Aydın'da tarihi cami'nin son hali

GÜNDEM 31.07.2020 - 14:02, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1213+ kez okundu.
 

Aydın'da tarihi cami'nin son hali

2019 seçimlerinde İyi Parti Belediyesi'ne geçen Aydın Nazilli'de, 1956 yılında Demirci Mehmet Efe'nin eşi Ayşe Demirci Efe tarafından yaptırılan cami, ahır olarak kullanılıyor. Kaderine terk edilen kültürel miras, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmışken bu duruma el atılması bekleniyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Dualar Mahallesi’nde, Demirci Mehmet Efe’nin eşi tarafından, 22 Haziran 1956 tarihinde, Karacasulu Hacı Arap isimli ustaya yaptırılan Ayşe Demirciefe Camisi'nin hali içler acısı. 64 yıldır ayakta duran tarihi caminin günümüzde hayvan ahırı olarak kullanılması ise şoke etti. Kültürel miras yok olmak üzere Bölge sakinleri tarafından yıllardır kullanılmayan camide, sanat eseri sayılacak tarihi yazı ve desenler bulunuyor. Manşet Aydın gazetesinin haberine göre, caminin dış cephesi, bölgeyi ziyaret edenler tarafından yazılan yazı ve desenlerle tahrip edilmiş durumda. Çatısının ise çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı camide, yıllardır hiçbir yetkili tarafından çalışma yapılmıyor. Tarihi camiyle ilgilenen yok Dualar Mahallesi eski muhtarı Ahmet Canlı ve mahalle sakinlerinin, 2017 yılında Nazilli Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’ne başvuruda bulunmasına rağmen camide hiçbir çalışma başlatılmadı. 3 yıl önce belediye görevlileri tarafından inceleme yapılan caminin duvarlarındaki değerli desenler her geçen gün kaybolurken, çatısı ise tahrip oldu. Kaderine terk edilen tarihi mirasın, her geçen yok olma tehlikesi artıyor. Kültürel miras olarak kabul edilen, ancak varlığının dahi unutulduğu caminin ahır olarak kullanılması nedeniyle yetkililer tarafından çalışma başlatılması bekleniyor. 
2019 seçimlerinde İyi Parti Belediyesi'ne geçen Aydın Nazilli'de, 1956 yılında Demirci Mehmet Efe'nin eşi Ayşe Demirci Efe tarafından yaptırılan cami, ahır olarak kullanılıyor. Kaderine terk edilen kültürel miras, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmışken bu duruma el atılması bekleniyor.

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Dualar Mahallesi’nde, Demirci Mehmet Efe’nin eşi tarafından, 22 Haziran 1956 tarihinde, Karacasulu Hacı Arap isimli ustaya yaptırılan Ayşe Demirciefe Camisi'nin hali içler acısı. 64 yıldır ayakta duran tarihi caminin günümüzde hayvan ahırı olarak kullanılması ise şoke etti.

Kültürel miras yok olmak üzere

Bölge sakinleri tarafından yıllardır kullanılmayan camide, sanat eseri sayılacak tarihi yazı ve desenler bulunuyor. Manşet Aydın gazetesinin haberine göre, caminin dış cephesi, bölgeyi ziyaret edenler tarafından yazılan yazı ve desenlerle tahrip edilmiş durumda. Çatısının ise çökme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı camide, yıllardır hiçbir yetkili tarafından çalışma yapılmıyor.

Tarihi camiyle ilgilenen yok

Dualar Mahallesi eski muhtarı Ahmet Canlı ve mahalle sakinlerinin, 2017 yılında Nazilli Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’ne başvuruda bulunmasına rağmen camide hiçbir çalışma başlatılmadı. 3 yıl önce belediye görevlileri tarafından inceleme yapılan caminin duvarlarındaki değerli desenler her geçen gün kaybolurken, çatısı ise tahrip oldu. Kaderine terk edilen tarihi mirasın, her geçen yok olma tehlikesi artıyor.

Kültürel miras olarak kabul edilen, ancak varlığının dahi unutulduğu caminin ahır olarak kullanılması nedeniyle yetkililer tarafından çalışma başlatılması bekleniyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.