Avrupalı bakandan Türkiye düşmanlarını çıldırtacak sözler

01.12.2020 - 14:33, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1837+ kez okundu.
 

Avrupalı bakandan Türkiye düşmanlarını çıldırtacak sözler

İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio “Türkiye bizim NATO’daki önemli müttefiklerimizden ve bölgedeki krizlerdeki muhataplarımızdan biri. Ankara ile içten ve direkt bir ilişkimiz var” dedi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı yaptırım planlarına karşı İtalya'dan yeni bir hamle geldi. İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio “Türkiye bizim NATO’daki önemli müttefiklerimizden ve bölgedeki krizlerdeki muhataplarımızdan biri. Ankara ile içten ve direkt bir ilişkimiz var.” ifadelerini kullandı. İtalya'nın Türkiye ile AB arasında olumlu siyasi gündemi yeniden başlatmak için çalıştığını ifade eden Maio, Doğu Akdeniz'deki enerji ve stratejik çıkarları korumak için da çaba sarf ettiklerini açıkladı. Türkiye'nin aktif Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinin kabul edilemez olduğunu iddia eden Maio "Bölgede hiç kimse enerji kaynaklarından faydalanamıyor" dedi. Di Maio, "Türkiye ile ilişkilere devam etmek istiyorsak Avrupa ve Batı olarak rolümüzü devam ettirmeliyiz. Evet İtalya olarak provokasyonları kınıyoruz fakat şunu hatırlayın Türkiye NATO’da. Bilgi paylaştığımız bir müttefik." ifadelerini kullandı. AB yetkilileri, iki ay önce Doğu Akdeniz'deki eylemleri devam ettiği takdirde Türkiye'nin yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunmuştu. Almanya Başbakanı Angela Merkel de "10 Aralık'taki AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye'ye olası yaptırım gündemimizde olacak" ifadelerini kullanmıştı. Ancak İtalya'nın son çıkışıyla AB ülkelerinin yaptırım konusunda mutabakata varması zor görünüyor.          
İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio “Türkiye bizim NATO’daki önemli müttefiklerimizden ve bölgedeki krizlerdeki muhataplarımızdan biri. Ankara ile içten ve direkt bir ilişkimiz var” dedi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı yaptırım planlarına karşı İtalya'dan yeni bir hamle geldi. İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio “Türkiye bizim NATO’daki önemli müttefiklerimizden ve bölgedeki krizlerdeki muhataplarımızdan biri. Ankara ile içten ve direkt bir ilişkimiz var.” ifadelerini kullandı.

İtalya'nın Türkiye ile AB arasında olumlu siyasi gündemi yeniden başlatmak için çalıştığını ifade eden Maio, Doğu Akdeniz'deki enerji ve stratejik çıkarları korumak için da çaba sarf ettiklerini açıkladı.

Türkiye'nin aktif Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinin kabul edilemez olduğunu iddia eden Maio "Bölgede hiç kimse enerji kaynaklarından faydalanamıyor" dedi.

Di Maio, "Türkiye ile ilişkilere devam etmek istiyorsak Avrupa ve Batı olarak rolümüzü devam ettirmeliyiz. Evet İtalya olarak provokasyonları kınıyoruz fakat şunu hatırlayın Türkiye NATO’da. Bilgi paylaştığımız bir müttefik." ifadelerini kullandı.

AB yetkilileri, iki ay önce Doğu Akdeniz'deki eylemleri devam ettiği takdirde Türkiye'nin yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunmuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de "10 Aralık'taki AB Liderler Zirvesi'nde Türkiye'ye olası yaptırım gündemimizde olacak" ifadelerini kullanmıştı. Ancak İtalya'nın son çıkışıyla AB ülkelerinin yaptırım konusunda mutabakata varması zor görünüyor.

 

 

 

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.