ABD'de perakende satışlarda büyük düşüş yaşanıyor

16.09.2020 - 21:55, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1373+ kez okundu.
 

ABD'de perakende satışlarda büyük düşüş yaşanıyor

ABD'de perakende satışlar, ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,6 artışla 537,5 milyar dolar oldu. Bu sonuçla perakende satışlar beklentilerinin altında yükseliş kaydetmiş oldu.

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin hafifletilmesi ve ekonomik normalleşmenin başlamasıyla mayıstan itibaren yakaladığı yükseliş eğilimini sürdüren ancak artış hızında yavaşlama kaydedilen verinin, yüzde 1 artması bekleniyordu. YILLIK BAZDAKİ ATIŞ YÜZDE 2,6 Perakende satışlar, ağustosta yıllık bazda da yüzde 2,6 arttı. Temmuz ayına ait perakende satışlardaki aylık yükseliş ise yüzde 1,2'den yüzde 0,9'a revize edildi.   YİYECEK VE İÇECEK, GİYİM İLE MOBİLYA MAĞAZALARINDAKİ SATIŞLAR ARTTI Perakende satışlarda ağustos ayında görülen yükselişte, yiyecek ve içecek, giyim ile mobilya mağazalarındaki satışların artması etkili oldu. Yiyecek ve içecek sektöründeki satışlar yüzde 4,7, giyim sektöründeki satışlar yüzde 2,9 ve mobilya sektöründeki satışlar yüzde 2,1 arttı.
ABD'de perakende satışlar, ağustosta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,6 artışla 537,5 milyar dolar oldu. Bu sonuçla perakende satışlar beklentilerinin altında yükseliş kaydetmiş oldu.

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin hafifletilmesi ve ekonomik normalleşmenin başlamasıyla mayıstan itibaren yakaladığı yükseliş eğilimini sürdüren ancak artış hızında yavaşlama kaydedilen verinin, yüzde 1 artması bekleniyordu.


YILLIK BAZDAKİ ATIŞ YÜZDE 2,6

Perakende satışlar, ağustosta yıllık bazda da yüzde 2,6 arttı.

Temmuz ayına ait perakende satışlardaki aylık yükseliş ise yüzde 1,2'den yüzde 0,9'a revize edildi.

 

YİYECEK VE İÇECEK, GİYİM İLE MOBİLYA MAĞAZALARINDAKİ SATIŞLAR ARTTI
Perakende satışlarda ağustos ayında görülen yükselişte, yiyecek ve içecek, giyim ile mobilya mağazalarındaki satışların artması etkili oldu.


Yiyecek ve içecek sektöründeki satışlar yüzde 4,7, giyim sektöründeki satışlar yüzde 2,9 ve mobilya sektöründeki satışlar yüzde 2,1 arttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.