Antalya Manavgat'ta yangın: 3 ölü

GÜNDEM 29.07.2021 - 13:38, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 985+ kez okundu.
 

Antalya Manavgat'ta yangın: 3 ölü

Manavgat'ta dün başlayan ve halen süren yangında 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün farklı noktalarda çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabah yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını söylemişti. Ancak rüzgarın da etkisiyle alevlerin birçok noktada etkili olduğu belirtildi. AFAD yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, "122 vatandaşımız etkilenmiştir. 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir" denildi. İlçeye bağlı Dikmen Mahallesi'ndeki ormanlık alanda süren yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek kısa sürede birçok eve sıçradı. Yangında evler, sera ve tarım alanları zarar gördü. Yangın bölgesine girişler tamamen kapatıldı, bölgedeki vatandaşlar da jandarma ekipleri tarafından tahliye ediliyor. Dikmen Mahallesi'ndeki yangının, Sarılar Mahallesi'ne doğru hızla ilerlediği bildirildi.   Söndürme çalışmalarına 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracı ile devam ediliyor. Sağlık Bakanlığı da bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 24 personel, 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına da başlandı. 10 KİŞİ KURTARILDI Ayrıca Akseki'de başlayıp Manavgat'a sıçrayan yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, orman yangını sonrası Oymapınar Barajı'ndaki bir restoranda mahsur kalan 10 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Bu yangın nedeniyle de Kepezbeleni, Karaöz mahalleleri ile Manavgat ilçesine bağlı Karavca, Güzelyalı, Saraçlı, Çeltikçi ve Ulukapı Mahalleri'ndeki bazı evler boşaltıldı. Mahallelerde evler, ahırlar yandı. Vatandaşlar bir yandan evlerine ulaşan yangını bahçe hortumlarıyla söndürmeye çalışırken, bir yandan da hayvanlarını bölgeden uzaklaştırıyor.
Manavgat'ta dün başlayan ve halen süren yangında 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün farklı noktalarda çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sabah yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını söylemişti.

Ancak rüzgarın da etkisiyle alevlerin birçok noktada etkili olduğu belirtildi.

AFAD yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, "122 vatandaşımız etkilenmiştir. 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir" denildi.


İlçeye bağlı Dikmen Mahallesi'ndeki ormanlık alanda süren yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek kısa sürede birçok eve sıçradı.


Yangında evler, sera ve tarım alanları zarar gördü. Yangın bölgesine girişler tamamen kapatıldı, bölgedeki vatandaşlar da jandarma ekipleri tarafından tahliye ediliyor.

Dikmen Mahallesi'ndeki yangının, Sarılar Mahallesi'ne doğru hızla ilerlediği bildirildi.

 

Söndürme çalışmalarına 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracı ile devam ediliyor. Sağlık Bakanlığı da bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk etti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden 24 personel, 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına da başlandı.


10 KİŞİ KURTARILDI
Ayrıca Akseki'de başlayıp Manavgat'a sıçrayan yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, orman yangını sonrası Oymapınar Barajı'ndaki bir restoranda mahsur kalan 10 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Bu yangın nedeniyle de Kepezbeleni, Karaöz mahalleleri ile Manavgat ilçesine bağlı Karavca, Güzelyalı, Saraçlı, Çeltikçi ve Ulukapı Mahalleri'ndeki bazı evler boşaltıldı.

Mahallelerde evler, ahırlar yandı. Vatandaşlar bir yandan evlerine ulaşan yangını bahçe hortumlarıyla söndürmeye çalışırken, bir yandan da hayvanlarını bölgeden uzaklaştırıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.