Almanya'da eşcinsel Sağlık Bakanı, eşinin şirketinden devlete maske aldı

22.03.2021 - 21:10, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1546+ kez okundu.
 

Almanya'da eşcinsel Sağlık Bakanı, eşinin şirketinden devlete maske aldı

Almanya'da eşcinsel Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın eşi Daniel Funke'nin çalıştığı şirketin Bakanlığa maske satışı yaptığı iddiası ülkede siyasi krize neden oldu.

Almanya'da resmi kurumlara maske satışına aracılık eden bazı vekillerin ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanı'nın eşinin de bakanlığa maske sattığı iddia edildi. Almanya’da maske skandalı siyasi krize neden oldu. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında kullanılan maskelerin satın alınmasında nüfuzunu kullanan ve satışlardan aldığı komisyonlar nedeni ile geçtiğimiz günlerde 3 milletvekili istifa etmişti. Eşcinsel Sağlık Bakanının eşi de bakanlığa maske satmış Maske skandalına ülkenin eşcinsel Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın eşi Daniel Funke'nin çalıştığı Burda şirketinin de adının karışması tartışmalara neden oldu. Tartışmaların odağındaki Burda grubunun Berlin temsilciliğinde, Hristiyan Demokrat Birlik üyesi Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın eşi Daniel Funke bulunuyor. Burda grubunun Singapur'dan 570 bin adet maske satın alarak Federal Sağlık Bakanlığı'na satıldığı ortaya çıktı. Nisan 2020'de yapılan bu satın almanın bedelinin de 909 bin 452 euro olduğu bildiriliyor.   Şirketten 'Bakanın eşinin haberi yoktu' denildi Şirketten yapılan açıklamada, maske sıkıntısının yoğun olduğu dönemde şirket yönetiminin hükümete yardım etme teklifinde bulunduğu, Sağlık Bakanı Jens Spahn'in eşi Daniel Funke'nin bu işlemden haberdar bile olmadığı belirtildi.
Almanya'da eşcinsel Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın eşi Daniel Funke'nin çalıştığı şirketin Bakanlığa maske satışı yaptığı iddiası ülkede siyasi krize neden oldu.

Almanya'da resmi kurumlara maske satışına aracılık eden bazı vekillerin ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanı'nın eşinin de bakanlığa maske sattığı iddia edildi.


Almanya’da maske skandalı siyasi krize neden oldu. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında kullanılan maskelerin satın alınmasında nüfuzunu kullanan ve satışlardan aldığı komisyonlar nedeni ile geçtiğimiz günlerde 3 milletvekili istifa etmişti.

Eşcinsel Sağlık Bakanının eşi de bakanlığa maske satmış
Maske skandalına ülkenin eşcinsel Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın eşi Daniel Funke'nin çalıştığı Burda şirketinin de adının karışması tartışmalara neden oldu.


Tartışmaların odağındaki Burda grubunun Berlin temsilciliğinde, Hristiyan Demokrat Birlik üyesi Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın eşi Daniel Funke bulunuyor.

Burda grubunun Singapur'dan 570 bin adet maske satın alarak Federal Sağlık Bakanlığı'na satıldığı ortaya çıktı. Nisan 2020'de yapılan bu satın almanın bedelinin de 909 bin 452 euro olduğu bildiriliyor.

 

Şirketten 'Bakanın eşinin haberi yoktu' denildi
Şirketten yapılan açıklamada, maske sıkıntısının yoğun olduğu dönemde şirket yönetiminin hükümete yardım etme teklifinde bulunduğu, Sağlık Bakanı Jens Spahn'in eşi Daniel Funke'nin bu işlemden haberdar bile olmadığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.