AVURTRALYA TARİHİNİN EN BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU 05.03.2023 - 13:29, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2265+ kez okundu.
 

AVURTRALYA TARİHİNİN EN BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONU

Batı Avustralya polisi, piyasa değeri 700 milyon dolar olan 2,4 ton kokain ele geçirdi. Ele geçirilen bu miktar ülke tarihindeki en büyük uyuşturucu operasyonu olarak kayıtlara geçti.

Avustralya'da tarihi bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. Batı Avustralya, piyasa değeri 700 milyon dolar olan 2,4 ton kokain ele geçirdi. Batı Avustralya Polisi (WA Police) tarafından yapılan açıklamada, ele geçirilen kokainin Meksika kartellerine ait olduğu ifade edildi. Operasyon 6 hafta sürdü ABC News'e göre, Batı Avustralya Polis Birimi'nden yapılan açıklamada, "Kayın" adı verilen operasyonun 6 hafta sürdüğü bildirildi. Açıklamada gözaltına alınanların Avustralya ve ABD vatandaşları olduğu belirtildi. "Tarihin en büyük operasyonu" Açıklamada, “Uluslararası gizli bir operasyonla, 700 milyon dolar değerindeki 2,4 ton kokainin Avustralya’ya girişi engellendi. Operasyon, Meksika uyuşturucu karteliyle bağlantılı kokainin ele geçirilmesi ve 12 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlandı” denildi. Polis, operasyonun ülke tarihindeki en büyük operasyon olduğunu duyurdu.
Batı Avustralya polisi, piyasa değeri 700 milyon dolar olan 2,4 ton kokain ele geçirdi. Ele geçirilen bu miktar ülke tarihindeki en büyük uyuşturucu operasyonu olarak kayıtlara geçti.

Avustralya'da tarihi bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi.

Batı Avustralya, piyasa değeri 700 milyon dolar olan 2,4 ton kokain ele geçirdi.

Batı Avustralya Polisi (WA Police) tarafından yapılan açıklamada, ele geçirilen kokainin Meksika kartellerine ait olduğu ifade edildi.

Operasyon 6 hafta sürdü
ABC News'e göre, Batı Avustralya Polis Birimi'nden yapılan açıklamada, "Kayın" adı verilen operasyonun 6 hafta sürdüğü bildirildi.

Açıklamada gözaltına alınanların Avustralya ve ABD vatandaşları olduğu belirtildi.

"Tarihin en büyük operasyonu"
Açıklamada, “Uluslararası gizli bir operasyonla, 700 milyon dolar değerindeki 2,4 ton kokainin Avustralya’ya girişi engellendi. Operasyon, Meksika uyuşturucu karteliyle bağlantılı kokainin ele geçirilmesi ve 12 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlandı” denildi.

Polis, operasyonun ülke tarihindeki en büyük operasyon olduğunu duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.