ABD'de büyük mağazalar çalışanlarını ücretsiz izine çıkarttı

31.03.2020 - 10:38, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1776+ kez okundu.
 

ABD'de büyük mağazalar çalışanlarını ücretsiz izine çıkarttı

ABD'de her gün artan koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan çok sayıda mağazası olan ünlü markalar, çalışanlarını ücretsiz izine ayıracaklarını duyurdu.

ABD’deki bu büyük merkezler koronavirüs salgını başladığında önce mağazalarını kapattılar. Önce işçi çıkartmayacaklarını duyurmalarına rağmen, zaman geçip, salgın durmayınca bu kez de işçilerini ücretsiz izine çıkarttıklarını açıkladılar.   YÜZBİNLERCE İŞÇİ SÖZ KONUSU Ülkenin önde gelen mağazalar zinciri Macy’s, Kohl’s ve Gap Inc, yüzbinleri bulan çalışanlarına yönelik devam eden ücret ödemelerini bu hafta keseceklerini duyurdu.   600’DEN FAZLA MAĞAZASINI KAPATAN MARKA VAR Macy’s, 18 Mart’tan bu yana 600’den fazla mağazasının geçici olarak kapalı olduğunu ve bu nedenle satışlarda büyük kayıp yaşadıklarını belirterek, 125 bin çalışanının çoğunu bu hafta ücretsiz izne ayıracağını bildirdi.   KOHL’S 120 BİN ÇALIŞANINDAN 85 BİNİNE ÜCRETSİZ İZİN VERDİ Wisconsin merkezli perakende satış mağazası olan Kohl’s da 120 bin çalışanından 85 binine ücretsiz izin vereceğini açıklayarak, mağazalarının faaliyetlerini asgari düzeye indireceğini bildirdi.   GAP 129 BİN İŞÇİSİNİN, 80 BİNİNİ ÜCRETSİZ İZİNE ÇIKARTIYOR Giyim mağazası Gap'in sözcüsü Sandy Goldberg, mağazalarında çalışan 129 bin işçinin 80 binini bu hafta ücretsiz izne çıkacağını kaydetti.   İŞÇİLERİN SAĞLIK SİGORTALARI ÖDENECEK Ücretsiz izne ayrılan çalışanların sağlık sigortalarının devam edeceği ifade edildi.
ABD'de her gün artan koronavirüs salgını nedeniyle kapalı olan çok sayıda mağazası olan ünlü markalar, çalışanlarını ücretsiz izine ayıracaklarını duyurdu.

ABD’deki bu büyük merkezler koronavirüs salgını başladığında önce mağazalarını kapattılar. Önce işçi çıkartmayacaklarını duyurmalarına rağmen, zaman geçip, salgın durmayınca bu kez de işçilerini ücretsiz izine çıkarttıklarını açıkladılar.

 

YÜZBİNLERCE İŞÇİ SÖZ KONUSU
Ülkenin önde gelen mağazalar zinciri Macy’s, Kohl’s ve Gap Inc, yüzbinleri bulan çalışanlarına yönelik devam eden ücret ödemelerini bu hafta keseceklerini duyurdu.

 

600’DEN FAZLA MAĞAZASINI KAPATAN MARKA VAR
Macy’s, 18 Mart’tan bu yana 600’den fazla mağazasının geçici olarak kapalı olduğunu ve bu nedenle satışlarda büyük kayıp yaşadıklarını belirterek, 125 bin çalışanının çoğunu bu hafta ücretsiz izne ayıracağını bildirdi.

 

KOHL’S 120 BİN ÇALIŞANINDAN 85 BİNİNE ÜCRETSİZ İZİN VERDİ
Wisconsin merkezli perakende satış mağazası olan Kohl’s da 120 bin çalışanından 85 binine ücretsiz izin vereceğini açıklayarak, mağazalarının faaliyetlerini asgari düzeye indireceğini bildirdi.

 

GAP 129 BİN İŞÇİSİNİN, 80 BİNİNİ ÜCRETSİZ İZİNE ÇIKARTIYOR
Giyim mağazası Gap'in sözcüsü Sandy Goldberg, mağazalarında çalışan 129 bin işçinin 80 binini bu hafta ücretsiz izne çıkacağını kaydetti.

 

İŞÇİLERİN SAĞLIK SİGORTALARI ÖDENECEK
Ücretsiz izne ayrılan çalışanların sağlık sigortalarının devam edeceği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.