Almanya dönen YPG’lileri yargılamaya başladı

12.01.2020 - 17:11, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 1442+ kez okundu.
 

Almanya dönen YPG’lileri yargılamaya başladı

Suriye’de iç savaşın başlamasıyla bölgeye paralı terörist gönderen Batı, ülkelerine geri dönen terör örgütleri DAEŞ ve PKK’lı teröristler hakkında soruşturma yürütmeye başladı. Terör örgütü PKK/YPG’nin bürolarını ve illegal çalışmalarına izin veren Almanya artık ülkesine geri dönen YPG’li teröristler hakkında da yasal işlem yapmaya başladı.

Suriye’de iç savaşın başlamasıyla terör örgütleri DAEŞ ve PKK/YPG’ye katılan Batılı teröristler, ülkelerine geri döndüklerinde artık terörist muamelesi görmeye başladılar. Ancak halen birçok ülkede terör örgütünün siyasi uzantılarına müsaade edilmeye devam ediyor.  Özellikle Avrupa’nın birçok ülkesinde terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı YPG’nin siyasi faaliyetleri görmezden geliniyor. Terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’deki silahlı terörist faaliyetlerine katıldıktan sonra ülkesine geri dönen 100’e yakın Alman vatandaşı hakkında soruşturma başlatılarak ev ve işyerlerinde arama yapıldı. Cep telefonu bilgisayar ve örgütsel dokümanlara el konuldu. Bunlardan 30’a yakını hakkında iddianame düzenleyerek Almanya yasalarına göre Alman vatandaşı teröristler hakkında, “Yabancı silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan haklarında dava açıldı. Terör örgütü PKK’nın medya yapılanmasına açıklamalarda bulunan terör örgütü PKK/YPG saflarında savaştıktan sonra ülkesine geri dönen paralı terörist Lan-Lukas Kuhley, Alman polisinin savcılığın arama kararı ile sabahın erken saatlerinde evini bastığını evdeki diğer Alman vatandaşları ile birlikte gözaltına alındığını anlattı. Cep telefonu, diz üstü bilgisayarı ve veri bellekleri ile bazı dokümanlara el konulduğunu anlatan Kuhley, “Benimle birlikte eşzamanlı olarak ailemin ve Suriye’de savaşa katıldığı belirtilen tanıdıklarının da evleri ve işyerleri arandı. Ben siyaset bilim öğrencisiydim. Gönüllü olarak YPG saflarına katıldım. DAEŞ terör örgütü ile savaştım. Biz Almanya’nın çıkarlarını savunduk” ifadelerini kullanarak kendisini savunduğunu aktardı. Yargılanması devam eden Kuhley ve diğer paralı teröristlerin tutuksuz kaldığı dönemde adli kontrol şartlarına uydukları belirtiliyor.  DEAŞ’a da göz açtırmıyorlar Alman hükümetinin terör örgütü DEAŞ’la mücadelesi de devam ediyor. Suriye’de paralı terörist olarak DEAŞ saflarında çatıştıktan sonra Almanya’ya dönen 122 Alman vatandaşı DEAŞ’lı terörist hakkında işlem başlatan Alman polisinin, “Yabancı silahlı terör örgütüne üye olmak” 23’ü hakkında iddianame düzenlendiği ve bazılarının tutuklu yargılandığı açıklandı.  Çifte standart devam ediyor Almanya ve Batının birçok ülkesinde sözde terör örgütü ile mücadele edildiği resmi makamlarca açıklansa da terör örgütlerinin siyasi uzantılarına göz yummaya devam ediliyor. Almanya’da terör örgütleri PKK, KCK, DHKP-C, MLKP gibi aşırı sol terör örgütlerinin birden fazla şehirde irtibat büroları bulunuyor. Bu terör gruplarının toplantı ve gösteri yürüyüşleri stant açmalarına izin verilirken siyasi faaliyetleri (örgüt propagandası, örgüte para toplama, insani destek sağlama gibi) görmezden geliniyor.
Suriye’de iç savaşın başlamasıyla bölgeye paralı terörist gönderen Batı, ülkelerine geri dönen terör örgütleri DAEŞ ve PKK’lı teröristler hakkında soruşturma yürütmeye başladı. Terör örgütü PKK/YPG’nin bürolarını ve illegal çalışmalarına izin veren Almanya artık ülkesine geri dönen YPG’li teröristler hakkında da yasal işlem yapmaya başladı.

