Alman Bakan Franziska Giffey Saldırıya Uğradı

GÜNDEM 08.05.2024 - 14:13, Güncelleme: 08.05.2024 - 14:13 676 kez okundu.
 

Alman Bakan Franziska Giffey Saldırıya Uğradı

Saldırgan, Ekonomi Bakanı Giffey'e fiziksel şiddet uyguladı. Giffey, hastanede tedavi altına alındı.

Almanya'da siyasetçilere saldırılarda artış yaşanırken bunun son örneği, Berlin Eyaleti Ekonomi Bakanı Franziska Giffey ile gündeme geldi. Giffey, kütüphanede saldırganın uyguladığı şiddet nedeniyle yaralandı. Berlin polisinden yapılan açıklamaya göre, dün Rudow semti Alt-Rudow Caddesi'ndeki kütüphanede bir kişi, içinde sert cisim bulunan torbayla Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Giffey'in kafasına ve boynuna vurdu. Baş ve boyun ağrılarıyla hastaneye kaldırıldı Saldırgan olay yerinden kaçarken Giffey, baş ve boyun ağrılarından dolayı hastanede ayakta tedavi edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Berlin Eyaleti Başbakanı Kai Wegner, Giffey ve diğer siyasetçilere yönelik saldırıları kınadığını belirterek, "Siyasetçilere saldıran herkes demokrasimize saldırıyor demektir." ifadesini kullandı. "Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız" Giffey'e yönelik saldırının kabul edilemeyeceğini dile getiren Wegner, şöyle dedi: Şiddetin, nefretin ve kışkırtmanın her türlüsüne karşı çıkacağız ve demokrasimizi koruyacağız. 3 Mayıs'ta yaşanan saldırı Almanya'da 3 Mayıs'ta Saksonya eyaletinin Dresden kentinde SPD'li Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Matthias Ecke de bir aşırı sağcının saldırısında ağır yaralanmıştı.
Saldırgan, Ekonomi Bakanı Giffey'e fiziksel şiddet uyguladı. Giffey, hastanede tedavi altına alındı.

Almanya'da siyasetçilere saldırılarda artış yaşanırken bunun son örneği, Berlin Eyaleti Ekonomi Bakanı Franziska Giffey ile gündeme geldi.

Giffey, kütüphanede saldırganın uyguladığı şiddet nedeniyle yaralandı.

Berlin polisinden yapılan açıklamaya göre, dün Rudow semti Alt-Rudow Caddesi'ndeki kütüphanede bir kişi, içinde sert cisim bulunan torbayla Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan Giffey'in kafasına ve boynuna vurdu.


Baş ve boyun ağrılarıyla hastaneye kaldırıldı

Saldırgan olay yerinden kaçarken Giffey, baş ve boyun ağrılarından dolayı hastanede ayakta tedavi edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Berlin Eyaleti Başbakanı Kai Wegner, Giffey ve diğer siyasetçilere yönelik saldırıları kınadığını belirterek, "Siyasetçilere saldıran herkes demokrasimize saldırıyor demektir." ifadesini kullandı.


"Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız"

Giffey'e yönelik saldırının kabul edilemeyeceğini dile getiren Wegner, şöyle dedi:

Şiddetin, nefretin ve kışkırtmanın her türlüsüne karşı çıkacağız ve demokrasimizi koruyacağız.

3 Mayıs'ta yaşanan saldırı

Almanya'da 3 Mayıs'ta Saksonya eyaletinin Dresden kentinde SPD'li Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Matthias Ecke de bir aşırı sağcının saldırısında ağır yaralanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.