2. buzdolabını istedi red alınca CHP mucadele başlattı

09.08.2020 - 17:32, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1536+ kez okundu.
 

2. buzdolabını istedi red alınca CHP mucadele başlattı

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, terör tutuklusu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın buzdolabı talebinin reddedildiği iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan terör tutuklusu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın buzdolabı alma talebinin cezaevi idaresince reddedildiğini ileri sürmüştü. Tanrıkulu'nun iddiası üzerine Edirne Cumhururiyet Başsavcılığından açıklama geldi. Başsavcılığın yazılı açıklamasında, Demirtaş’ın odasında buzdolabının zaten bulunduğu bildirildi ve şunlar kaydedildi: “Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki her odada hükümlü ve tutuklunun talebi doğrultusunda bir adet buzdolabı bulundurulmaktadır. İlgilinin odasında da isteği doğrultusunda bir adet buzdolabı bulunmakta olup kendisinin 2. buzdolabı talebi, yönetmelik gereğince ceza infaz kurumu yönetimi tarafından uygun görülmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, terör tutuklusu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın buzdolabı talebinin reddedildiği iddiasına ilişkin açıklamada bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan terör tutuklusu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın buzdolabı alma talebinin cezaevi idaresince reddedildiğini ileri sürmüştü.

Tanrıkulu'nun iddiası üzerine Edirne Cumhururiyet Başsavcılığından açıklama geldi. Başsavcılığın yazılı açıklamasında, Demirtaş’ın odasında buzdolabının zaten bulunduğu bildirildi ve şunlar kaydedildi:

“Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki her odada hükümlü ve tutuklunun talebi doğrultusunda bir adet buzdolabı bulundurulmaktadır. İlgilinin odasında da isteği doğrultusunda bir adet buzdolabı bulunmakta olup kendisinin 2. buzdolabı talebi, yönetmelik gereğince ceza infaz kurumu yönetimi tarafından uygun görülmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.