Aşı karşıtı köylüler sağlıkçıları alıkoydu

05.10.2021 - 22:08, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2009+ kez okundu.
 

Aşı karşıtı köylüler sağlıkçıları alıkoydu

Orta Amerika ülkesi Guantemala’da koronavirüs aşısı yaptırmak istemeyen karşıtlar yaşadıkları köye gelen sağlık çalışanlarını alıkoydu. Köylüler, 50 doz aşıyı imha ettikten sonra 11 kişilik sağlık ekibi serbest bıraktı.

Orta Amerika ülkesi Guatemala’nın bölge basınında yer alan habere göre, Alta Verapaz eyaletine bağlı Nahuila kasabasında, aşı karşıtı köylüler bölgeye aşı ekibini 7 saat boyunca alıkoydu. Kent Sağlık Dairesi Müdürü Gabriel Sandoval, köy sakinlerinin daha önce de aşı olmayı reddettiğini belirterek, "İlk kez böyle bir tepkiyle karşılaştık. Kabul etmeme hakları vardır ancak aşı olmama sorumluluğunu üstlenen bir belgeyi doldurmaları gerek." ifadesini kullandı. Aşıları imha edip ekibi serbest bıraktılar Polis ve yerel yetkililerin görüştüğü köylüler, sağlık çalışanlarının getirdiği 50 doz aşıyı imha ettikten sonra 11 kişilik ekibi serbest bıraktı. Guatemala'da şimdiye kadar salgın nedeniyle 13 bin 750 kişi hayatını kaybetti, 566 bin 636 vaka tespit edildi. Orta Amerika ülkeleri içinde Kovid-19'dan en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Guatemala, bugüne kadar halkın yüzde 25'ine ilk doz, yüzde 14'üne de ikinci doz aşı yapabildi.
Orta Amerika ülkesi Guantemala’da koronavirüs aşısı yaptırmak istemeyen karşıtlar yaşadıkları köye gelen sağlık çalışanlarını alıkoydu. Köylüler, 50 doz aşıyı imha ettikten sonra 11 kişilik sağlık ekibi serbest bıraktı.

Orta Amerika ülkesi Guatemala’nın bölge basınında yer alan habere göre, Alta Verapaz eyaletine bağlı Nahuila kasabasında, aşı karşıtı köylüler bölgeye aşı ekibini 7 saat boyunca alıkoydu.

Kent Sağlık Dairesi Müdürü Gabriel Sandoval, köy sakinlerinin daha önce de aşı olmayı reddettiğini belirterek, "İlk kez böyle bir tepkiyle karşılaştık. Kabul etmeme hakları vardır ancak aşı olmama sorumluluğunu üstlenen bir belgeyi doldurmaları gerek." ifadesini kullandı.

Aşıları imha edip ekibi serbest bıraktılar
Polis ve yerel yetkililerin görüştüğü köylüler, sağlık çalışanlarının getirdiği 50 doz aşıyı imha ettikten sonra 11 kişilik ekibi serbest bıraktı. Guatemala'da şimdiye kadar salgın nedeniyle 13 bin 750 kişi hayatını kaybetti, 566 bin 636 vaka tespit edildi. Orta Amerika ülkeleri içinde Kovid-19'dan en çok etkilenen ülkelerin başında gelen Guatemala, bugüne kadar halkın yüzde 25'ine ilk doz, yüzde 14'üne de ikinci doz aşı yapabildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.