ABD'nin yaptırımlarına yanıt vermeyi göze alamaz

20.12.2019 - 13:46, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 1749+ kez okundu.
 

ABD'nin yaptırımlarına yanıt vermeyi göze alamaz

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, ABD’nin Kuzey Akım-2’ye yeni yaptırımlarına mümkün olan tek yanıtın karşı tedbir olduğu belirterek, 'Ancak Berlin bunu göze alamaz' dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, ABD’nin sınır ötesi yaptırımlarını 'kararlı bir şekilde görüşme' niyetinde oldukları açıklamasını değerlendiren Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD sınır ötesi yaptırımlara giderek daha fazla başvuracak. Merkel’in yakınmaları bu anlamda işe yaramaz. Mümkün olan tek yanıt karşı tedbir, ama Almanya her ne hiddetli olsa da hiçbir zaman bunu göze alamaz. ABD, sırf Erdoğan’ın olası yanıt adımları yüzünden Türkiye’ye yaptırımı yürürlüğe sokmuyor" dedi.   Daha önce ABD Senatosu, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattına yönelik yaptırımları içeren savunma bütçesini onaylamıştı.   Bu kararı değerlendiren Merkel, ABD’nin sınır ötesi yaptırımlarına karşı olduklarını ve bunu 'kararlı bir şekilde görüşme' niyetinde olduklarını söylemişti.
Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, ABD’nin Kuzey Akım-2’ye yeni yaptırımlarına mümkün olan tek yanıtın karşı tedbir olduğu belirterek, 'Ancak Berlin bunu göze alamaz' dedi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, ABD’nin sınır ötesi yaptırımlarını 'kararlı bir şekilde görüşme' niyetinde oldukları açıklamasını değerlendiren Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD sınır ötesi yaptırımlara giderek daha fazla başvuracak. Merkel’in yakınmaları bu anlamda işe yaramaz. Mümkün olan tek yanıt karşı tedbir, ama Almanya her ne hiddetli olsa da hiçbir zaman bunu göze alamaz. ABD, sırf Erdoğan’ın olası yanıt adımları yüzünden Türkiye’ye yaptırımı yürürlüğe sokmuyor" dedi.
 
Daha önce ABD Senatosu, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattına yönelik yaptırımları içeren savunma bütçesini onaylamıştı.
 
Bu kararı değerlendiren Merkel, ABD’nin sınır ötesi yaptırımlarına karşı olduklarını ve bunu 'kararlı bir şekilde görüşme' niyetinde olduklarını söylemişti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.