Arkadaşı Leninist bilirdik, meğer İrancıymış

05.01.2020 - 22:00, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 1944+ kez okundu.
 

Arkadaşı Leninist bilirdik, meğer İrancıymış

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, "Mavi vatanımızı savunmak, korunmak için, Libya'yla yaptığımız anlaşma son derece yerinde ve o anlaşmanın güvenliği açısından da Libya'nın meşru hükümetinin ayakta kalması, Türkiye için hayati önemli." dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de çok önemli menfaatlerinin bulunduğunu belirterek, "Mavi vatanımızı savunmak, korunmak için, Libya'yla yaptığımız anlaşma son derece yerinde ve o anlaşmanın güvenliği açısından da Libya'nın meşru hükümetinin ayakta kalması, Türkiye için hayati önemli." dedi. Perinçek, partisi tarafından, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) İÇDAŞ Salonu'nda gerçekleştirilen "Üretim Devrimi Kurultayı" öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Libya Tezkeresine şartlı olarak destek verdiklerini belirterek, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de çok önemli menfaatlerinin bulunduğunu ifade etti. Doğu Perinçek, "Güvenliği var. Doğal gaz ve diğer enerji kaynakları var. Mavi vatanımızı savunmak, korunmak için, Libya'yla yaptığımız anlaşma son derece yerinde ve o anlaşmanın güvenliği açısından da Libya'nın meşru hükümetinin ayakta kalması, Türkiye için hayati önemli." diye konuştu. Hafter'in Amerika, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın desteklediğine işaret eden Perinçek, Türkiye'nin yeri ve konumunun belli olduğunu ancak oraya bir güç yığılmasının gerektiğini kaydetti. Uluslararası ittifak birikiminin Libya’da değerlendirilmesi gerektiğini savunan Perinçek, şöyle devam etti: "Diğer kıyıdaş ülkelerle Sayın Cumhurbaşkanın da belirttiği gibi Mısır ile Suriye ile ilişkilerimizi bu açından değerlendirmemiz lazım. Onlarla da kıyıdaş ülkelerle de yine bir münhasır bölge anlaşmaları, ekonomik bölge anlaşmaları yapabiliriz, yapmalıyız. Rusya'nın da Doğu Akdeniz’de, Amerika'nın tehditlerine karşı ciddi menfaatleri var. Orada Doğu Akdeniz’deki ittifak birikimi içinde değerlendirmemiz lazım."
Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, "Mavi vatanımızı savunmak, korunmak için, Libya'yla yaptığımız anlaşma son derece yerinde ve o anlaşmanın güvenliği açısından da Libya'nın meşru hükümetinin ayakta kalması, Türkiye için hayati önemli." dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de çok önemli menfaatlerinin bulunduğunu belirterek, "Mavi vatanımızı savunmak, korunmak için, Libya'yla yaptığımız anlaşma son derece yerinde ve o anlaşmanın güvenliği açısından da Libya'nın meşru hükümetinin ayakta kalması, Türkiye için hayati önemli." dedi.

Perinçek, partisi tarafından, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) İÇDAŞ Salonu'nda gerçekleştirilen "Üretim Devrimi Kurultayı" öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Libya Tezkeresine şartlı olarak destek verdiklerini belirterek, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de çok önemli menfaatlerinin bulunduğunu ifade etti.

Doğu Perinçek, "Güvenliği var. Doğal gaz ve diğer enerji kaynakları var. Mavi vatanımızı savunmak, korunmak için, Libya'yla yaptığımız anlaşma son derece yerinde ve o anlaşmanın güvenliği açısından da Libya'nın meşru hükümetinin ayakta kalması, Türkiye için hayati önemli." diye konuştu.

Hafter'in Amerika, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın desteklediğine işaret eden Perinçek, Türkiye'nin yeri ve konumunun belli olduğunu ancak oraya bir güç yığılmasının gerektiğini kaydetti.

Uluslararası ittifak birikiminin Libya’da değerlendirilmesi gerektiğini savunan Perinçek, şöyle devam etti:

"Diğer kıyıdaş ülkelerle Sayın Cumhurbaşkanın da belirttiği gibi Mısır ile Suriye ile ilişkilerimizi bu açından değerlendirmemiz lazım. Onlarla da kıyıdaş ülkelerle de yine bir münhasır bölge anlaşmaları, ekonomik bölge anlaşmaları yapabiliriz, yapmalıyız. Rusya'nın da Doğu Akdeniz’de, Amerika'nın tehditlerine karşı ciddi menfaatleri var. Orada Doğu Akdeniz’deki ittifak birikimi içinde değerlendirmemiz lazım."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.