Irak'ta terör örgütü DEAŞ katliamı!

GÜNDEM 13.06.2021 - 19:15, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1656+ kez okundu.
 

Irak'ta terör örgütü DEAŞ katliamı!

Irak’ın Musul vilayetinde terör örgütü DEAŞ tarafından öldürülen 123 kişinin toplu mezarı bulundu.

Irak’ın Musul vilayetinin batısındaki Baduş bölgesinde terör örgütü DEAŞ’a ait toplu mezar bulundu       Musul Valisi Necim el-Ciburi, söz konusu toplu mezardan şimdiye kadar 123 kişinin kalıntılarının çıkarıldığını belirterek, arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.     Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası örgütlerden bölgede bulunan birçok sayıdaki toplu mezarları bulmak için yardım etmeye çağıran el-Ciburi, yüzlerce ailenin kayıpları olduğunu belirterek bulunan cesetlerin kimliklerini tespit etmenin zor olduğunu aktardı.     El-Ciburi ayrıca, mezardaki cesetlerinin büyük bir kısmının Baduş Cezaevi'ndeki mahkumlara ait olabileceğini belirtti.     Irak’ta 2014 yılının ortasında Musul’u ele geçiren terör örgütü DEAŞ, Musul, Selahaddin, Anbar ve Diyale vilayetlerinde birçok sayıda katliam yapmıştı.
Irak’ın Musul vilayetinde terör örgütü DEAŞ tarafından öldürülen 123 kişinin toplu mezarı bulundu.

Irak’ın Musul vilayetinin batısındaki Baduş bölgesinde terör örgütü DEAŞ’a ait toplu mezar bulundu

 
   
Musul Valisi Necim el-Ciburi, söz konusu toplu mezardan şimdiye kadar 123 kişinin kalıntılarının çıkarıldığını belirterek, arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.


   
Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası örgütlerden bölgede bulunan birçok sayıdaki toplu mezarları bulmak için yardım etmeye çağıran el-Ciburi, yüzlerce ailenin kayıpları olduğunu belirterek bulunan cesetlerin kimliklerini tespit etmenin zor olduğunu aktardı.

   
El-Ciburi ayrıca, mezardaki cesetlerinin büyük bir kısmının Baduş Cezaevi'ndeki mahkumlara ait olabileceğini belirtti.


   
Irak’ta 2014 yılının ortasında Musul’u ele geçiren terör örgütü DEAŞ, Musul, Selahaddin, Anbar ve Diyale vilayetlerinde birçok sayıda katliam yapmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.