Suriye’de iç savaşın başlamasıyla terör örgütleri DAEŞ ve PKK/YPG’ye katılan Batılı teröristler, ülkelerine geri döndüklerinde artık terörist muamelesi görmeye başladılar. Ancak halen birçok ülkede terör örgütünün siyasi uzantılarına müsaade edilmeye devam ediyor.  Özellikle Avrupa’nın birçok ülkesinde terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı YPG’nin siyasi faaliyetleri görmezden geliniyor. Terör örgütü PKK/YPG’nin Suriye’deki silahlı terörist faaliyetlerine katıldıktan sonra ülkesine geri dönen 100’e yakın Alman vatandaşı hakkında soruşturma başlatılarak ev ve işyerlerinde arama yapıldı. Cep telefonu bilgisayar ve örgütsel dokümanlara el konuldu. Bunlardan 30’a yakını hakkında iddianame düzenleyerek Almanya yasalarına göre Alman vatandaşı teröristler hakkında, “Yabancı silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan haklarında dava açıldı.

Terör örgütü PKK’nın medya yapılanmasına açıklamalarda bulunan terör örgütü PKK/YPG saflarında savaştıktan sonra ülkesine geri dönen paralı terörist Lan-Lukas Kuhley, Alman polisinin savcılığın arama kararı ile sabahın erken saatlerinde evini bastığını evdeki diğer Alman vatandaşları ile birlikte gözaltına alındığını anlattı.

Cep telefonu, diz üstü bilgisayarı ve veri bellekleri ile bazı dokümanlara el konulduğunu anlatan Kuhley, “Benimle birlikte eşzamanlı olarak ailemin ve Suriye’de savaşa katıldığı belirtilen tanıdıklarının da evleri ve işyerleri arandı. Ben siyaset bilim öğrencisiydim. Gönüllü olarak YPG saflarına katıldım. DAEŞ terör örgütü ile savaştım. Biz Almanya’nın çıkarlarını savunduk” ifadelerini kullanarak kendisini savunduğunu aktardı. Yargılanması devam eden Kuhley ve diğer paralı teröristlerin tutuksuz kaldığı dönemde adli kontrol şartlarına uydukları belirtiliyor.

 DEAŞ’a da göz açtırmıyorlar

Alman hükümetinin terör örgütü DEAŞ’la mücadelesi de devam ediyor. Suriye’de paralı terörist olarak DEAŞ saflarında çatıştıktan sonra Almanya’ya dönen 122 Alman vatandaşı DEAŞ’lı terörist hakkında işlem başlatan Alman polisinin, “Yabancı silahlı terör örgütüne üye olmak” 23’ü hakkında iddianame düzenlendiği ve bazılarının tutuklu yargılandığı açıklandı.

 Çifte standart devam ediyor

Almanya ve Batının birçok ülkesinde sözde terör örgütü ile mücadele edildiği resmi makamlarca açıklansa da terör örgütlerinin siyasi uzantılarına göz yummaya devam ediliyor. Almanya’da terör örgütleri PKK, KCK, DHKP-C, MLKP gibi aşırı sol terör örgütlerinin birden fazla şehirde irtibat büroları bulunuyor. Bu terör gruplarının toplantı ve gösteri yürüyüşleri stant açmalarına izin verilirken siyasi faaliyetleri (örgüt propagandası, örgüte para toplama, insani destek sağlama gibi) görmezden geliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.