cirit atanlardır. Şu mantığa, şu akla bakın!

İşgal edilen topraklar Azerbaycan'ın toprakları. 1 milyona yakın insan topraklarından uzak yaşıyor.

Azerbaycan kendi göbeğini kendisi kesmek durumunda kalmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.