Adnan Oktar'dan 'tecavüz' savunması

GÜNDEM 21.07.2020 - 14:20, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1502+ kez okundu.
 

Adnan Oktar'dan 'tecavüz' savunması

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, 77'si tutuklu 238 sanığın yargılandığı davada örgüt elebaşı Oktar, hakkında hazırlanan ek iddianame kapsamında savunma yaptı.

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, 77'si tutuklu 238 sanığın yargılandığı davada örgüt elebaşı Oktar, hakkında hazırlanan ek iddianame çerçevesinde savunma yaptı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan 82. duruşmaya, aralarında Oktar'ın da bulunduğu çok sayıda tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklarla tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, bu davadan yargılanan bazı sanıkların da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya yayma", "nitelikli cinsel istismar" ve "örgüt üyeliği" gibi suçlardan hazırlanan ve bu dava dosyasıyla birleştirilen iddianameye ilişkin savunma ve talepler alındı. Bu kapsamda savunma yapan Oktar, ek iddianameyi henüz okuyamadığını söyledi. Haklarındaki iddiaların yalan olduğunu ileri süren Oktar, "Sevgisiz, merhametsiz, kıskanç insanların hasetinden kaynaklanan iddiaları bunlar. Suç yok, korkutulmuş ve dehşete düşürülmüş genç kızların çığlıkları bir iddia yapılmış." iddialarında bulundu. Oktar, hakkındaki "cinsel saldırı" suçlamasını da kabul etmediğini söyleyen Oktar, "Lafla sözle bir insana bir şey yapmak mümkün değil. Bir genç kız gelir bana kızar, 'bu adam bana tecavüz etti' der, o zaman ne yapayım ben yani? Nerede delil?" iddiasında bulundu. Oktar, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yardımda bulunmadığını, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile kendisinin düşüncelerinin taban tabana zıt olduğunu öne sürdü. Oktar'ın ardından, diğer sanıklar Alev Babuna, Aylin Atmaca, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer, Eşref Nuri Yakışan, Tarkan Yavaş ve Merve Büyükbayrak tahliye talebinde bulunarak, ek iddianameye ilişkin savunma hazırlamak için süre istedi.
Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, 77'si tutuklu 238 sanığın yargılandığı davada örgüt elebaşı Oktar, hakkında hazırlanan ek iddianame kapsamında savunma yaptı.

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, 77'si tutuklu 238 sanığın yargılandığı davada örgüt elebaşı Oktar, hakkında hazırlanan ek iddianame çerçevesinde savunma yaptı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan 82. duruşmaya, aralarında Oktar'ın da bulunduğu çok sayıda tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklarla tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, bu davadan yargılanan bazı sanıkların da aralarında bulunduğu 18 sanık hakkında "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme veya yayma", "nitelikli cinsel istismar" ve "örgüt üyeliği" gibi suçlardan hazırlanan ve bu dava dosyasıyla birleştirilen iddianameye ilişkin savunma ve talepler alındı.

Bu kapsamda savunma yapan Oktar, ek iddianameyi henüz okuyamadığını söyledi.

Haklarındaki iddiaların yalan olduğunu ileri süren Oktar, "Sevgisiz, merhametsiz, kıskanç insanların hasetinden kaynaklanan iddiaları bunlar. Suç yok, korkutulmuş ve dehşete düşürülmüş genç kızların çığlıkları bir iddia yapılmış." iddialarında bulundu.

Oktar, hakkındaki "cinsel saldırı" suçlamasını da kabul etmediğini söyleyen Oktar, "Lafla sözle bir insana bir şey yapmak mümkün değil. Bir genç kız gelir bana kızar, 'bu adam bana tecavüz etti' der, o zaman ne yapayım ben yani? Nerede delil?" iddiasında bulundu.

Oktar, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yardımda bulunmadığını, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile kendisinin düşüncelerinin taban tabana zıt olduğunu öne sürdü.

Oktar'ın ardından, diğer sanıklar Alev Babuna, Aylin Atmaca, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer, Eşref Nuri Yakışan, Tarkan Yavaş ve Merve Büyükbayrak tahliye talebinde bulunarak, ek iddianameye ilişkin savunma hazırlamak için süre istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.